Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kocham stare mieszkania

Co myślicie o takim mieszkaniu?

Polecane posty

Gość gość
Mieszkanie bardzo fajne , ale fakt troche kasy trzeba tam wsadzić .Za taką cene brałabym :)Zwłaszcza że mieszkanie naprawdę ma duszę widać to po fotkach i napewno fajny klimat tam panuje :)

Gość sprzedaje mieszkania
nie można mieć w masowym mieszkalnictwie termy gazowej - to sa wytyczne Unii Europejskiej stopniowo sie likwiduje w Polsce , u nas w Łodzi w blokach już termy polikwidowane przez społdzielnie termy mają jeszcze kamienice i domy prywatne ale domy prywatne mogą chyba

Gość mataczzcz
pisałem , wszystko sie da , brat mieszka w starszym bloku i u sibie wymieniał całą instalacje , koszt ogromny ! nikt mu tego nie zapłaci jak bedzie sprzedawał . kazdy to ma w d***e - tak tu jest na slasku . robocizne mial za darmo bo sam robił , ale kucie w płytach !!!!! masakra ! ja zas nie mam problemu z elektryką zadnych wybijania korków no chyba ze zwarcie jest .;

Gość mataczzcz
na slasku nikt nie słyszał o braku term , tam gdzie sa , tam są ! a jest takich bloków mnustwo , moze i masz racje , jestem jednak ciekaw czym to zastąpia , elektyką ? podgrzewaczami , innej opcji nie wiidzę .

sprzedaje mieszkania-> to jak już tu jesteś, to jeszcze się zapytam na ile byś wyceniła kawalerkę 26metrow,duze miasto, czwarte piętro, piwnica, parking przed blokiem, dobra komunikacja, nie centrum, ale jedna z bocznych dzielnic. Bo to byśmy sprzedali, a na wieksze dobrali kredyt, wiem też, że niewiele za nią dostajemy, bo jeszcze to nieszczesne 4 pietro:/ Jeszcze mamy opcje, zamienić się z wujkiem mojego narzeczonego, on ma 2 pokoje w bloku obok, ale do remontu i tez 4 pietro,teraz jest okej, ale potem z dzieckiem na 4 biegac to mi sie srednio usmiecha;/

Gość mataczzcz
zas w tych starych kamienicach co mam mieszkania , mam wszystko nowe , całą elektrykę , hydraulikę , podłogi, drzwi , okna itd. takie szukałem

gosc z 10.18 -> ehh tez bym brala, ale dostałam tu zimny prysznic:P poza tym to w Słupsku a to za daleko;) ale trafilam na nie przypadkiem i tak mi sie spodobalo:)

Gość mataczzcz
jak to sie mówi , szukajcie a znajdziecie !:) za jedno mieszkanie co 6 miesiecy wczesniej zakonczono remont zapłaciłem 70 tys , a rachunki za remont opierały na 45 tys zł :) okazja sie trafi predzej czy pózniej :) trzeba szukać

podłączają do sieci ciepłowniczej i wychodzi taniej niż płacenie za gaz pełno w necie na forach dyskusji na ten temat, niektórzy sie burzą bo kupili nowego junkersa a spółdzielnia przychodzi, likwiduje i robi zmiane w hydraulice - to w blokach w kamienicach chyba jeszcze nie dotarło bo kamienice sa rózne

No wlasnie tak sie zastanawialam, bo chce jak najmniej brac tego kredytu, myślałam o mieszkaniu jakimś po niższej cenie, ale do remontu właśnie. Dużo moglibyśmy zrobić sami, no i stopniowo odnawiać, nie muszę od razu mieszkać w pałacu:P Bo 1300zl miesiecznie przez 30 lat mnie przeraza:> To taki przyklad, tyle placa znajomi za nowiuskie mieszkanie w kredycie.

czyli rozumiem że 4 piętro w niskim bloku - nie wieżowiec ? bo to róznica

Tak w bloku, to jest ostatnie piętro, dwie klatki, po 3 mieszkania na pietrze, taki najbardziej standardowy blok:> No i brak windy:(

Gość gość
Hej, nie jestes jedyna. tez kocham stare mieszkania i nie wyobrazam sobie mieszkac kiedys z rodzina w blokowisku. Zreszta wychowalam sie w podobnym, moja babcia mieszka do dzisiaj w takim mieszkaniu i to chyba juz sentyment. Mysle, ze osoby mieszkajace w bloku nigdy tego nie zrozumieja. Na twoim miejscu najpierw obejrzalabym sobie to mieszkanie dokladnie. Odradzam ci na kupno nieruchomosci w okresie letnim, bo jak jest cieplo to mozna lepiej ukryc grzyba. Patrz na drobiazgi, czy np. mieszkanie dopiero co nie zostalo wyremontowane, bo jak w mieszkaniu czy w piwnicy jest grzyb to nigdy sie tego nie pozbedziesz. A remont takiego budynku to sa strasznie duze pieniadze, szczegolnie jak np. bedziesz w 1/4 wlascicielem budynku i powiedzmy ze niektore osoby beda chcialy sie dolozyc do remontu, a niektore nie. A tak naprawde to trudno mi jest powiedziec cos konkretnego na temat tego mieszkania, bo na podstawie zdjec to trudno ocenic. Fakt faktem, ze mieszkanie jest tragicznie urzadzone i sprawia ponure wrazenie. Rowniez te brazowe drzwi. Ale pomieszczenia sa duze i wysokie i okna tez - a to juz plus. Nigdy nie kupuj niczego pochopnie, bo mozesz tego zalowac. No i racja, liczy sie ze koszty za ogrzewanie moga byc wysokie. Powodzenia

Generalnie mi okolica odpowiada, wszystko co trzeba mam pod nosem, banki, markety, parki, las, obwodnica, teren dookola ladnie zagospodarowany, i nikt totalnie nie patrzy nam w okna, bo nasz blok jest na rogu ulic.

Gość mataczzcz
nie zgodził bym sie na zadne podłaczenia , to skutkuje w przyszłosci na godzenie sie na koszta dostawy produktu ktore bedą ciagle rosły , znam to z autopsji :) wole juz zastosowac przepływowe podgrzewacze ! sam mam 4 ciagi w bloku wodne dwa zmine , kuchnia i łazienka i dwa ciepłe kuchnia i łazienka 4 liczniki wody ! za wode ciepłą ponad 33 zł płcę zimna ponad 15 zł ogrzewanie roczne to jak juz pisałem 2400 zł zenada !! ja musze miec wpływ na koszta , taki jestem ! w starych kamienicach w tym mieszkaniu opisywanym mieszka sie całkiem taniej i to znacznie !!

4 pietro wiadomo niższa cena, kawalerkę jest trudniej sprzedać, zawsze łatwiej jest sprzedać 2 pokoje , choćby były maleńkie i przechodnie kiedyś sprzedawałam 2 pokoje w w wieżowcu 4 piętro 33 metry , przechodnie , kuchnia oddzielna, dobra lokalizacja i miałam tylu chętnych że jedna nawet z zagranicy przyjechała ale ja wiem czego ludzie szukają i gdzie - ale znam miasto , znam spółdzielnie mieszkaniowe , wiem do czego blisko kawalerka na 4 pietrze to nie będzie dużo pieniędzy i nie ma co grać ważniaka, cena musi być atrakcyjna, chetny na pewno będzie , bo nie wiem jak z lokalizacją - czy ludzie potrzebują tam mieszkać i do czego mają blisko , to sprawa indywidualna mieszkania

Gość mataczzcz
tylko prosze spojrzec na koszty stałe , mieszkanie w bloku koszty stałe około 800 zł za 50 metrów z prądem koszta w kamienicy stałe za 40 metrów nie przekraczają 370 zł

Gość gość160314
Mieszkanie ciekawe, podoba mi się metraż, ake ciekawe jak sprawuje się system ogrzewania zimą, czy jest ciepło i czy nie czuć wilgoci. Po drugie jak wygląda klatka schodowa? Często w takich kamienicach klatki są zajechane i śmierdzi moczem. Mieszkanie jest baaardzo tanie? ?? I to jest trochę podejrzane .

jeśli masz tak blok usytuowany że inny blok nie zagląda ci w okna to jest duży atut i zawsze podkreslaj go jak zainteresowany ogląda niech wyjdzie na balkon- o ile jest , niech wyjrzy przez okno widok na przestrzeń bez bloków jest cenna

Gość mataczzcz
aha i w bluku musisz oszczedzac by sie zmiescić w tym koszcie , w kamienicy nie mysle o tym i tak wychodzi .

Gość mataczzcz
nie jest tanie ! za ten stan nie mozna dac wiecej .

gosc 10.36-> 189tys to mysle, ze cena akuratna na takie mieszkanie, raz, że to małe miasto, dwa do remontu. sprzedaje mieszkania-> dziekuje za pomoc. Tymczasem spadam moim mili, bo u mnie slonce za oknem, dziekuje za dyskusję miłego dnia życzę:)

ja w bloku za ogrzewanie nie oszczędzam, mam ryczałt , kaloryfer w kuchni wycięty a i tak mam ciepło i okno otwarte nawet gdybym wyłączyła całe ogrzewanie to będzie ciepło bo mieszkanie środkowe i przebiegi rur grzeją takie sa mieszkania w blokach, drogo nie wychodzi , za 64 metry czynsz 320 zł bez wody i prądu

Gość gość
o jezu a gdzie to takie niskie czynsze?...ja za dokładnie taki sam metraz płace 820 zł...

mieszkanie własnościowe , nikt nie jest zameldowany bo mam kilka mieszkań więc jakbym sie chciała w każdym zameldować to nierealne

Genialne mieszkanko Ja jestem w trudnej sytuacji :D bo mam właśnie taki dość wysoki dom (3m pokoje) nie jest to bardzo wysoko ;-) I do tego jest to blisko Warszawy czyli generalnie nie opłaca mi się zmieniać miejsca zamieszkania. Jednak marzę o zabytkowej kamienicy gdzieś w Warszawie czasami... lub Krakowie Problem jak pisałam, nie wyprowadzę się stąd w zasadzie to mam nawet lepiej bo działka wielka i koszty utrzymania mniejsze niż w kamienicy. ale jest mały niedosyt;-) To mieszkanko z linku bardzo ładne, prawie jak u mnie w tym starym domku;-) Remont to na pewno duże koszty, pewnie drugie tyle co zakup, ale jakby za około 150-200tys dało się kupić okazyjnie w fajnym mieście to się opłaca

Gość gość
BIERZ. Myślę,że warto. Wyremontujesz sobie krok po kroku,a metraż już będziesz mieć-gigantyczny za tą cenę. I klimat,detale.Rozumiem,że to kamienica-postoi jeszcze i kilkaset lat,jeśli właściciel będzie o nia dbac. Ja dwa lata temu kupilam 120 metrow na bardzo wysokim poddaszu do remontu, za cene 50 metrow (warszawa). Szybko uzbieralam na da remonty-to nie takie drogie,oddzielone w czasie. Dzis mam piekne wygodne,przestrzenne mieszkanie,kazdemu opada szczeka,bo mam w niektorych miejscach 4 metry wysokosci, wielkie przestrzenie, pieky widok z okien i mnostwo swiatla w mieszkaniu...

Gość gość
jak dla mnie to rudera, nie podoba mi sie styl wole nowoczesne mieszkania:)

Gość mattaccz
Kolega podal sam czynsz . Ja podaje koszta calkowite stale . Stad jego 300 zl :-)

Gość mattaccz
Nie zawsze bedziesz mial ryczalt to tylko kwestia czasu