Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość1234

Meldunek noworodka

Polecane posty

Gość Gość1234

Witam ;) mam ogromny problem, może ktoś z was orientuje się jak to jest.. Ja jestem zameldowana na stałe u mamy od narodzin, zaistniała taka sytuacja, że mój chłopak nie ma meldunku ;/ spodziewam się dziecka i co teraz mama moja z chęcią zameldowała by dziecko jednak nie ma sama statusu prawnego przez to, że miała zadłużenie weszła w program oddłużeniowy i jeszcze nie podliczyli jej i takich rzeczy robić nie może ani kogoś zameldować ani wymeldować i co teraz ? Naprawde nie mam gdzie zameldować ani chłopaka ani dziecka co najważniejsze.. Dziecko może być bez meldunku ?

Gość gość
Dziecko ma taki sam meldunek jak matka

Gość gość
A po co ci koniecznie meldunek dziecka? do lekarza zapisujesz się tam, gdzie faktycznie mieszkasz, meldunek do tego niepotrzebny. Swoją drogą - co ma zadłużenie do zameldowania? urząd gminy ma przeciez obowiązek zameldować jeśli ktoś mieszka, nawet czasowo

Gość gość
Zgłoszenie urodzenia dziecka do właściwego Urzędu Stanu Cywilnego zastępuje zameldowanie Data sporządzenia aktu urodzenia jest w istocie datą zameldowania nowonarodzonego dziecka Adres zameldowania dziecka będzie taki jak rodziców

Gość gość
u nas było tak - ja u rodziców zameldowana, mąż u swoich a my mieszkaliśmy w innym mieście w wynajętym mieszkaniu. Kiedy dziecko się urodziło bez problemu mąż wmeldował je moim rodzicom - tak więc meldunek dziecka zawsze tam gdzie ma matka, niezależnie od wszystkiego ale zawsze możesz zadzwonić do urzędu i zapytać.

Gość gość
Dziecko automatycznie jest zameldowane tam gdzie matka.

witam, w Urzedzie Miasta powiedzieli mi ze syn bedzie automatycznie zameldowany tam gdzie ja i nie musze chodzic do administracji go meldowac. Mam teraz takie pytanie, dlaczego na rozliczeniu kosztów za czynsz jestem wpisana tylko ja, jako jedyna osoba zameldowana? Bardzo prosze o odpowiedz. Z gory dziekuje i pozdrawiam

a nie powinien byc wliczony do oplat?? Z tego co slyszalam, to czynsz powinien mi wzrosnac i powinam placic za dwie zameldowane osoby a dalej place za jedna, tak jakbym tylko ja byla zameldowana.

Gość gość
mamagg, zameldowanie a opłaty w spółdzielnie to dwie różne rzeczy. Musisz pójść do spółdzielni i tam zgłosić kolejną osobę. Pytałam w spółdzielni, czy ma znaczenie ile osób jest zameldowanych - powiedzieli, że dla nich liczy się to, ile osób ja zgłoszę (ktoś może mieć przecież meldunek czasowy w innym mieście i tam faktycznie przebywać). Oczywiście masz obowiązek podać faktyczną ilość osób, które mieszkają.

Gość goscuu
witam. Ja mam mieszkanie z MPGM czyli tam musze pojsc zeby zglosic nowego lokatora?

Gość gość
Ja jestem zameldowana u swoich rodziców, a mąż u siebie. Dziecko w zeszłym roku meldowałam tam gdzie mieszkamy, czyli u męża. Niekoniecznie musi być tam gdzie matka

Gość goscuuu
witam, wlasnie sie dowiedzialam,ze musze zglosic dziecko do spoldzielni. Maly ma juz rok i boje sie ze teraz bede miala jakies problemy z tego powodu ze go wczesniej nie zglosilam. Czy ja osobiscie musze zglosic malego czy moze to zrobic narzeczony ktory nie jest zameldowany w moim mieszkaniu?? Jakie dokumenty sa potrzebne do zgloszenia nowego lokatora?? Bardzo prosze o odp.

Gość gość
U nas w spółdzielni nie potrzeba żadnych dokumentów (no może dowód), ale powinna tego zgłoszenia dokonać osoba, która posiada prawo do mieszkania/jest członkiem spółdzielni/głównym lokatorem mieszkania. Dostaje się formularz i wpisuje osoby oraz stopień pokrewieństwa i tyle. Nie powinni robić problemu, że synek ma już rok, bo nie musisz tego podawać.

Gość goscuuu
bardzo dziekuje za odp. A czy moge ten wniosek wypisac w domu a potem narzeczony by go dostarczyl do spoldzielni? Czy musze osobiscie na miejscu go wypelnic?