Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

niania co wy myślicie

Polecane posty

Gość gość
Ja jestem nianią + zajmuję się też sprzątaniem. Mam 10zl na godzine, ale godzin wychodzi bardzo roznie, od 20 tyg, jak dzieci sa w szkole i przedszkolu do 45 tyg.jak jedno jest chore. Poza tym mam co miesiąc auto zalewane do pelna, bo muszę dojezdżac do sasiedniego miasta. Zajmuje sie tym tymczasowo, bo wlasnie zalezalo mi na pracy bez umowy na jakis czas. A oni proponowali mi normalna umowe, ale odmowilam. Chetnie bym sobie dobrala cos dodatkowego jakies sprzatanie do poludnia, ale nie bardzo moge bo tutaj sytuacja jest taka, ze z dnia na dzien czasem sie dowiaduje jak pracuje nastepnego dnia. To jedynie mi troche doskwiera, ze tak naprawde jestem na kazde zawolanie, i ciezko cos zaplanowac. No ale traktuje to przejsciowo, wiec nie bede bic piany, zwlaszcza ze ludzie sa bardzo w porzadku dla mnie i sympatyczni. Nigdy nie bylo takiej sytuacji, zebym nagle odmowila przyjscia bo cos tam. Bo ja wiem, ze jak ja nawale, to rodzice musza brac urlop i oni maja przechlapane w swojej pracy, wiem jak szefowie patrza na takie zwolnienia, wiec sie dostosowuje. Jak mam cos do zalatwienia, to uprzedzam przynajmniej pare dni wczesniej, oni maja czas zeby sobie zalatwic zastepcza opieke na pare godz. Oczywiscie zdarzaja sie sytuacje jak np. utkniecie w korku rano i spoznienie, ale to juz nie ode mnie zalezy. Autorko Twoja opiekunka jest niepowazna, uwazam ze kwestia zaplaty nie ma tu nic do rzeczy, bo obie strony zgodzily sie na taka stawke. Przez zachowanie opiekunki mozesz stracic prace, ktory szef bedzie tolerowal ciagle zwolnienia? Proponuje postarac sie o przedszkole albo zmienic nianie. A narazie licz jej godziny i wyplac tyle ile faktycznie przesiedzi z Twoim dzieckiem. Nie macie umowy na pismie, wiec mozesz tak zrobic. Pozdrawiam.

Gość gość
to moze sie przeciez udac czemu nie! ja tam wierze ze jak sie wie to sie uda :) www.youtube.com/watch?v=hvS7LBZNLNY

Gość gość
O kurde a ja narzekam że mam 9 na godzinę:/