Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co ciepłego do picia mogę dać rocznej córce?

Polecane posty

Gość gość

córka nie lubi soczków i herbatek hippa. co mogę jej dać innego ciepłego do picia? lubi tylko wodę.

Gość gość
Niech pije wode.albo rob jej herbatke z lipy miety i melisy rozrob z woda i daj do picia

Gość gość
-Herbata Hipp ale ta z torebek, nie z granulek -mięta -herbata zielona Ja czasem daję synkowi też się napić trochę mojej herbaty (piję czarną, ale bardzo słabą i słodzę 1 płaską łyżeczką na kubek 0,5l). A jeśli chcę dać mu więcej, to wtedy odlewam ze swojego kubka trochę herbaty do jego kubka i dolewam wody. Czasem daję ciepłą wodę, ciepły sok/nektar, albo rozcieńczam sok z wodą. Różnie. Myślę, że jak będzie lato i będzie więcej owoców do jedzenia, to pewnie mały zamiast soków będzie pił dużo więcej wody.

Gość gość
zwykłą czarną herbatę lekko posłodzoną. Tak nam zaleciła pediatra gdy był chory i tak zostało :]

Gość gość
córka wie, co dobre. a raczej-co niedobre ;) nie możesz ugotować kompotu?? jabłka, gruszki, goździki... jeśli lubi smak słodki-dodaj stewię. najtaniej i NAJZDROWIEJ! pozdrawiam:)

Gość gość
co za pediatra zaleca czarną herbatę do picia małemu dziecku?

Gość gość
herbatki owocowe z suszu, roiboos

Gość gość
roczna coreczka moze tylo to pic jak sie wie o co chodzi :) www.youtube.com/watch?v=G4uoOwny5Uo

Gość gość
Zrób zwykla herbate owocowa .

Gość gość
może kisiel, na ciepło taki rzadszy? moja po roczku piła już od czasu do czasu kakao i czarną herbatę (także z cytryną)

Gość gość
ale ma wskazane picie ciepłego czy tak ogólnie? Moja też tylko wodę piję póki co, mleko niezbyt ciepłe, czy kakao.... ale to na śniadanie. W trakcie dnia tylko woda :)

Gość gość
Daj jej grzańca.

U nas sprawdza się herbata. Zwykła lub koperek. Bez cukru. Jeśli zwykła, to zaparzam odrobinę, wyrzucam torebkę i dopełniam chłodną wodą. Z miętą trzeba próbować delikatnie, bo może powodować wymioty lub zgagę.

Gość gość
Ciepły mocz też jest dobry. Urynoterapia działa cuda!🖐️

Gość gość
Cytryny nie powinno się dodawać do herbaty!!!! To jest niezdrowe. Wystarczy poczytać o gorącej wodzie i cytrynie

Gość gość
dobrze,ze corka nie chce pic tych herbatek hippo, one maja b.duzo cukru. proponuje gotowac kompoty oraz zwykla czarna herbatę ale słabą.

Gość gość
Jezeli chcecie poslodic dziecku herbate to miodem a nie cukrem,

Gość gość
HERBATA HIPP jest bardzo dobra!!!! to herbatki Hipp (i inne)- te w granulkach to sam cukier!!! _ Moje dziecko również pije Hippa z torebek..

Gość gość
Autorko nie sluchaj leniwych mamusiek od herbatki hipp.juz lepiej dawaj letnia przegotowana wode mozesz poslodzic troche miodem bedzie lepsze ni mz te gotowce

Gość gość
herbata hipp zaparzana na przykład taka http:/ /dodomku.pl/images/products/400x400/full/00035049.jpg

Gość gość
nie rozumiem jak swiadomie mozna podawac dzieciom jakies herbatki gotowe gerberki itd.

Gość gość
Moj tez nie lubi zadnych soczkow,herbatek. Pije wode. Lekko podgrzana,bo zimnej za bardzo nie chce pic. Letnia bardzo mu smakuje. Czasami bardziej ciepla,po obiadku. Daje tez zwykla herbate,tak polubil z naszych kubkow,ale robie bardzo cienka,tzn z np.mojej odlewam z 5-10 ml I dopelniam woda do 150. Daje szczegolnie jak ma jakies probelmy brzuszkowe. Rumianek go uczula, kopru nieblubi, ta na trawienie nie smakuje I nasila refluks. Lekarz tez powiedzial,ze cienka mozna dawac.

Gość gość
Wy jednak jesteście idiotkami.. widzę, że nadal nie rozumiecie, jaka jest różnica między herbatkami granulowanymi (czyli sam cukier i tego nie polecam), a herbatą zaparzaną wrzątkiem, w torebkach, Hipp... To jest tak jak byście uważały, że herbata zwykła (czarna, zielona, owocowa), to jest to samo co herbata granulowana dla dorosłych (ta, z której robiona jest herbata w automacie). _ Fakt, że Hippa w torebkach ciężko dostać.. ale w aptekach powinien być. Ja akurat kupuję w niemieckim Realu.

Gość gość
Nikt tutaj nikogo nie obraza.z tymi wyzwiskami to do swojego meza

Gość gość
"Nikt tutaj nikogo nie obraza.z tymi wyzwiskami to do swojego meza" Rozumiem ze wy z mezem tak sie do siebie odnosicie?

Gość gość
Nie kolezanko ty tutaj kozaczysz i ludzi obrazasz.napisalam ci ze takie teksty to do meza a nie do ludzi

Gość gość
no to widzisz, co ktoś Ci odpisał.. i dobrze.. obie mają rację.. i ta, co powiedziała, że są tutaj idiotki, które nie potrafią rozróżnić 2 różnych rodzajów herbat, i ta, która pyta się, czy do męza tak mówisz, skoro innym zalecasz.. proste.

Gość gość
Ja pierdziele ale baby sa wredne

Gość gość
Oj pudlo.nie mam meza bo do niczego mi niepotrzebny,utrxymac sie sama moge a nie zerowac na meza garnuszku