Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Widzialyscie propozycje kuchni dzieciecej w dzien dobry tvn zenadaaaa

Polecane posty

Gość gość

W kazdy czwartek bedzie teraz kuchnia dziecieca. Oczywiscie stacja tvn jak zawsze oderwana jest od rzeczywistosci. Propozycja sniadania...kasza jaglana na mleku kokosowym z zurawina figami kardamonem i innymi niezbyt tanimi skladnikami. Po pierwsze kto ma czas z rana robic takie rzeczy i ile osob stac na takie sniadania.Oczywiscie zaraz odezwa sie mamuski co na obiad minimum 4 razy w tyg kupuja wolowine 120 zl za kg::P

Gość gość
Ja gotuję jaglankę dzieciom na śniadanie :P

Gość gość
przeciez kasza jaglana jest taniutka , suszone owoce tez . Problemem jest tutaj chyba fakt, ze dzieci nie beda chcialy tego jesc.

Gość gość
Tvn to telewizja manipulujaca rzeczywistością. Kto by oglądał gdyby zrobili jajecznice? Zrobili show a wy się podniecacie. I o to im chodziło.

Gość gość
a co tu niby jest takie drogie?

Gość gość
Wszystko jest drogie oprócz kaszy ;/

Gość gość
ok mleko kokosowe zurawina figi kardamon i inne dodatki...tak tanio codziennie?

Gość gość
ale co jest tutaj takiego drogiego? kardamon-2,50za op figi-6zl/op zurawina4-/op mleko kokosowe- nie wiem bo go nie uzywam ale gdybys uzyla normalnego mleka to tez by bylo ok. Ja to wszytsko kupuje w biedronie bo zawsze rano a sniadanie jem owsianke ze swiezymi owocami i suszonymi. Autorko, naprawde pzresadzasz.

Gość gość
ja pierdziele o co wam chodzi,normalne śniadanie dla dziecka,ja również często dziecku podaje kasze jaglaną z suszonymi owocami i cynamonem zamiast kardamonu i wcale drogo nie wychodzi. No ale jak ktoś ma codziennie to samo...to może dla niego to cos dziwnego

Gość gość
ok mleko kokosowe zurawina figi kardamon i inne dodatki...tak tanio codziennie? przecież nie użyjesz wszystkich składników w 1 dzień,tępa dzido

Gość gość
nie widziałam,pracuje w tym czasie zamiast sie lenić w domu

Gość rjana
tam sa porady dla niepracujacych zon bogatych mężów i ojców. normalnie kobieta spieszaca sie do pracy podaje dziecku na sniadanie np kanapke albo zupke mleczna bo nie ma czasu na takie głupoty poniewaz spieszy sie do pracy. doradca smaku o 20.05 tez jest porażką. chyba nie znam osoby, ktora by przyrzadzala cos wg tamtych przepisw. ale sprawa jest jasna- podstarzaly prowadzący Michel nie mogl zostac bez pracy na stare lata.

Gość gość
matko ale co dziwnego jest w przygotowaniu takiego śnidania jeżeli ktoś nie pracuje,chyba naprawde są tu same baby co na obiad jedzą non stop mielone i placki ziemniaczane,a na sniadania kanapki (niedwano jakiś topoik był o typ i widze że faktycznie coś w tym jest)

Gość rjana
najdziwniejsze jest to ze jak kobieta zostaje matka to juz uwaza ze trzeba ja utrzymywac aby ona mogla przygotowywac smaczne sniadanka i obiadki dla glodnego mężusia i dziecka.

Gość gość
to mozna pozalatwiac jak wie jak no i bez problemu wtedy :) www.youtube.com/watch?v=GcQLwI_5Z4I

Gość gość
No ja widze inny problem, nie ma gdzie kupic skladnikow. W zadnym z okolicznych sklepow nie ma, albo sa tylko figi. Chyba ze zamiast tego kasza manna z rodzynkami cynamonem zwyklym mlekiem haha

Gość gość
ale nie musicie robic takiego samego sniadania kr opka w kropke. ja czesto robie tak: gotuje kasze na wodzie na obiad, to co zostaje odgrzewam na mleku, dodaje rodzynek lub bananow. jest dobre i niedrogie. Ja czesto modyfikuje duzo przepisow pod siebie, tez tak mozecie robic.

Gość gość
Ostatnio kupiłam mleko kokosowe w lidlu w ramach dnia azjatyckiego. Faktem jest, ze było tanie, bo 4 zł za puszkę i przyznaję się, że nie czytałam składu, bo wydawało mi się, ze mleko kokosowe to mleko kokosowe. Jak już przeczytałam, co jest tam oprócz tego, to zaniemówiłam, bo jest tam mnóstwo syfu. Nie wiem czy w tych droższych mlekach tez tak jest czy tylko w tych tańszych, ale dla dziecka to się na pewno nie nadaje.

Gość gość
No ja widze inny problem, nie ma gdzie kupic skladnikow. xxxx Nie przesadzaj, to nic wymyślnego, na pewno wszystko dostaniesz w kauflandzie, w innych marketach pewnie też.

Gość gość
trzeba dziecko nauczyć jeść od małego. Mój ma 2 lata i codziennie wcina kaszę jaglaną na zmianę z płatkami owsianymi.

ja sama robie dla syna mleko kokosowe- kupnego, szczególnie w puszce nie dałabym- sam syf. Musze tak robić bo syn nie moze pić zwykłego mleka. I naprawde nie widze w tym nic dziwnego- a pracuję. Wieczorem zalewam wiórki, a rano podgrzewam, miksuję i przez sitko. Żadna filozofia. A kaszy jaglanej na śniadanie nie używam- wolę płatki- jest szybciej.

Gość gość
Przecież tą kuchnię ddtvn można traktować jak inspirację, nie musisz gotować idealnie tego, co oni. Możesz dodać inne suszone owoce, inne przyprawy.

Gość gość
bo miszczakowi odbiło , wiadomo że każdy kraj zywi się swoimi produktami i na tym bazują kuchnie narodowe ale nie u nas u nas musi byc na opak nowoczesnie mamy karmic dziecko kardamonem i figami , niech mi pokarze bezmózgi miszczak gdzie one rosną w polskich sadach , banda idiotów telewizyjnych celebryci od siedmiu bolesci , ja jak i większość moich znajomych juz dawno nie oglądamy tvn jedynie filmy bo programy to żenada i wstyd dla polski

Gość gość
A banany zresz? Widzialas, zeby w Polsce rosly? Albo cytryny czy pomarancze? A kawe pijesz? Albo herbate? Pokaz mi plantacje kawy w Polsce. Patriotka od siedmiu bolesci sie znalazla. Kasza jaglana, rzeczywiscie luksus, o suszonych owocach nie wspomne. Wiekszosc ludzi pracuje, ja tez, ale moje dzieci nie jedza parowek na sniadanie, wszelkie sosy do makaronow tez robie sama, to zadna filozofia i zajmuje moze z 15 minut. Ale najlepiej powiedziec, ze cos jest takie nie polskie (bo polskie teraz modne) albo wydziwiane, albo ze sie czasu nie ma i juz.

Gość gość
hehe,dobrze jej powiedziałas

Gość gość
a które dziecko by to zjadło? JA sama bym tego nie tknęła.