Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Żyrinowski proponuje Polsce, Węgrom i Rumunii udział w rozbiorze Ukrainy

Polecane posty

Gość gość
Jakiś Ukraiński minister niedawno powiedział, że mają 6 tysięcy żołnierzy zdolnych do podjęcia walki. To najlepiej obrazuję potęgę ukraińskiej gospodarki i społeczeństwa. Ukraina to państwo upadłe. Żołnierze z baz na Krymie proszą o rozkazy, czy mają się bronić, czy poddawać i nie ma odpowiedzi ani ze sztabu, ani z ministerstwa obrony. Całę społeczeństwo jest zdemoralizowane, skorumpowane, państwo rozkradzione. Kiedy nie było już co kraść, Ukraińcy zwrócili się w stronę UE z nadzieją, że Unia zasypie ich forsą, a oni nadal będą żyli jak dotychczas. I ktoś tu bredzi o tworzeniu unii z Ukrainą. Ukraina to nie państwo, to banda pijaków i złodziei.

Gość zapend
zapytaj Janukowycza, jego rodzinę oraz ludzi z partii regionów , kto rozkradł Ukrainę ? a gdzie się podziało 8 miliardów USD pożyczone na początku grudnia zeszłego roku od Chińczyków ?

Gość gość
Ukraina dojrzeje i do tego :). Majdan wybuchł właśnie przez tą niesprawiedliwość jaka tam jest. Gdy opadnie pył zacznie powstawać z kolan tak jak polska po upadku komunizmu. Czego im z całego serca życzę.

Gość gość
Nie!!! dla rozbioru Ukrainy tak jako dla równorzędnego partnera.

Gość zapend
pewien Ukrainiec z Majdanu powiedział TVP , My nie potrafimy rządzić, nie umiemy rządzić , ktoś musi Nas nauczyć rządzić , prawdę powiedział , Ukrainie trzeba pomóc ale nie wolno kopać Ukrainy jak to robi Putin , kopie słabego i leżącego a wypowiedź Żyrinowskiego tylko to potwierdza , skopać i posiekać na kawałki jak salami , DEBILE

Gość gość
Można odnieść wrażenie, że Polsce bardziej zależy na dobru Ukrainy niż samym Ukraińcom. W 2004 roku Wałęsa i Kwaśniewski pomagali w unieważnieniu wyboru Janukowycza na prezydenta. I co to dało? Janukowycz wygrał w następnych wyborach i znowu potrzebna była rewolucja, żeby go się pozbyć. Coś jest nie tak z demokracją na Ukrainie i jej społeczeństwem. Jeśli ktoś był na Ukrainie, to zapewne wie, jakie tam panują zwyczaje. Skorumpowane są służby graniczne, milicja, urzędnicy. Dziecko nie przejdzie z klasy do klasy bez łapówki dla nauczyciela. Trzeba dać łapówkę, żeby dostać się na uniwersytet, żeby zdać egzamin, trzeba dać łapówkę profesorowi.

Gość proUkraina
Nigdy w życiu! Polska nie będzie taka jak Rosja. Poza tym zachodnie ziemie Ukrainy są ukraińskie. Fakt, były pod polskim panowaniem, ale należą do Ukrainy! Przestańmy w końcu z tym ''polskim Lwowem'' i zacznijmy współpracę z Ukrainą, bo razem będziemy silnym rywalem dla Rosji i Niemiec.

Gość zapend
i dlatego jest okazja jedna na milion , trzeba dać szansę Jaceniukowi i nowemu rządowi Ukrainy aby za 10 lat Ukraina była normalnym demokratycznym państwem i gdy Ukraina zacznie się rozwijać gospodarczo to Rosjanie z Krymu na kolanach będą wracać na Ukrainę

Gość gość
ja tam jestem za tym, żeby najbiedniejsze województwa ściany wschodniej oddać ukraińcom, wtedy Polska sałaby się o wiele bogatszym państwem i Warszawa, Poznań i Wrocław nie musiałyby płacić janosikowego.

Gość gość
To chyba zdeptaliśmy Rosjan i pro putinowców na tym forum :). Ciesze się że głos rozsądku wygrał.

Gość gość
18.03.14 sam się oddaj publicznie na love Parede w Berlinie

Gość zapend
cały Świat zobaczył, że Car Putin zatrzymał się w średniowieczu, wojsko ukraińskie na Krymie otrzymało rozkaz aby nie używać broni , aby nie było rozlewu krwi, do tego piątku Putin obiecał, że będzie spokojnie , dzisiaj jednak zginął oficer ukraiński, ponieważ był szturm Rosjan na jednostkę wojskową Ukrainy na Krymie , czy słowami Putina dzisiaj należy podetrzeć zad ? tak to wygląda , niestety

Gość gość
o Rosjanie z Krymu na kolanach będą wracać na Ukrainę ___________ a ja sadze ze na odwrot :) Ukraincy na kolanach beda prosic o powrot do Rosji a to dlatego ,ze juz teraz jest tam bieda ale przynajmniej spleczenstwo trzyma sie razem a jak zaznaja na wlasnej skorze takiej demokracji jak nasza w Polsce- to dopiero poznaja co znaczy brak pracy emigracja czyli wygnanie z wlasnego kraju ,bieda , brak pieniedzy na leczenie ludzi male place i na przekor temu wszystkiemu pelne polki w sklepach :D pelne syfiastego goffna z zachodu ! za to ich wspaniale regionalne produkty zdrowe i naturalne beda ladowac na stolach panow z zachodu :)

Gość proUkraina
18.03.14 Wygląda na to, że opłaceni Rosjanie wymiękli, bo na innych portalach też ucichli :) Dobrze, że coraz głośniej mówi się o tym, jak zarabiają na proputinowskich i antyukraińskich komentarzach w internecie.

Gość gość
gdzie się mogę zgłosić po moją gażę? Bo w "wolnej" Polsce taki syf, że chętnie zarobię za same poglądy :)

Gość gość
wy zarabiacie na popieraniu Unii i popieraniu Ukrainy :) a tak naprawde Polacy maja juz dosc Ukrainy Krymu Rosji ! i zasranej demokracji stworzonej przez faszystow

Gość gość
pkb polski z 1992 r stanowiło 28% Niemiec dziś to prawie 60%. Oto co dała nam ta demokracja, nie jest może to system doskonały, ale zaczynamy się rozwijać. Myślę że Ukraina dosyć długo zaznawała "bogactwa Putina", żeby pójść za naszym przykładem. W 1992r zaczynaliśmy mniej więcej z równego pułapu Dziś pkb Ukrainy to 30% naszego. To dała im współpraca i zależność od Rosji to dał im Janukowicz.

Gość gość
Czemu proukraińcy nie pojadą do Kijowa? A ty proukraina na bank jesteś tą samą osobą co "plus dla Wschodu", identycznie nawiedzona

Gość zapend
o w mordę jeża to ile dzisiaj zarobiłem na pisaniu , że popieram aby pomóc Ukrainie ?

Gość gość
noooo a ile ja za to, że nie popieram UE i USA?

Gość zapend
'wy zarabiacie na popieraniu Unii i popieraniu Ukrainy usmiech.gif a tak naprawde Polacy maja juz dosc Ukrainy Krymu Rosji ! i zasranej demokracji stworzonej przez faszystow' hahahaha to popatrz, poczytaj co opowiada przyjaciel Putina faszysta Żyrinowski , dwóch bandziorów się zebrało

Gość gość
Nie jestem Plusem dla Kijowa :P i nie jestem pro Ukraiński poprostu to jest w interesie naszego kraju, zakute łby, aby Ukraina stała się dla nas równorzędnym partnerem. Jestem polskim patriotą który marzy o silnej Polsce, a jedną z dróg do tego wg mnie jest Unia środkowoeuropejska, ale zanim ona nastąpi pozostałe państwa takie jak Ukraina i Białoruś muszą do niej dorosnąć. Pisał już Farafer jakby taka idea powstała to trzymamy Rosje i Zachód za jaja. Zachód jest zależny od Rosyjskiego gazu, przez teren Uni biegnie gazociąg. Mamy łupki, gazoport który jest rozbudowywany, Ukraina też ma łupki. Gdy zakręcimy kurek to wtedy wschód i zachód leży.

Gość gość
to popatrz zapend na Unie Europejska ilu tam zlodziei ? Komu ma ona sluzyc ? Ludziom jak od poczatku bylo obiecane ? Czy potentatom swiatowym aby sie bardziej bogacili a ze zwyklych ludzi robili niewolnikow zyjacych tylko i wylacznie dla podstawowych potrzeb takich jak spanie praca jedzenie i wydalanie. To tez smutna prawda o tym jakie czeka nas zycie w tym ustroju. Ja osobiscie nie mojego zycia bym nie chciala do takich potrzeb ograniczac a niestety wszystko idzie ku temu i na to wskazuje ze w najblizszych latach 70% spoleczenstwa bedzie w ten sposob zylo.

Gość gość
Jestem polskim patriotą który marzy o silnej Polsce, a jedną z dróg do tego wg mnie jest Unia środkowoeuropejska, ale zanim ona nastąpi pozostałe państwa takie jak Ukraina i Białoruś muszą do niej dorosnąć. Pisał już Farafer jakby taka idea powstała to trzymamy Rosje i Zachód za jaja. __________ Ty wiesz Ja wiem a reszta chyba czytac ze zrozumieniem nie potrafi !

Gość proUkraina
Nie, nie mam tutaj konta, więc ewidentnie mnie z kimś mylisz :) Naprawdę dużo Polaków ma takie samo zdanie jak moje. Wystarczy wejść na jakiś portale informacyjne, które dzisiaj są wolne od ruskich, bo opijają przyłączenie Krymu do Sierpa i Młota.

Gość gość
Najlepsza dla Polski byłaby unia z Ukrainą i Białorusią. Dobrze byłoby też dołączyć kraje słowiańskie(z wyjątkiem Rosji). Zrobilibyśmy konkurencję UE i ZSRR... przepraszam, Rosji.

Gość zapend
a zatem należy pomóc Ukrainie aby zaczęła doganiać Polskę gospodarczo i zatrzymać Putina aby przestał niszczyć Ukrainę , czy jesteśmy tego samego zdania ?

Gość gość
otoz to ! caly czas o tym pisze :D

Gość gość
ten post powyzej nie byl do Ciebie zapend a co do ukrainy OK tyle ze co z UE ? co z zachodnimi krajami starej Uni ?

Gość maupkaa
o zapend :) jesteś Ukraińcem ?