Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Lekarka kazała mi zdecydowac czy podac antybiotyk co mam zrobić pomozcie

Polecane posty

Gość gość

corka ma temp 38 st od rana lekko pokasłuje od czasu do czasu, osluchowo jest czysta, byłam u pediatry nie podobało sie jej gardło jest zaczerwienione i przepisała nam antybiotyk mowiac ze mam zdecydowac sama czy podac czy nie jesli nie bedzie poprawy , dla mnie to chore bo wiadomo ze jako matka nie chce podac antybiotyku i wolałabym konkretne wytyczne od lekarza , co zrobić isc do innego lekarza czekac czy bedzie poprawa czy dac antybiotyk

Gość gość
Skoro osłuchowo jest czysta a temperatura jest tak niska to ja bym nie dała. Jeśli temperatura będzie wzrastać, nie będziesz mogła jej zbić albo kaszel zrobi się jakiś paskudny- wtedy idź do lekarza- ale innego. I juz sobie lepiej szukaj jakiegoś innego pediatry bo ten jest niepoważny

Gość gość
Mi też kazała czekać . Mam w domu dwoje dzieci jedno i drugie ma niewielkie zmiany i pokasłują . I gdyby nie to że starszy syn ma astmę (8lat) może i nie podała bym antybiotyku ale wiem że skończyli byśmy w szpitalu. Młodsza ma 6 miesięcy i ma mniejsze zmiany dopiero coś się zaczyna ale gorączkowała jak i Twoja tak coś koło 38,6 dlatego stawiając na własną intuicję wracając do domu kupiłam antybiotyki i od razu dzieciom podałam. Skutek jest taki że mała nie gorączkuję robiła się mniej marudna tylko nadal nie chce jeść a starszy zaczyna się bawić i wstał z łóżka. Uważam że dobrze zrobiłam podając leki

"wiadomo że jako matka nie chcę podać antybiotyku" Niestety to nie jest wiadome, w polsce przynajmniej, matki dają antybiotyki na wszystko (albo nie dają wcale na poważne stany chorobowe:)

Gość gość
Ale na co twn antybiotyk ,przecież jak dziecko czyste osluchowo po dawac ,ja btm poszla do innego lekarza.Moj syn bral pare dni temu antybiotyk pierwszy raz ale mial anginę i szlarlaryne wiec antybiotyk podac trzeba a tutaj radze idz do innego lekarza niech zbada dziecko.

Gość gość
Pisze z telefonu sorki.

Gość gość
jak nie zejdzie zrób jutro crp ja będzie wysokie podaj

Gość gość
przejdzie miało być nie zejdzie

Gość gość
pediatra powiedziała ze nie podoba sie jej gardło jest zaczerwienione osłuchowo jest czysta , ma 38, 3 temp leciutki katar ale nie ropny i to moze drazni jej gardło nic wiecej ,,

Gość gość
ale co w tym dziwnego? Jeśli dziecku się pogorszy to podasz

Gość gość
receptę masz ważną 7 dni,jeśli się pogorszy to wykupisz receptę,ot cała filozofia.