Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sebawadhw

Dlaczego seks przedmałżeński jest grzechem ?

Polecane posty

Gość sebawadhw
Ten opis z linku jest tak okropny, ze aż brak słów.

Gość gość
igulka77 Tu nie chodzi o żadne piekło tylko o kasę i manipulowanie ludźmi. Zanim para będzie miała przyjemność ksiądz musi zarobić. No i oczywiście żadnej antykoncepcji Rodzić dzieci bo to też kasa chrzest komunia bierzmowanie a jak już któraś po urodzeniu zabije to nic bo przecież będzie kasa z pogrzebu a z aborcji czy łykania tabletek nie ma zysku. Kler to strasznie pazerna grupa społeczna i nie ma to nic wspólnego z wiarą, niebem czy piekłem xxxx przychylam sie do tej wypowiedzi, tak wlasnie jest, kosciol ciagnie kase skad sie da, ludzie tylko po to sa aby placic. Nie ma czegos takiego jak grzech wkrecili tepym i tepi wierza. Sam decydujesz co robisz w zyciu,dla jednego seks to cos wyjatkowego dla innnego nic nadzwyczajnego. Kazdy sam za siebie decyduje i robi jak sam uwaza, a nie pozwala soba manipulowac i ubezwlasnowolniac,trzeba myslec a nie lykac jak podadza

Gość sebawadhw
"Z tych dwie teraz wyjawię. Pierwszą była wizja piekła. Matka Boża prosiła: «Ofiarujcie się za grzeszników i mówcie często, zwłaszcza gdy będziecie ponosić ofiary: O Jezu, czynię to z miłości dla Ciebie, za nawrócenie grzeszników i za zadośćuczynienie za grzechy popełnione przeciwko Niepokalanemu Sercu Maryi». Przy tych ostatnich słowach rozłożyła znowu ręce jak w dwóch poprzednich miesiącach. Promień światła zdawał się przenikać ziemię i zobaczyliśmy jakby morze ognia. Zanurzeni w tym ogniu byli diabli i dusze w ludzkich postaciach podobne do przezroczystych, rozżarzonych węgli. Postacie były wyrzucane z wielką siłą wysoko wewnątrz płomieni i spadały ze wszystkich stron, jak iskry podczas wielkiego pożaru, lekkie jak puch, bez ciężaru i równowagi wśród przeraźliwych krzyków, wycia i bólu rozpaczy wywołujących dreszcz zgrozy. Diabli odróżniali się od ludzi swą okropną i wstrętną postacią, podobną do wzbudzających strach nieznanych jakichś zwierząt, jednocześnie przezroczystych jak rozżarzone węgle. Przerażeni, podnieśliśmy oczy do Naszej Pani szukając u Niej pomocy. A Ona pełna dobroci i smutku rzekła do nas: Widzieliście piekło, do którego idą dusze biednych grzeszników. Bóg chce je ratować, Bóg chce rozpowszechnić na świecie nabożeństwo mego Niepokalanego Serca (Jest to druga część tajemnicy fatimskiej). Jeżeli się zrobi to, co wam powiem, zostanie wielu przed piekłem uratowanych i nastanie pokój na świecie. Wojna zbliża się ku końcowi, ale jeżeli ludzie nie przestaną obrażać Boga, to w czasie pontyfikatu Piusa XI rozpocznie się druga wojna, gorsza.

Gość bentsona
ludzie zacznijcie wy wkoncu myślec...sami

Gość łuskoskrzydła
Przykładów na bezsensowność wielu powstałych w miedzyczasie ,,dodatków,,do Boskich zasad jest wiele. Pamiętam,jak ,,zniesiono,, post w wieczór wigilijny a ja uparcie starałam się dowiedzieć i zrozumieć kto i po co nagle zmienił zasady,których byłam uczona.wierzmy,że takim sposobem zniesie się kiedyś chociaz celibat.

Gość gość
dokładnie juz nie ma ze w piatek nie wolno jesc miesa :) czyli ...powiedzmy za sto lat mozna bedzie miec 3 zony ? albo faceta bez grzechu zyjać :)

Gość sebawadhw
Słyszał ktoś o objawieniach Fatimskich?

Gość gość
w piątek nie wolno jeść miesa, w srode sera w poniedzialek marchewek. k***a czy 'boga' przy zalozeniu super optymistycznym ze on w ogole istenieje, interesuj to co statystyczny kowalski wklada do ryja? bo mi sie wydaje ze nie

Gość gość
sex - i jego odniesienie i przypisanie tylko i wylacznie instytucji małzenstwa . Bzdura i kazdy zdrowo myslacy człek do tego dojdzie sam , tzreba tylko myslec samodzielnie i nie bac sie tego , ze sie cos samemu zle zinterpretowało ,a monopol na interpretacje oddac klerowi :) mam sie godzic w imię miłosci na byle jaki sex mimo , ze ten sam Bóg obdazył mnie temperamentem w tej kwesti i libido , i jezeli tak to jestem dobrym parafianiniem i dzieckiem Bozym , ale jezeli juz nie , to złym , bowiem mam zyć w niedoli i nieszczesciu modlic sie by mi było lzej z racji iż mąż mnie nie puka , albo puka zle , za mało . co buduje moją frustracje . Oczywiscie ten sam kler jezeli mąz mnie nie bedzie pukał da mi uniewaznienie małzenstwa , z racji iz takie małzenstwo nie jest po Bozemu bo nie prowadzi do narodzin potomstwa . kolejnego parafianina :) łożącego na tacę kosciołow by ten był bogaty tak jak jest ! pytanie dlaczego i po co ? kosciół ma byc biedny skromny i o tym na mówi wyraznie 2 przykazanie ktore usuneli ! Mąż , zoną , jezeli bedzie soruniem , nie bedzie nas przytulał , rozmowaiał z nami , wspierał , ale bedzie kochał to bedzie według nich dobrze i pal licho , ze sie meczysz w takiem małzenstwie , dla nich najwazniejsze jest to by komórka istniała i byli z tego katolickie dzieci ....

Gość gość
haha dokladnie bog jakby byl to mialby w c/h/u/j/u co zre kowalska i kiedy

Gość gość
a tobie sie coś objawiło ? nie to dlaczego masz wierzyc w to ze komuś tam , moze to był schizofremik :)

Gość gość
nie to nie tak , z e ma to gdzieś , tu chodzi o swego rodzaju post ! post jest zdrowy dla zdrowia ! to odmówienie sobie czegos w imię rozumienia Pana , to akurat jest logiczne .

Gość gość lepiej zorientowany
Nie bądźcie tacy pewni. ON ma różne odjechane pomysły, np. Żydom kazał obcinać napletki zabronił jeść wieprzowinę, Arabom zakazał pić alko, więc my z zakazem dymania przed ślubem i tak nie trafiliśmy najgorzej :P

Gość łuskoskrzydła
Celibatem sami na siebie bicza kręcą.chodz i spowiadaj się do kogoś wg zasad.ba!ciesz się,że udzielił ci rozgrzeszenia...a potem dowiedz się,że ten cały Boski pośrednik ma z mężatką dziecko.

Gość gość
gość nie to nie tak , z e ma to gdzieś , tu chodzi o swego rodzaju post ! post jest zdrowy dla zdrowia ! to odmówienie sobie czegos w imię rozumienia Pana , to akurat jest logiczne . xxxx post jest zdrowy dla zdrowia? dlaczego? odmowienie sobie czegos na co np mam ochote jest logiczne? gdzie ta logika? I jak niby rozumiem pana poprzez nie jedzenie?

Gość sebawadhw
W poście chodzi o to, że potrafisz sobie odmówić przyjemności i jesteś wytrwały/a.

Gość gość
generalnie jezeli poscisz codziennie , to nie ma problemu , ale jezeli nie , to chociasz jeden dzien posc tak jak jeden w tygodniu nie prcujesz , odpoczywasz

Gość gość
no ale ja nie lubie sobie odmawiac a,ze zyje w tym kraju za marne 2 tysie to oznacza,ze juz dosc wytrwaly jestem :-D Brak kotleta c****************a znaczy. Wytrwalosc to jak potrafisz dazyc do obranego celu, trenujesz aby wygrac igrzyska, potrafisz zbierac kase itp a nie odmawianie sobie kurczaka:-D

Gość gość
boze co za farmazony, niby dorosli ludzie, ale pojeni takimi p*****lnikami od małego mają zamiast mózgu rozwodnioną papkę i to w imię wyimaginowanego czegoś. nie wiem czy się smiać czy wam współczuć

Gość łuskoskrzydła
...chcesz ćwiczyć silną wolę,chcesz dbać o ciało,co za tym idzie psyche-rób post,dietę.wiosna jest dobrym momentem,ale co to ma do bycia dobrym,lepszym katolikiem?

Gość on34
każdy żyje wedlewłasnych zasad sa powiedzmy jakieś "standardy moralne" ale o tym z kim uprawiam seks nie będzie decydowała ksiądz bo to ja o tym decyduje i partnerka. celibat wymyslili po to aby majątek kościoła się nie rozchodził. biblia to przekaz spisany przez ludzi także też jest fałszywy w jakimś stopniu tak jak praktycznie każdy reportaż dziennikarski choć te z reguły sa pisane na bieżąco a nie 3 stulecia później

Gość sebawadhw
W poście chyba chodzi o to, że dzięki poszczeniu i modlitwie wynagradzamy Nasze grzechy Bogu.

Gość gość
k***a to ja chyba powinienem zdechnąć z głodu.

Gość gość
a po co mam mu cos wynagradzac? niech sam se wynagrodzi:-D

Gość łuskoskrzydła
Skoro takim jesteś grzesznikiem,dlaczego nie okładać się rzemykiem po plecach?nie będzie to konkretniejsza pokuta niż odmówić sobie golonki z piwem?

Gość sebawadhw
Lepiej zdechnąć z głodu niż smażyć się w piekle.

Gość gość
ja to jednak mam dobrze, nie grzesze. To co dla was jest grzechem mnie nie obowiazuje,tez sobie tak zalatwcie i bedzie spokoj

Gość on34
otoz to myślcie że grzeszycie, grzeszycie wtedy gdy wyrządzacie komuś krzywdę i tyle

Gość gość
a jak kogos posuwam przed ślubem to go krzywdze czy nie? ja p*****le

Gość on34
posuwasz tego kogoś z jego własnej woli czy zmuszasz?