Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Z rodziną najlepiej na zdjęciu po raz kolejny

Polecane posty

Gość gość

Po raz kolejny przekonałam się, że polegać można tylko na sobie, ewentualnie rodzicach i rodzeństwu, a reszta ma cię głęboko...i im ktoś ma więcej pieniędzy tym bardziej ma w d... innych :O Mojej siostrze pracodawca zalega z wypłatą już drugi miesiąc, nie mamy ojca (zmarł 10 lat temu), mama chora mieszka z siostrą, ja z mężem jakoś dajemy radę ale lekko nie jest (małe dziecko). Siostra poprosiła o pożyczkę ciotkę (ma kupę kasy, jej mąż ma firmę, naprawdę bogaci ludzie) i co, oczywiście odmówiła, jeszcze jej przytyki robiła...Co za franca, pardon za sformułowanie. A dodam że razem z mężem dorobili się dzięki pomocy naszego ojca...Skończy się tak, że wezmę chwilówkę w pracy i pomogę siostrze, a mąż poszuka jej nowej pracy. Ale co by im szkodziło te parę stów pożyczyć? A obracają milionami, serio... A jeszcze Wam powiem, że mojej mamie przywieźli ostatnio w prezencie urodzinowym worek ziemniaków, to nie żart, wielcy biznesmeni milionerzy...Jakim trzeba być człowiekiem żeby tak się zachowywać? Sorry, musiałam się wygadać. P.S. Może macie pomysły jak im dogryźć? :P

Gość gość
A pożyczanie pieniedzy to jest obowiązek rodziny?

Gość gość
Wiesz ta ciotka pewnie się bała, że skoro kasy nie macie to jak pożyczy to ni będzie z czego oddać. Moja teściowa pożyczyła pieniądze jednej kobiecie w rodzinie i do dziś tych pieniędzy nie zobaczyła. To, że ta ciotka jest bogata to nie znaczy, że ma Was finansować. Wg mnie ziemniaki to bardzo dobry pomysł, niezobowiązujący, a z głodu nie umrzecie. A jakby Wam kasę czy nowy sprzęt dała to już bardziej zobowiązujące, a czy Wy się odwdzięczycie ? Normalna rodzina czułaby się zażenowana, pomyślała - a jak ja się zrewanżuję ? Tylko biedota chce wszystko od wszystkich. Najlepiej za darmo.

Gość gość
Poważnie nie widzicie nic złego w tym, że na urodziny komuś worek ziemniaków się wręcz? No ja bym chyba zabiła śmiechem takiego typa :D To że ktoś jest biedniejszy nie znaczy że ma się cieszyć z każdego śmiecia!

Gość gość
Hej to raczej oni powinni nam być wdzięczni nie my im (drugi raz temat się dodał, pisałam, że zawdzięczają bardzo dużo naszemu ojcu ale jak zmarł to się wypięli na nas).

Gość gość
Uwazam, ze to podle, aczkolwiek pewnoe was nie lubia