Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ukryta prawda

Które studia wybrać po maturze

Polecane posty

Wiecie co Technik Organizacji Usług Gastronomicznych - nie interesuje mnie ten kierunek Technik Rachunkowości - nie interesuje mnie ten kierunek Więc postanowiłam że nie będę przystępować ponownie do egzaminu zawodowego z gastronomika oraz rezygnuje ze szkoły policealnej z rachunkowości.. I teraz zastanawiam się czy iść na studia reżyserskie z podziałem na licencjackie i magisterskie czy po prostu na jednolite a po jednolitych studiach magisterskich iść na podyplomowe z dziennikarstwa Proszę was o pomoc w podjęciu decyzji

W tych czasach trzeba się rozwijać a myślę sobie 1. Praca na produkcji to wieczne uwijanie się, praca w pośpiechu, dużo stresu fizycznego. Więc ewidentnie to nie jest praca dla mnie. 2. Praca w biurze od 7-15 lub 8-16 czy nawet od 9-17 to nie dla mnie. Mało ciekawe zajęcie. W dodatku widziałam nie raz że to jest praca stresująca.8 h za biurkiem bez ruchu. Podobnie praca w banku czy salonie cyfry plus, play czy innym salonie sieci komórkowej. 3. Roznoszenie ulotek odpada. 4. Praca w ochronie też odpada. Stres, emocje, latanie do bramy do chwilkę i wpuszczanie oraz wypuszczanie aut. 5. Jeszcze praca w aktorstwie to mogłoby być ale.... tutaj jest problem, mam umiarkowany stopień niepełnosprawności i nie wiem czy dałabym radę przy ćwiczeniach fizycznych a do piosenkarstwa - nie oszukujmy się, nie mam zbytnio głosu. 6. Praca w telemarketingu to dopiero stres. Dzwonię po aptekach ale farmaceuci nie wiadomo kiedy dadzą mi ochrzan.

Najważniejsze w życiu to robić to co się lubi i żyć w zgodzie z samym sobą. Jeśli wiesz że jakaś praca nie jest dla Ciebie to po prostu się za nią nie bierz, nie wszystko musi iść ci tak dobrze. A z badań jakie przeprowadzały nawet te urzędniczki z PUP okazało się że mam skłonności artystyczne i dziennikarskie. Taki test wypełniłam i ja to czuje, ja to noszę w sobie i ja to wiem.

I jedno wam powiem ,,Czasami życie jest takie że mamy już dość wszystkiego ale po upadku należy wstać i iść dalej. Nawet w najgorszych sytuacjach należy się zachować z klasą, jeśli ktoś nas obraża nie policzkujemy tej osoby, nie odpowiadamy chamstwem na chamstwo. Należy tej osoby wysłuchać, wyciągnąć wnioski i iść dalej, mówiąc dziękuje''