Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Składam e deklarację, czy wpisać dla potw. kwotę przychodu męża czy nas obojga?

Polecane posty

Gość gość

Chcę wysłać rozliczenie za 2013 r poprzez e-deklarację, i rozliczam się z mężem. Robię to pierwszy raz przez internet, właśnie chcę wyslać deklarację lecz muszę dla potwierdzenia podać kwotę przychodu za 2012 r. Więc stąd pytanie - czy mam wpisać kwotę mojego męża (jako główny podatnik) czy naszą wspólną kwotę? Z góry dzięki za pomoc! :)

Gość gość
up

Gość gość
a jak się wcześniej rozliczałaś, z mężem czy indywidualnie?

Gość gość
Skoro cjcialas udawać taka nowoczesna i skladac przez deklaracje to najpierw trzeba bylo sie dowiedzieć jak to sie robi a nie teraz d**e ludziom zawracasz na forum macierzyńskim...zenada!!

Jezu jakie wy jesteście nieogarnięte,przydałby wam sie jakiś kurs,a nie tylko w domu siedzicie i pozniej nie wiecie nawet jak PIT podstawowy wyplenić... Ja od 5 lat sama sie rozliczam i nigdy takich glupich pytań nie zadawalam. Masakra :o

Gość gość
Jesteście wredne, nie umiecie pomoc a się czepiacie. Autorko sprecyzuj pytanie, gdzie chcesz wpisać tę kwotę, przy rozliczaniu pit czy na końcu jako potwierdzenie?

Gość gość
wpisujesz albo swoje albo męża, ważne by taka sama kwota było w zeszłorocznej deklaracji. Zreasszta możesz próbowac jak system ci nie przyjmie to jeszcze raz. Ni epamiętam dokładnie, ale ja chyba wpisalam łącznie i mi nie przyjął, potem wpisałam swoje i poszło :)

Gość gość
wpisujesz kwotę osoby która jest pierwsza w picie tzw podatnik nie jest istotne to w jaki sposób rozliczałaś się w poprzednim roku tzn razem czy osobno

Gość gość
wpisujesz przychód podatnika czyli osoby którą pierwszą wpisałaś na picie. Wpisujesz to dopiero jak pobierasz potwierdzenie

Gość gocha9013
Wszystkich, którzy mają problem ze złożeniem PIT-u przez internet odsyłam tutaj http://aty.pl/skladanie-deklaracji-pit-przez-internet/ Wszystko jest pokazane jasno i przejrzyście. Ten kto pisał ten artykuł ma chyba jakieś zdolności edukacyjne. To co przed chwilą wydawało mi się trudne, teraz jest banalnie proste. Z wami też tak będzie!