Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

BLAGAM WEJDZCIE...ODKRYLAM ILE MOJ MAZ MA DOCHODU ON KLAMAL ILE ZARABIA

Polecane posty

Gość gość

nie znam sie na pitach bo dajemy co roku takiej babce do wypelniania i zawsze zawozil mąż...przypadkiem zobaczylam jego pit i ,ze jego dochod na rok 2013 wynosi 50 tysiecy zł tam sa trzy tabelki i jest przychod i potem dochód a potem zaliczka pobrana i w tabelce przychod bylo cos ponad 50 tysiecy a a tabelce dochód 50 tysiecy oraz zaliczka pobrana 4 tysiace.. nie wiem o co chodzi z tymi kwotami i czy to kwoty brutto sa ale maz mówi mi od lat ,ze zarabia na reke 2500 zł....czy nie wydaje sie wam ze mnie oklamuje..prosze niech ktos powie mi czy to brutto kwota dochodu czy netto w tym picie jest.

Gość seilaa
I netto i brutto zależy w którym miejscu :D

Gość gość
w picie jest kwota brutto zakładając że było na przykład 55 tysięcy jako dochód, to masz 4583,33 brutto na miesiąc, co daje 3260,01 netto, czyli do ręki. nie macie wspólnego konta, zeby to sprawdzić?

Gość BrzydkaOna
2840 :] od4000 przy umowie o pracę

Gość gość
brutto ocyzwiscie

Gość gość
sorki, pomyłka, miało byc 55 tysięcy jako PRZYCHÓD - to brutto

Gość gość
Masakra skąd wy bierzecie czas na takie prowokacje. Kafeteria za to płaci?

Gość gość
przeciez pisalam ze sie nie znam na pitach i prosze was o konsultacje.. w tabelce dochód za 2013 rok jest napisane ze 50 tysiecy osiagnal moj maz..i zastanawiam sie czy to prawda co mowi ze ma na reke 2,5 tysiaca nie mamy wspolnego konta.

Gość merryia
nie mozesz go poprostu spytac, albo zeby ci pokazal umowe o prace... nie rozumie takich malzenstw...gdzie nikt nic o sobie nie wie..

Gość gość
jak spytam jak on mi mowi ze ma 2,5 tysiaca miesiecznie na reke wiec chyba powiedzial co chcial cos mi sie wydaje ze moze na reke zarabiac wiecej skoro na picie jest napisane w tabelce nie przychód ale DOCHÓD 50 TYSIECY I UMOWA O PRACE TO JEST

Gość gość
pewnie ma dzieciaka na boku i 500-1000zł miesięcznie musi bulić...

Gość gość
ale jak to? to znaczy ze na reke moze miec wiecej niz 2,5 tysiaca jednak??

Gość gość
no na to wygląda, z d... się to 50tys nie wzięło, nawet jeśli to jest brutto to na ręke i tak ma gdzieś 3500

Gość gość
Mniej więcej się zgadza. Ok 2500 na rękę co miesiąc i może jakąś premię raz czy dwa dostał albo trzynastkę lub nadgodziny. Może ma jakieś dodatki socjalne typu opieka lekarska co też jest wliczane w dochód.

Gość gość
Weź pita i kalkulator wbij dochód z pita odejmij od tego podatek odejmij kwoty składek społecznych i zdrowotnych podziel na 12 m-cy i zopbaczysz jaki ma dochód

Gość gość
przepraszam miało być przychód

Gość gość
przychód jeśli to była kwota ok 51000 tysięcy to do ręki netto już ma ponad 3000 zł

Gość gość
koleś z 12.03.14 już to obliczył wychodzi na ręke 3260zł, alimentów płaci 700 więc zostaje mu sie oficjalnie 2500...

Gość gość
Czyli ściemniał dziewczynie???

Prosta arytmetyka. 50tys. brutto rocznie to jest dokładnie 2970 netto miesięcznie. Jeśli ma jakieś dodatki socjalne typu siłownia lub lekarz, lub czasem premia, nadgodziny, trzynastka. to może oznaczać faktycznie 2500/mc. A nawet jeśli nie to po co ta afera ? Może chłop odkłada parę złotych co miesiąc, może zostawia sobie na benzynę

Gość gość
przychod mial wlasnie cos 51 ooo zl a dochod niecale 50 tysiecy.... wiec mowicie ze moze mowic prawde?? a ja myslalam ze klamie i kase na boku gdzies wydaje:)

Gość gość
Jak to o co afera? Nie zataja sie swoich zarobkow przed wspolmalzonka/kiem.

Gość gość
a wiec maz nie ma zadnych dodatkow socjalnych bo pracuje w korporacji a nie w budzetowce wiec zadnych basenow i silowni jak mowicie.. tylko wylacznie umowa o prace i juz

Gość gość
Autorko, masz prawo znac zarobki slubnego. Kaz mu pokazac umowe o prace lub wyciag z konta. (Nie do wiary, ze nie widzialas do tej pory...)

Gość gość
50tys rocznie i takie halo ? Szału nie ma z takimi pieniędzmi.

Gość gość
jesli nie ma naglych duzych premii to miesiecznie ponad 4 tys brutto dostaje a jesli ma to moze mowic prawde.

Gość gość
znalazłem przykładowy pit w gogle, dałbym linka ale mi spam wywala, w każdym razie tam jest przychód 57tys, więc podobnie jak u twojego męża, po odjęciu wszystkich "flaków" to jest 40tys/rocznie więc 3333zł/mc netto - na ręke Więc koleś dobrze obliczył że przy 55tys przychodu na ręke powinien mieć 3260netto (gość z 9:46)

Gość gość
Ale po co wtykasz nos? Ja jestem 3 lata po slubie i niewiem ile mój mąż tak naprawde zarabia, wiem ze sporo(bo ja zarabiam mało) a stać nas na wiele ale cieszę się że jest zaradny i nie zamerzam wtykać nosa w sprawy na których się nie znam? Te kilka stówek w jego zarobkach w ta czy w tamta na prawdę robi ci az taką różnicę?

Gość gość
Kurde, dziewczyno, Ty sie wez za siebie i zrob rozeznanie w mezowych finanasach, bo skoro tego nie kontrolujesz, to on Cie moze kantowac na rozne sposoby - moze ma nieslubne dziecko i placi alimenty, moze wydaje na burdele albo kochanke, wszystko jest mozliwe. Ile lat jestescie po slubie??

Gość gość
jaki paragraf mówi o tym że ma prawo znać zarobki męża ?