Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak przyrzadzic mieso pieczeniowe

Polecane posty

Gość gość

kupilam kawalek miesa i tak mysle jak go zrobic. macie jakies pomysly?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
marynata z przypraw jakie masz tylkow domu z dodatkiem oleju obsmarowywyjesz nacierasz czosnkiem do lodówki po godzinie albo 40 min wyciągasz dajesz do naczynia żaroodpornego jak nie masz to na blache taka od ciasta naczynie zaro smarujesz margaryna i wokół cebulka tłuszczem ktroy się wytwrzoy oblewasz co jakiś czas żeby nie było suche

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
tez tak myslalam a moze lepiej te mieso najpierw obsmazyc na patelni?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
możesz ale po co.ja jeszcze oprócz tego oleju dodaje octu balsamicznego do tej marynaty czasem troszke soku z cytryny.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
jeny... tylko nie margarynę jak już odrobinę oleju rzepakowego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ile czasu w piekarniku to trzymać?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
w zależności od rodzaju mięsa, wielkości i rodzaju piekarnika

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
zamarynuj sie dzień wcześniej bo w przeciwnym razie będzie twarde.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
to co nie obsmazac?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
margaryna jest zdrowsza niż olej. nie rozumiem jak można wszystko smazyc na oleju, jak to niektórzy robią :/

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
pieczeniowe z jakiej czescie swiniaka jest?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja mam taki kawelek ok 0.80 kg.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Uzasadnij swoje przekonanie nad wyższością margaryny nad olejem, bo nijak nie mogę przyznać racji w tym względzie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
margaryny są zdrowe, zaraz zejdę z tego świata jeszcze napisz coś

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
nie olej jest zdrowy- hahaha i moze jeszcze schabowego na oleju smazycie? fuj chyba bym sie zrzygała

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
margaryna jest zdrowsza niż olej. nie rozumiem jak można wszystko smazyc na oleju, jak to niektórzy robią :/ x szok x margaryna jest niezdrowa! olej jest najzdrowszy, szczególnie rzepakowy do smażenia i pieczenia.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Margaryna, w zależności od zastosowanej w czasie produkcji technologii, zawiera mniej albo więcej tzw. kwasów tłuszczowych trans, które podobnie do nasyconych kwasów tłuszczowych, szkodzą zdrowiu. Ponadto, kwasy tłuszczowe trans podnoszą poziom „złego” cholesterolu (LDL) we krwi, a obniżają poziom cholesterolu „dobrego” (HDL).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a czy moge razem z miesem upiec ziamniaki-pokrojone na cwiartki? co myslicie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
nie mów że smażysz na margarynie??? rany boskie!!!! jak moja prababcia.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Nie prawdą jest to, że margaryna zawiera "dobre" oleje roślinne, wystarczy pomyśleć logicznie: tłuszcz roślinny jest w postaci plynnej, a margaryna w stałej (świta coś?) aby ten efekt osiągnąć trzeba poddać je procesowi uwodornienia a więc nasycenia.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a wiesz kochana co to izomery-trans i jak powstają, jaki skutek ma spożywanie ich? Ty smażysz schabowego na margarynie, nie mów bo robi mi sie niedobrze. Jeśli już mam tego schabowego raz w miesiącu, to smażę go na smalcu tak samo mielone. Do warzyw zazwyczaj daję olej rzepakowy, do sałatek oliwę z oliwek a chleb smaruję masłem 82% tłuszczu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
naukowcy nie mają wątpliwości – margaryna wręcz szkodzi zdrowiu. Podczas jej produkcji wydzielają się dla zdrowia szkodliwe substancje, powodujące nowotwory! – Jedyną zaletą margaryny jest jej cena – mówi prof. dr hab. Grażyna Cichosz, specjalista ds. żywienia człowieka z Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego. – Zawarte w niej niektóre substancje mogą prowadzić do nowotworów.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
przepraszam czasami smaruję chleb avocado albo samą pastą np. jajeczną z jogurtem naturalnym, z soczewicy czy fasoli.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja smaże schabowe na oleju rzepakowym. nie wyobrażam dobie smażyć na smalcu. przecież to śmierdzi i jest strasznie obciążające dla wątroby!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
0.8 kg to myślę godzina - max poltorej w 180 st

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×