Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszla niedoswiadczona mama

jestem w ciazy kiedy moge pojsc do lekarza

Polecane posty

Moj zrobil mi niespodzianke i dzisiaj wrocil,wlasnie pojechal na miasto szukac arbuza bo mam straszna ochote na niego

Gość barszczzuszkami
Czesc dziewczynki dopiero wrocilam z uczelni jestem tak zmęczona że ide spac dobranoc

A ja wam powiem ze mi piersi tak urosly ze moj stanik zakupiony miesiac temu jest za maly :D

Gość maszka18
Ja już też zasypiam, wyjątkowo szybko. Miłego wieczoru! :)

Natalcia a jednak :) sprawil ci mega niespodzianke :):) mojego niestety nie ma ale coz. :(

Gość huanamaria
Przyszla mama: mi tez tak piersi urosly, a jak bola ! :(

Gość huanamaria
Dzien dobry dziewczyny! Jak mija niedziela? Ja sobie leze a potem ide na spacerek =)

Gość maszka18
Dzień dobry!! W końcu się dzisiaj wyspałam :) Mamy ładną pogodę, też może na spacerek wyjdę. Póki co gotuje już rosół. Zauważyłam u siebie, że piersi mnie pobolewają tak jak na okres, ale nie rosną ;/ Jak myślicie? Jeszcze za wcześnie? (6 tc)

Gość huanamaria
Maszka ja juz przed data @ mialam bardzo nabrzmiale pierersi, a teraz sa tak wielkie ze juz nie mam zadnego dobrego stanika, i chodze cale dnie bez =)

Gość maszka18
hehe, pewnie Twój partner jest zadowolony :D

Gość huanamaria
Oj wcale nie.. Nie daje mu ich tknąć bo tak bolą.. :-(

maszka każda kobieta jest inna:) i każde objawy mogą pojawić sie w różnym czasie, a nawet nie muszą sie pojawić wcale...:D:D a ja właśnie sie obudziłam :) zrobiłam wcześniej obiadek i tak mnie sen zmorzył że nie mogłam wytrzymać :D zaraz ide na spacerek :)

Gdzie wy poznikalyscie?

A mi zaczyna sie robic pasek na brzuchu. Myslalam rano ze to jakis odcisk ale nie.

Gość huanamaria
Wlasnie gdzie wszystkie poznikały? Weekend to sie relaksujemy :) Mi tez sie juz powoli robi ta ciemna kreska od pępka w dół. Jutro chyba się zgłoszed do tego szpitala. Badanka + to ze sobie odpoczne od mojego M bo juz mnie tak wnerwia! Albo ja po prostu mam takie humory i wszystko mi wadzi.

Kochana to hormony :D moj tez ciagle gada ze sie czepiam nie wie czemu. A mnie po prostu denerwuje wszystko :D

A niedlugo to zamieszkam w toalecie. Ciagle oddaje mocz :D

Gość barszczzuszkami
Hej jak samopoczucie

Barszczzuszkami samopoczucie super :):) a u ciebie?

Gość huanamaria
Dziewczyny help!! Dostalam goraczki prawie 38, mam w apteczce polopiryne s, czytalam ze mozna ja brac w 1 i 2 trymestrze ciaży. I nie wiem wziąć? =( ja to jakas pechowa chyba jestem :(

Gość barszczzuszkami
Ja też się w miare czuje ale zmęczona jestem strasznie. Pozatym pochwale siw wam że wybrałam temat pracy mgr :) oj z ta polopiryna to nie mam pojęcia :/

Huanamaria. Najlepiej zadzwon do lekarza, w tak wczesmym etapie ciazy nie yaleca sie brac lekarstw. Albo wio na pogotowie bo to nie zarty

Barszczzuszkami to super :)

Wiecie co dziewczyny? Bo ja tak ciagle o tym mysle. I to nie daje mi spokoju. Bo bylam u gina w polowie stycznia. Jak mnie badal to mowil ze jestem przed okresem bo mam pogrubiona macice a ja do niego ze nie bo miesiaczka niedawno mi sie skonczyla. On wytrzeszczyl galki swoje i zrobil mi usg dopochwowe. I tam bylo widac taka czarna plame jakby. Ja tak to widzialam. Ale nic sie nie odzywal wiec i ja tematu nie drazylam. 30 w czwartek dostalam okres, ale byl nie taki jak zawsze i trwal do soboty gora niedzieli. Byl skapy, bo jedna podpaska smialo starczylaby mi na caly dzien. No i teraz brak okresu, testy pozytywne i wgl. Nie wiem co o tym myslec.

Gość barszczzuszkami
Mam pytanie czy wy też czujecie cały czas bardzo napięte miesnie szczególnie brzucha? Bo pomimo tego że jestem rozciągnięta i ćwicze to odczuwam taki dyskomfort

Gość barszczzuszkami
Wiesz najlepiej iść na wizytę i pogadac z ginem myślę że gdyby wtedy byłoby coś poważnego to na pewno by cie poinformował

Tez tak sadze ale wiesz, bylabym spokojniejsza gdyby mi cos wyjasnil. A ja tez odczuwam taki dyskomfort szczegolnie gdy sie nachyle :)

Gość maszka18
Dziewczyny nie ma co się nakręcać, Trzeba myśleć pozytywnie. Ja cały czas czuję napięcie w brzuc*****akby na okres. Czytałam, że to normalne w początku ciąży. Aczkowiek wstrzymałam się narazie z basenem i ćwiczeniami. W czwartek ide do lekarza, jeżeli powie, że nie ma przeciwskazań to będą kontynuować. Huanamaria też bym się wstrzymała z braniem czegokolwiek. Najlepiej skonsultować się z lekarzem. Na pewno dużo pij letniej wody, możesz zrobić zimne okłady na czoło, kark. Barszczzuszkami to fajnie, że masz temat pracy. Z doświadczenia wiem, że jeszcze dużo pracy Ciebie czeka :) Ale wiem, że dasz radę. Pamiętem ze studiów, że dziewczyny które były w ciąży to cechowała je doskonałe zorganizowanie :) Przyszła mamo mi lekarz powiedział, że jestem "ciakwym przypadkiem klinicznym". Może ta czarna plama to był pęcherzyk ciążowy? Kto wiek. Pójdziesz na wizytę i dowiesz się, czy wszystko ok. Póki co to się nie nakręcaj :D

Gość barszczzuszkami
Wiesz Maszka ogolnie jestem z tych bardziej zorganizowanych więc ciaza w studiach mi nie przeszkodzi o ile wszystko dobrze będzie :) a że jeszcze ogrom pracy przede mna to zdaje sobie sprawę. Co myślicie o długich wyjazdach w ciazy vp ja np. Do rodzinnego domu jade 14 godzin pociągiem ale nir o to chodzi tyklo mam w czerwcu obowiązkowy wyjazd terenowy na 4 dni nad morze dużo chodzenia i w ogole wiem że muszę pogadac z ginem ale co wy o tym myślicie

Maszka ja sie nie nakrecam. Nie pomyslalam nawet ze to moglby byc pecherzyk ciazowy. Ja mysle ze moglobyc ze mna cos nie tak ale gdyby tak bylo to by mi lekarz powiedzial raczej :D