Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pedigosii

Pedicetamol na gorączke kto stosował ?

Polecane posty

Gość pedigosii

jw mam pytanie

Gość gość
Kochana to tylko paracetamol tak jak w nurofenie i innych kup co tańsze ten sam skład to samo dzialanie

Gość gość
Akurat w nurofenie jest ibuprofen. Polecam ibuprofen bo ma też działanie przeciwzapalne, paracetamol nie.

Gość pedigosii
chomi mi o to ze na butelce napisane jest ze po otwarciu zuzyć w ciagu 6 miesiacy , ale otwarty jest juz z osiem miesiacy , nie wiem czy moge go podac dziecku , data waznosci jest jeszcze rok

Gość marzena89
pedicetamol to paracetamol, nic innego. Jedynym jego plusem jest to, że występuje również w kroplach więc łatwo go aplikować dla tych całkiem małych dzieci i odmierzać małe dawki.

Gość pedigosii
przeczytajcie moje pytanie

Gość marzena89
nie możesz już go podać, dlatego że po otwarciu rozwijają się tam min. przeróżne bakterie, z powodu cukrów jakie sa zawarte w syropie, więc gorączkę obniżać będzie dalej, ale może spowodować np biegunkę/ wymioty

Gość pedigosii
ok dzieki za odpowiedz

Gość gość
Data ważności dotyczy tylko oryginalnie zamkniętego produktu, później ważny jest określony czas po otwarciu. Nie podawaj, wyrzuć do kosza.

Gość gosc 12 39 strzel sobie w leb
Nurofen to nie paracetamol! autorko nie cyztaj tych kretynstw. Paracetamol to np. Panadol, Pedicetamol... Dla mojego dziecka działał lepiej paracetamol (Pedicetamol) niż ibuprofen z nurofenu. Polecam i smaczny! i wypie|prz stara butelke, to grosze kosztuje... raz na pol roku mozna kupic nowy co?

Gość gość
Co do pedicetamolu... Czytajcie skład lekarstwa przed podaniem dziecku. Pedicetamol zawiera alkohol. Co jest najzabawniejsze stosuje się go u dzieci od urodzenia... Masakra...

Gość gość
Wszystko zależy na który lek dziecko lepiej reaguje. Paracetamol nie działa na każdego, podobnie jak ibuprofen - tak więc to metoda prób i błędów. Niemniej jednak w stanach niepokoju, przy gorączce, podczas ząbkowania czy choroby warto dawać Viburcol. Ten lek nigdy mnie nie zawiódł.