Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak długo można przechowywać mrożone pieczywo

Polecane posty

Gość gość

czy bułka która była mrożona przez 2-3 tygodnie jest dobra?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A dlaczego nie? Oczywiście o ile była na tyle, dobrze zrobiona, że po rozmrożeniu będzie się nadawała do jedzenia i będzie Ci smakowała :) Ja kupuję w dobrej piekarni ok 7-10 krojonych chlebów razowych. Wkładam je do zamrażalki i przed jedzeniem kromki rozmrażam w mikrofalówce. Mam świeże, mięciutkie, ciepłe pieczywo. Ale na przykład inny chleb (chyba żytni) z tej samej piekarni trzeba było pierwsze rozmrażać o wiele krócej (a nawet wystarczyło go na kilka minut wyjąć i sam się zaraz rozmrażał), ale jeśli rozmrażalam go w mikrofali, to skórka nie nadawała się do jedzenia, bo robiła się twarda, a w tym razowym nie. Dlatego wszystko zależy od tego, z czego pieczywo było zrobione i w jaki sposób je rozmrozisz.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
dziękuję za odpowiedź :) fajnie, że mozna tak długo przechowywać

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
nawet dłużej możesz trzymać. Ja często robię tak, że jak mi zostanie trochę pieczywa, a nie jest już ono pierwszej świeżości i do kanapek już tak dobrze nie smakuje, to zamrażam i mam taki zapas na zrobienie zapiekanek z piekarnika (chleb, wędlina, żółty ser, ketchup).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×