Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Żyrinowski proponuje Polsce, Węgrom i Rumunii udział w rozbiorze Ukrainy

Polecane posty

Gość Farafer
Jesteś zawistny rozkręć własny interes a nie płaczesz jak komuch bez szkoły. Niestety czasy "czy się stoi, czy się leży, to się należy" skończyły się. System ma wady ale pamiętajmy, że demokracja w 3 Rzeczpospolitej jest jeszcze młoda. Zobacz na Białoruś i Ukrainę jakie oni mają tam życie??? Przyrównaj ich do Polski, dla nich jesteśmy jak Niemcy dla nas. Gdybyśmy byli dalej pod sowieckim butem to kraj byłby ruiną. A tak na koniec jedzie mi kacapem.

Gość Farafer
A co do tego czy to odczuwam poprawę sytuacji w Polsce odpowiem tak!!! Dobra będące kiedyś dla mnie znakiem luksusu mam kiedy chce mimo, że do bogatych nie należę i utrzymuje się z pracy fizycznej.

Gość gość
nie chce mi się czytać wszystkiego o czym pisaliście, ale tylko ad. tego "rozkręć własny interes a nie płaczesz" - użycie takiego argumentu świadczy, że nie ma się tak naprawdę dobrego argumentu na poparcie swojego zdania - no bo wiadomo, że nie każdy to potrafi, nie każdy do tego się nadaje i równie dobrze można napisać "strzel sobie w głowę, jak sobie nie radzisz" (co też zresztą masowo się dokonuje, choć to nie jest nagłaśniany temat, bo bardzo niewygodny - efekt właśnie takiej postawy jaką prezentujesz).

Gość Farafer
Przeczytaj dokładnie post z 2014-03-20 23:12:07 a nie cytujesz wygodne fragmety i umyj się kacapie bo czuć cię na odległość, a jak się nie podoba to wyjedź na wschód na pewno tam będziesz miał lepiej. Każdy nawet z niskim IQ wie jak jest w krajach pod butem Rosji i u nas też tak by było. Rosja ukradła nam jedno z cennych dóbr jakim był uran, teraz gdy powstaną nowe elektrownie atomowe to będziemy musieli kupować go z zachodu. Hmm może wymieniać dalej?

Gość Farafer
a powymieniam co mi tam, gdy powstawały Polskie projekty które biły na głowę rosyjskie wynalazki (np samochód wars), były skutecznie blokowane przez sowietów. Ciągnęli z naszej ojczyzny jak pasożyt. U nas były pieniądze bez wartości, a u nich było wszystko co od nas wywieźli. Granice były zamknięte, wprowadzono godziny policyjne. Trzeba było uważać co się myśli żeby zomo na chatę nie wpadło. Standard życia był niższy niż teraz, jakbyśmy mieli żyć przy dawnym standardzie za obecne pieniądze to każdy kto chce pracować, odbudowywać naszą ojczyznę byłby bogaty

Gość Farafer
A teraz o wadach naszego systemu. Przede wszystkim zlikwidowałbym umowy śmieciowe, byłby to ładny zastrzyk dla ZUS i emerytów, zmniejszył administracje i zlikwidował zbędne urzędy i komisje. Należałoby opodatkować księży i wolne zawody, zrobić porządek z zagranicznymi firmami i ulga podatkową dla nich. Pewnie przyniosłoby to czasowy wzrost bezrobocia, ale po pewnym czasie pracodawcy nie mieli by wyjścia i musieli by pozatrudniać na normalne umowy. Na umowie śmieciowej nie mamy żadnych praw na umowie o pracę możemy już w oparciu oprawa domagać się swoich racji. Opodatkowanie osób które nie płacą podatków pewnie przyniosłoby falę protestów na jakiś czas ale myślę, że większość społeczeństwa by zaaprobowała by to, dlatego mogli by sobie protestować. Zagraniczne firmy na jakiś czas by pewnie przestały wchodzić na nasz rynek, ale on już jest nim nasycony i te które tu są zostałby w większości, dałoby to szanse polskim przedsiębiorcą, na rozkręcenie własnych biznesów. Mimo tych wad popieram obecny ustrój!!!

Gość gość
"Rozkręć własny interes" hahaha bardzo śmieszne, za co? Za jakieś marne 20 tys. dotacji? Tylko "dobrze urodzeni" oraz cwaniacy i złodzieje mają taką możliwość. W tym kraju "Kto się wróblem urodził, kanarkiem nie zdechnie". Chyba, że wygra w totka. Ewentualnie może wiesz jak zdobyć pierwszy milion? A "godzina policyjna" nie była tylko w stanie wojennym? Mniejsza o to, ale uważam, że to nie był taki zły pomysł. Nie było przynajmniej tylu przestępstw, pobić, rozbojów, nie włóczyły się grupy małoletnich dresów i nie siały strachu. Milicja też wywiązywała się z obowiązków, jak ktoś miał ochotę na zadymę, szybko studzili go kilkoma pałami i był spokój. A dzisiaj spisują za piwko pod chmurką, ale do chlających po nocy grup dresów nie podejdą. "Zmiany" po '89 to wzrost wszelkiego rodzaju patologii. Post z 7:52 widzę, że jednak dostrzegasz wady, a nie jesteś w 100% zaślepiony, bo tak mi się wydawało. Ten ustrój wymaga na pewno sporych modyfikacji, jeśli ma dalej się utrzymać.

Gość mosiek363
Teraz wyżej wspomniane KGHM ma przez to kłopoty, nawet na portalu gowork.pl/opinie_czytaj,30496 nie zostawili na nich suchej nitki.