Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy ktoś z waz korzystal z usług psychiatry

Polecane posty

Gość gość

i brał antydepresanty?

Gość gość
Ja brałam. I dużo ludzi brało. W UK to standard.

Gość gość
Kto to psychiatra?

Gość gość
Do psychiatry chętnie bym poszła, nareszcie zrobić psychoanalizę z inteligentna osobą a nie tylko głupie porady.

Gość gość
leki pomagają według ciebie ? co brałaś?

Gość gość
psychoanalize robi psycholog a nie psychiatra. leczę się u psychiatry i zażywam antydepresanty.

Gość gość
mam nerwice lękową - biorę afobam doraźnie generalnie jużradzę sobie na co dzień a w chwilach większych stresów biorę pół tabletki

Gość gość
To chyba jakas polska specjalność, lub jej brak, ze psychiatra tylko leki przepisuje. W Anglii psychiatra robi analizę, a psycholog to jest od zwykłego odradzania.

Gość gość
Citalopram, do pewnego stopnia pomogli, dalej juz trzeba było samemu.Ale podniesienie serotoniny wyeliminowało najgorsze objawy typu kompletny brtak energii.

Gość shizooooooo
ja nie ale na pewno by mi sie przydal :classic_cool:

Gość gość
psychiatra to lekarz. psycholog nie jest lekarzem a więc lekarstwa może przepisywac lekarz. tylko lekarz. tak jest na całym świecie.

Gość gość
ja mam przypisane Setaloft 50 mg/dobe może ktoś coś wie o tym leku

Gość gość
Psychiatra też może mieć kwalifikacje do terapii, nie tylko leki. Mi taki uratował życie

Gość gość
Podwyższa prolaktyne, może prowadzić do komplikacji czyli np hiperprolaktynemia.

Gość gość
może mieć kwalifikacje ale jego główne zadanie to leczenie.

Gość gość
moje życie seksualne nie istnieje także nie ma problemu

Gość gość
psycholog - chodzę psychiatra - chodzę Alventa 37,5mg Lerivon 30mg Leczenie depresji i anoreksji. Generalnie po lekach bardzo się poprawiło trafiłam na świetnego lekarza który nie tylko przepisał leki, ale również pomógł rozmową. Niestety u nas z psychiatrą nie bardzo jest czas na terapię bo maksymalnie poświęca 30 minut na pacjenta. Dlatego również prócz lekarza trzeba było skorzystać z pomocy psychologa. A tam przerabiam wszystkie problemy i powoli wracam do życia ;D chociaż fizycznie brak sił to psychika już lepiej działa.

Gość gość
a jak to jest bo mi oprócz leków zaproponował też psychoterapię do następnej wizyty mam się zastanowić ale zastanawiam się psychoterapie może prowadzić psychiatra czy psycholog jest od tego?

Gość gość
wiesz co nie mam pojęcia u mnie nie było takiej możliwości, a do tego niestety wizyty u psychologa są dość drogie w skali miesiąca to są 4lub5 spotkań. Więc kasa niestety konkretna więc jak masz możliwość iść na NFZ u psychiatry to warto. Kilka stówek zostanie Ci w kieszeni.

Gość gość
a jak to jest bo mi oprócz leków zaproponował też psychoterapię do następnej wizyty mam się zastanowić x x che che, mi to przypomniało ja jak kiedys chodziłam do psychiatry i brałam tabletki. tez mi zaproponował, zebym sie zastanowiła nad psychterapia. Potem za dwie wizyty pyta czy sie zastanowiłam juz. Ja ze tak. To on, do kogo bym sie chciała zapisac. A ja, ze sie zastanowilam, i stwierdzilam, ze nie chce chodzic na psychoterapie. Jego mina- bezcenna