Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

która zyje w konkubinacie

Polecane posty

Gość gość

?

Gość smutna autorka
ja:)

Gość gość
ja:] 10lat. Ślub jest tylko zfinalizowaniem uczucia, a do pełnej mmiłości i szcześcia nie jest potrzebny, no chyba ze ktoś ma pogląddy średniowieczne:]

Gość gość
zlikwidowac konkubinat

Gość gość
i zastąpić związkiem partnerskim

Gość btyvtuyuyku
Ja. Jesteśmy razem 10 lat, mamy dziecko. Nie widzę różnicy między moim związkiem a małżeńskimi.

Gość gość
niecierpie konkubinatu i nigdy na takie cos nie zgodziłaby się

Gość gość
oj, ale tak samo w malzenstwie , czy w konkubinacie. Wstaje się rano do pracy, gotuje obiad, placi rachunki, wychowuje dzieci. Tak samo życie toczy się mozolnie i ciezk, z tym ze w szafie nie lezy kawalek papieru, z US

Gość morelka89
Kogoś powaliło z tymi tematami o konkubinatach... Co Was to obchodzi? Co Wam to przeszkadza? ktoś Wam broni śluby brać? Ktoś Wam do domu zagląda? więc odwalcie się bo nikogo Wasze żale nie obchodzą.

Gość gość
oj, ale tak samo w malzenstwie , czy w konkubinacie. xxx Nie tak samo tylko PRAWIE tak samo, gdzie PRAWIE robi wielką różnicę, bo konkubinat to obcy sobie ludzie, którzy wegetują pod jednym dachem bez żadnych zobowiązań prawnych wobec siebie, jak świnie w chlewie :D

Gość gość
Czeka , no tak, własnie , biorąc slub, nagłym machnięciem różczki dwię świnie z chlewu stają się rodziną i cywilizowanymi ludzmi. No patrz , jaka ja głupia jestem, nie wpadłabym, a to. HRUM HRUM

Gość gość
popieram gościa z 9:10

Gość gość
świnie - bo nie dali księdzu zarobić i rodzina nie ochlała się na weselu! jak oni śmieli! ;-)

Gość gość
a ty tępaku prosiaku z 9:13 nie wiesz co to jest zobowiązanie prawne >??

Gość biała kawa 7
ja:) a co?

Gość morelka89
No dobra, uważajcie sobie co chcecie. Ale co Was to obchodzi? Wy osobiście na tym nie "cierpicie". A kulturalny i inteligentny człowiek nie ma potrzeby obrażania kogoś tylko dlatego, że ten ma inne poglądy. To tylko o Was świadczy, o Waszym smutku, frustracjach, prostactwie.

Gość gość
gość a ty tępaku prosiaku z 9:13 nie wiesz co to jest zobowiązanie prawne >?? x A Ty potęgo inteligencji tworzysz związki po to, żeby mieć zobowiązania prawne? A może po to, żeby Twój ukochany, jedyny, wyśniony, z którym jesteś z czystej miłości był zobowiązany prawnie wobec Ciebie? :)

Gość gość
Alez wiem. ale zobowiązanie prawne tyczy się sytuacji , których jesteśmy świadomi np niespłaconych kredytów, czy ewentualnego spadku.. Z tym że ja od mojego partnera nie chcę żadnych pieniedzy i z ewentualnego spadku dobrowolnie rezygnuje. W przypadku choroby, mamy u norariuszo spisane prawomocnictwo, a więc , ten papierek upoważnie mnie, jak i jego do podejmowania dezycji w sytuacji gdy to drugie nie będzie tego świadome.

Gość gość
głupie dzidy ciekawe jak poradzicie sobie na starość

Gość gość
Czeka , no tak, własnie , biorąc slub, nagłym machnięciem różczki dwię świnie z chlewu stają się rodziną i cywilizowanymi ludzmi. No patrz , jaka ja głupia jestem, nie wpadłabym, a to. HRUM HRUM xxx No widzisz tłumoku nie każdy jest świnią i wegetuje w chlewie przez 10 lat :D:D

Gość gość
gość a ty tępaku prosiaku z 9:13 nie wiesz co to jest zobowiązanie prawne >?? x Najnormalniej w świecie. Tak samo jak radzą sobie faceci, nie jesteśmy od nich gorsze. Nie wmawiaj mi, że muszę mieć takie same lęki jak Ty.

Gość gość
I tez nie każdy jest zacofany i pod naciskiem społeczeństaw i rodziny ślepo pdporządkowywuje się narzuconym normą. Ja slub mogę wziąć w każdej chwili, wystarczy ustalić datę USC , ale nie mam wystarczającej motywacji do tego, przecież nic to nie zmieni. A dla satysfakcji kilku małorozgarniętych ludzi ?? Jakoś do mnie nie przemawia:-/

Gość gość
każdy zyje jak chce :-) ja od 5 lat zyję w konkubinacie- i o co chodzi?jesteśmy po nieudanych małżeństwach i taki jest nasz wybór.....

Gość gość
morelka89 No dobra, uważajcie sobie co chcecie. Ale co Was to obchodzi? Wy osobiście na tym nie "cierpicie". A kulturalny i inteligentny człowiek nie ma potrzeby obrażania kogoś tylko dlatego, że ten ma inne poglądy. To tylko o Was świadczy, o Waszym smutku, frustracjach, prostactwie. xxx No właśnie :D Wielka zwolenniczka konkubinatu napisała: "ja:] 10lat. Ślub jest tylko zfinalizowaniem uczucia, a do pełnej mmiłości i szcześcia nie jest potrzebny, no chyba ze ktoś ma pogląddy średniowieczne:]" i rozpoczęła obrażanie ludzi żyjących uczciwie w zawiązkach małżeńskich, bo to że ktoś nie chce wegetować na kocią łapę i dobrowolnie wstępuje w związek małżeński wcale nie świadczy, że jest zacofanym.

Gość morelka89
Ale ja to napisałam do wszystkich, którzy muszą postawić na swoim :) Nie napisałam do zwolenników żadnego poglądu. Bo i w jednej i drugiej grupie są na pewno ludzie inteligentni i kulturalni, ale niestety też sporo prostaków chamowatych.

Gość gość
yyy "ze ktoś ma średniowieczne poglądy" to obrażenie kogoś :o? Task samo jaky powiedzieć ze obrażam kogoś mówiąc mu ze jest np Katolikiem:-/ Polska to jednak jeszcze zacofany kraj, z polotem komunistycznym. A wegetacja , to chyba niewłaściwe słowo, bo tak samo można się spełniac w konkubinacie , jak i w małeżenstwie i róznicy nie ma żadnej.. No niech mi ktoś wytłumaczy, co daje kawalek kartki z USC w codziennym życiu? Ugotuję nim, zaprowadzę dzieciaka do szkoły, czy zapłacę za rachunki? Bo nie bardzo rozumiem?

Gość gość
I tez nie każdy jest zacofany i pod naciskiem społeczeństaw i rodziny ślepo pdporządkowywuje się narzuconym normą. Ja slub mogę wziąć w każdej chwili, wystarczy ustalić datę USC , ale nie mam wystarczającej motywacji do tego, przecież nic to nie zmieni. A dla satysfakcji kilku małorozgarniętych ludzi ?? Jakoś do mnie nie przemawia:-/ xxx Ja tu widzę jedną nierozgarniętą analfabetkę :D "narzuconym normą""pdporządkowywuje""małorozgarniętych" :D Nic dziwnego, że facet nie chce się żenić, a bajki o braku motywacji z twojej strony opowiadaj takim przygłupom, jak sama jesteś :D

Gość riff
Ja tu widzę obrażanie konkubinatów i jakieś przygłupie teorie, że konkubinat to wegetacja (niby czemu?) albo że tylko ludzie żyjący w małżenstwach są "uczciwi". Ja zaraz zacznę wnioskować po tych teoriach, że kobiety zwolenniczki ślubu to w większości ćwierćinteligentki...

Gość gość
to nie chodzi o średniowiecze, bycie w związku małżeńskim nie oznacza bycie ze średniowiecza. Pamiętajcie, że są jeszcze tacy ludzie którzy ze względów religijnych biorą ślub. I co czemu średniowiecze? Każdy może być kim chce i mieć swoje zasady moralne i obyczajowe, dlaczego tak lubicie obrażać innych? W internecie możesz być kim chcesz ale na żywo na pewno nie powiedział / powiedziałabyś nawet 1/8 tego co tutaj hmmm...

Gość gość
Wiesz, jak sie nie ma do czego doczepić, to się do błędów zawsze można. A ja się z nich nie zamierzam tłumaczyć :P Jakby nie było, treść zrozumiała i w miare składniowa, jednak argumentów brak :-/ Teraz mnie jeszcze zhejtuj i dopełnij dzieła