Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Modlitwa ma niewyobrażalną moc

Polecane posty

Gość gość

:)

Gość gość
" o cokolwiek poprosicie w imię moje będzie Wam dane" gdybym w to nie wierzyła...

Gość gość
mnie modlitwa umacnia, czuję się wtedy silniejsza:)

Gość gość
jako maltretowane dziecko,,,modliłam sie zeby ojciec przestał i tak sie stało po kilku latach-wyladowałam w domu dziecka.O takim zyciu pewnie marzyłam.....sama nie wiem cały czas do tyłu,nic nie wychodzi....

Gość gość
mnie dała najmądrzejszego meżczzynę

Gość Buran92
A co to za bóg który wymaga płaszczenia się przed nim. Modlitwa nic nie daje, to jest bujda na resorach.

Gość gość
Ty wyżej, bo modlitwa ma inne znaczenie, niż się wydaje. To nie jest odklepywana zwykła usilna prośba z płaszczeniem się, tylko gorące pragnienie skierowane w siłę wyższą. Trzeba czegoś bardzo mocno pragnąć, żeby ta "modlitwa" została wysłuchana, ja nie lubię terminu "modlitwa", bo to jest raczej coś w rodzaju rozmowy, ale wiadomo, nie do końca, myślisz, co Ci na sercu leży i czego najbardziej Ci brak. Wierzysz, że możesz to mieć, ale trzeba trochę szczęścia danego od tej siły. Ale trzeba też mieć pokorę, bo nie zawsze wiemy o co prosimy i czasem to, że tego nie otrzymaliśmy wychodzi nam tak naprawdę na dobre.

Gość gość
Bóg to Istota Wspaniała!

modlitwa zmienia nas, byśmy mogli zmieniać świat (matka teresa) modlitwa / introspekcja / medytacja / refleksja - to są wewnętrzne, duchowe praktyki, nie muszące mieć nic wspólnego z żadną konkretną religią, ale mogące z religii wypływać :)

Gość kochamboga nienawidze ksieży
amen

Gość gość
Księzy nienawidzisz tak po prostu wszytskich jak leci ? To nie wiesz co to kochać Boga.

Gość Mirella87
Modlitwa ma za zadanie przemieniać serce człowieka,uzdalnia go do milości.Jesli ktoś mówi-modlę się ale nienawidzę (kogokolwiek) to to już jest jakaś sprzeczność,bo Bóg pragnie abyśmy się nawzajem kochali,jest to jedno z dwóch najważniejszych przykazan.

Gość Mirella87
Conquest Modlitwa tak. Ale raczej nie z różańcem w ręce i przed A jaka to różnica?Dlaczego odmawiasz racji bytu czy wartości modlitwie różańcowej?

Gość gość efrgth
może i nie wiem ale kocham ksiądz to nie Bog i z Bogiem naprawdę niewiele ma wspolnego

Gość Mirella87
a Ty masz z Bogiem coś wspólnego?

Gość gość
przydałoby sie tak ksieżom nałozyć do głowek :) jesli oszukują to oszukuja i Boga, jesli kłamia to okłamują Boga, jesli robią przekręty,szmugle i przewały to również kosztem Boga Amen !

Gość gość
Mirella87 różaniec to wyższa szkoła jazdy. Ktoś nie rozumie uczy się podstaw więc to deprecjonuje czego nie potrafi nie ogrania umyslłem

Gość gość
23:38 a ty nie oszukujesz, nie kłamiesz, nie robisz przekrętów? ?

Gość gość
może i mam wiecej niz ksiądz. Ale pod Boga sie nie należy podszywać i sie nie upodabniac pod Niego

Gość gość
ksiądz sto razy bardziej wystawiany jest na kuszenie i łamanie i może sto razy boleśniej upada, a kto pławi się w cudzym grzechu zamiast spojrzeć na swoje to........

Gość gość
kiedy księdza łapią na gorą\cym uczynku wówczas kazdy jednogłośnie oznajmia - ksiadz to człowiek ,jemu też sie zdaża" :D jak to rozumieć,..w stosunku to powyższego , do upodobniania sie do Boga?

Gość gość
Za grzesznika nalezy sie modlić a nie chodzić i wdeptywać go w ziemie. NApominac, pokazywać gdzie jego błąd, ale nie gardzić i życzyć co najgorsze .Amen. I przede wszystkim patrzec na siebie i swoje grzechy bardzioej niż na cudze

Gość Mirella87
Jak może ksiądz nie mieć wiele wspólnego z B/og/iem? Po pierwsze ma tyle co i Ty,czyli przez B/o/ ga stworzony-to raz.Dwa jest dzieckiem B/o/żym (tak jak i Ty zapewne) poprzez fakt wiary w B/o/ga. Jest przez B/og/a odkupiony krwią Jego Syna(to też podobnie jak i Ty). Na dodatek ma z B/o/g/iem kontakt częsty i intensywny(codziennie celebruje mszę św ,gdzie w trzyma w dłoniach Ciało Je/zu/ sa ).

Gość gość
Gardzę ludzką hipokryzją ale piękne będzie kiedyś stanąć w obliczu Majestatu bez masek

Gość Mirella87
gość może i mam wiecej niz ksiądz. Ale pod Boga sie nie należy podszywać i sie nie upodabniac pod Niego Tzn? Bo nie rozumiem za bardzo Twojej wypowiedzi...

Gość gość
a czyni najwieksze spustoszenie wsród lódó :D amen

Gość gość
to najlepiej zinterpretuje hiporkyta ksiądz lecce do żony

Gość Mirella87
a co to jest hiporkyta? :)

Gość Mirella87
po ciemku tak będziesz leciał do tej żony?Toż zaczekaj do rana,bo po cmaku jeszcze w co walniesz i miotłę połamiesz ;)No chyba że dobre światła masz ale ja bym nie ryzykowała :)