Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marysia1987

STARAMY SIĘ OD MARCA 2014

Polecane posty

wiooosna dziekuje za informacje tzn mam rozumiec ze przed owulacja sa tam gdzie 3 dni plodne to przed tymi dniami powinnam sie powstrzymac? bo ja to sie nie znam i kurcze dni to tylko sobie wyliczylam na podstawie kalendarzyka z internetu.ostatnia miesiaczke mialam 18.02 i wyszlo mi ze mialam dni plodne jakos od od 1-2 i owulacja 4go to na tej podstawie kiedy powinnismy sie ograniczyc?z gory dziekuje za odpowiedz i zrozumienie :-)

Gość Liwia99
Dzieki dziewczyny :) Moze nie staram sie tak jak wy, ze wyliczam dni plodne itp ale ostatnio troche poszalelismy z chlopakiem i teraz czekam na @. Przytulanko bylo zaraz po @, wiec malo mozliwe ale rozne objawy mam, dlatego zastanawiam sie nad ewentualna ciaza

powiem Ci ze ja tez jakos do tej pory nie obliczalam tego dokladnie ale odkad postanowilismy ze chcemy dzidzie zaczelam czytac o tym jak to wyglada :-) przedtem nawet nie mialam pojecia :-) wole korzystac z rad forumowiczek bo juz bym chciala i chce skrocic czas wyczekiwania :-) a jakie masz objawy??

Gość Liwia99
Jakis tydzien po zblizeniu zaczelam krwawic (trwalo to 1 dzien a pozniej juz tylko plamienie2dni) i czuc jajniki.Czasami czulam uklucia w macicy.Tydzien przed @ zawsze bolaly mnie (.)(.) a teraz nic.Dzisiaj czulam prawy jajnik, nawet siedziec spokojnie nie moglam. Krwawienia owulacyjne nigdy mi sie nie zdarzaly wiec to cos innego

Gość wiosnaaaaaa
dorota dubaj Musisz się powstrzymać tak z trzy dni przed dniami płodnymi :)

hmm ciezko mi powiedziec co to moze oznaczac ale skoro nie mialas tak wczesniej to cos moze byc na rzeczy czytalam ze moze sie pojawic takie plaminie przy zagnizdzaniu sie zarodka jakos 6-10 dzien po owulacji

Gość Aneczka8828
Witam wszystkie staraczki z rana :) U mnie dzisiaj piękna pogoda, słońce świeci, aż się chce żyć ;) No i w końcu jest piątek, zaraz weekend :D Liwia99 Witaj :) Też mi się wydaje że coś może być na rzeczy. A cieszyłabyś się z ciąży czy niekoniecznie?

Gość gość
no przeciez sa na to sposoby ale tylko jak sie wie jak sie to robi i wtedy spoko sloneczko :) www.youtube.com/watch?v=GcQLwI_5Z4I

Gość mamaxtrzy
Czesc dziewczyny. Chetnie do was dolacze:) mam 28 lat. Jestem mamą 3,5 latka i rocznej dziewczynki. Zdecydowalismy sie z mężem na jeszcze jednego szkraba:) zaczynamy od tego miesiaca. Ps. Krytyka durnych hejterek mnie nie wzrusza;)

Gość ojtam ojtam
oo widze że sporo przybywa nowych starających się - chyba czas na jakąś tabelkę? hmm ja dziewczyny dalej walcze z wirusem - dziś postawiłam się na nogi ale mdłosci mam mega baa w ciąży takich nie miałam no i troche się odwodniłam i leci mi krew z nosa - koszmar jakiś.. no i ciągle się martwie żeby synek tego nie złapał - staram sie żeby nie był obok mnie ale wiecie jak jest.. i jeszcze jest coś co mnie zdziwiło - wczoraj obok bólów żołądka po 2 nospach zażytych na niego przez jakieś 6 godzin bolał mnie jajnik.. taki ból jak na owu tylko bardziej ciągnący - i to mimo tych nosp - a dziś rano zauważyłam pełno białego śluzu - dziewczyny miałyście tak kiedyś - co to moze być? czy możliwe żeby to było zagnieżdzenie? normalnie bym się cieszyła ale strach mnie oblatuje na samą myśl rozpoczęcia ciąży takim wirusem .. boje się że to by zaszkodziło..

Gość mamaxtrzy
Ojtam mozliwe ze to oznaki ciąży. Jesli wymiotujesz to pij coca cole . Lyzka stolowa co 5 min prze 2 h. Tylko wygazowana. Pediatra nam poradzila dla synka i za kazdym razem pomaga

Gość ojtam ojtam
właśnie nie wymiotuje tylko mdli mnie - i mdli z żołądka - a co do coli to od wczoraj nic innego nie jem tylko cole - no i orsalitem się troche nawadniam choć jak przeczytalam dawkowanie to powinnam chyba z 10 litrów tego wypić..

Gość Aneczka8828
ojtam ojtam, a który dzień cyklu masz?

Gość Aneczka8828
mamaxtrzy Witamy :) Fajnie że nas tak szybko przybywa :) Będzie raźniej

ciesze sie ze nasze forum sie rozkreca :-) ja dzisiaj jakas taka oslabiona jestem eehhh nic mi sie niechce zakupy mam zaliczone wiec odpoczywamy z mezem :-) ojtam 3maj sie dzielnie i zwalcz to dziadostwo jak najszybciej

Gość Syja 25
Witam dziewczyny !! moj problem polega na tym ze spoznia mi sie okres juz tydzien a testy negatywne a tutaj wszystkie objawy ciazy i podniesiona temperatura ciala !! a w nocy tak mnie wszystko bolala i ciaglo no niewiem co myslec a nie chce isc do lekarza bo boje sie kolejnego rozczarowania to juz by byla moja trzecia ciaza moze wkoncu udana !! pomozcie mi

Gość ojtam ojtam
17 dc - cykle ostatnio nawet 25dniowe - gin powiedział że owu powinna być 13 - 14 dc - ale byłam na wizycie zaraz po @

Gość Syja 25
ja poprostu niewiem co robic juz i myslec

Gość Aneczka8828
Syja 25 idź zrobić bete, będziesz wiedziała na czym stoisz... Ojtam, możliwe że to zagnieżdżanie ale z doświadczenia wiem że lepiej się nie nastawiać. Ja też miałam takie bóle a później normalnie @...

Gość gość
hej, my sie z mezem nie staralismy, a wrecz zabezpieczalismy a mimo to na 80 % jestem w ciazy... okres mi sie spoznia 2 tygodnie, za pare dni ide na bete, boje sie strasznie bo nie chce byc w ciazy, gdyz 3 dni temu zaczelam nowa, swietna prace... a Wy pracujecie?

Gość gość
i w dodatku bedzie to moje 1 dziecko, mam 25 lat, od 2 lat jestem mezatka ale nie czuje sie gotowa na bycie matka... nie wiem co zrobie jesli jestem w ciazy :(

Gość Syja 25
Praca jest albo jej nie ma a dziecko jest najwazniejsza czescia zycia, oddalabym wszytsko zeby moc miec go a kazda moja ciaza konczy sie zle. Weic nie zważaj na prace tylko na swoje szczescie :) Tak bardzo bym chciala zeby te testy okazaly sie fałszywe i zebym byla w ciazy :)

Gość gość
Syja bardzo Ci wspolczuje, gdybym tylko mogla to przenioslabym na Ciebie ta ciaze, ale niestety tak to juz jest, ze ci ktorzy nie chca, to sa w ciazy, a ci ktorzy sie staraja, nie moga zajsc... \przykre to jest :(

Gość Syja 25
Bardzo przyke !! ale jak ja zaszłam w ciaze pierwsza tez nie chciałam balam sie i myslalam ze nie jestem na to gotowa, a teraz oddalabym wszytsko zeby miec moje malenstwo spowrotem !! Takze uwierz w siebie i nie daj sie bedzie dobrze zreszta dziecko to szczescie wielkie . Pojdziesz na chorobowe i na macierzynskie i jakos to bedzie :)

Gość Aneczka8828
Ja mam prace, właśnie kończy mi się okres próbny i już wiem że będę miala przedłużoną umowę :) Nie wiem tylko na ile. Mam w miarę spokojną prace, jestem agentką ubezpieczeniową, wiec 8 godzin przesiaduję przy komputerze ;) Syja 25, nie wolisz sprawdzić robiąc badanie krwi niż się zadręczać?

Gość Aneczka8828
Gość, a robiłaś test sikany?

Gość ojtam ojtam
na dziecko nigdy nie ma dobrego czasu - albo człowiek za młody, albo już za stary, albo ma prace, albo jej szuka, albo ma kredyt, albo buduje dom i czeka aż go skończy.. ale jaka już przychodzi dziecko to się wydaje że wszystko to jest w idealnym momencie..

Gość Syja 25
No i tak własnie trzeb sobie to wmawiać ze to idealny czas hehe !! Chyba czas na test krwii bo umre z tej nie pewnosci :) boje sie tylko rozczarowania pewnie juz poraz tysieczny hehe:)