Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Poród za granicą

Polecane posty

Gość gość

Czy któraś z Was rodziła za granicą?? Jakie odczucia?

Gość gość
ja rodzilam w uk drugie dziecko, bylo jak najbardziej ok, przyjemiej niz w Polsce, uprzejmy personal, zadnego nacinania czy przymusowego lezelnia w lozku

Gość gość
ja bede rodzic w szwajcarii. rodzila tu ktoras z was?

Gość gość
ja rodziłam w Niemczech, bo chciałam cesarkę na życzenie :), bardzo polecam. Byłam z mężem i dzieckiem 5 dni, super opieka, żadnego pałętania się po korytarzu, żadnych ale to żadnych kaprysów ze strony personelu, super wypas jedzenie, porównuje do pobytu w spa. Bardzo polecam :) . Naprawdę mam super wspomnienia, mąż też :0. Drugie dziecko na pewno urodzę w tym samym szpitalu:)

Gość gość
kolezanka moja rodzila w Szwajcarii, dobrze wspominala, dobra obsluga itd, jedynie co wspomniala jako minus to to, ze przekonali ja do cesarki mimo, ze nie bylo powodow, a argumentem bylo to, ze ich zdaniem dziecko podczas naturalnego porodu sie stresuje, wiec zrobil jej cesarke dwa tygodnie przed terminem

Gość gość
Ja rodziłam 6 lat temu w Stanach wcześniej zaś rodziłam w Polsce więc miałam porównanie. W Stanach traktowali rodzące trochę olewczo. W Polsce przyjeli mnie ze skurczami co 7 minut zaś w USA miałam skurcze co 5 ale tylko 3 cm rozwarcia więc odesłali mnie do domu. Jak po godzinie wróciłam z 5 cm to mnie przyjęli, podali znieczulenie i zostawili. Potem badali tylko rozwarcie co 2 godziny. Na opiekę po porodzie złego słowa powiedzieć nie mogę bo przyrównywałam to do pobytu w hotelu. Dwa lata temu wróciłam do Polski i znowu jestem w ciąży więc zobacze czy cos sie zmieniło od czasu kiedy rodziłam pierwsze dziecko