Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asdaahh

oblesne są te baby karmiące w miejscach publicznych

Polecane posty

Gość gość
fakt,

Gość gość
ale takie pokoje do karmienia/ przewijania są w wielu instytucjach/ firmach/centrach handlowych/przychodniach trzeba się tylko o nie zapytac a to nie boli

Gość gość
ludzie to są jednak podli

Gość gość
Ja urodziłam dziecko i też na początku starałam się karmić naturalnie. Ale wiedziałam, że na czas wyjścia muszę pokarm naszykować do butelki i zapakować w termos

Gość gość
niestety nie każde dziecko chce pić z butelki

Gość gość
jakie wy wszystkie raptem przyzwoite jesteście

Gość gość
przyzwoitość a pokazywanie obleśnego cyca to co innego

Gość gość
obrzydliwe sa te wszystkie laski co scieca cyckami, d****i, rowami. A tak naprawde nigdy nie widzialam, zeby jakas matka karmiaca wywalila "cyca", zazwyczaj sie zaslaniaja kocykiem,piluszka, nic nie widac. A pomysl odciagania mleka do butelki jest beznadziejny, nie bede tlumaczyc(bo i tak nie zrozumiecie) ale to nie jest dobry pomysl.

Gość gość
widocznie wam żal że inni mogą karmić a wy nie lub nawet sam fakt przebywania z dzieckiem was drażni bo bardzo zwracacie na to uwagę. Tak działa nasza psychika jak pragniemy być w ciąży to na około nas same kobiety w ciąży lub z maluszkami, chcesz zmienić kolor włosów to na około też dostrzegasz tylko ten kolor itd,itd, więc przestańcie pieprzyć i zazdrościć

Gość gość
No ale chyba sa miejsca do tego.zreszta mozna mleko odessac do butelki wczesniej!!! No ale nie.lepiej na eidoku wsxystkich cyca wyjac i karmic.

Gość gość
urodzisz to będziesz juz wiedziała jak to jest z tym odciąganiem do butelki,chociaż taka egoistka jak ty na pewno nie bedzie miała dzieci

Gość gość
No to jak wyjasnisz tp ze facetow tez to drazni??? Oni chyna nie maja wewnetrznej potrzeby karmienia piersia...po prostu mamuski sa wygodne.nie chce im sie pokarmu sciagnac i tyle.a tlumaczenie ze dziecko z butelki nie chce pic to lipa.trzeba je tego uczyc bo widze na ulicy sytuacje jak mamuski karmia cycem 2 letnie dzieciaki przesada!!

Gość gość
jakie wy macie problemy

Gość gość
Wygodnictwo można tłumaczyć na wiele sposobów. Ale w miarę inteligentny człowiek powinien mieć świadomość podstawowych zasad kultury i zrozumieć, że kogoś taki widok może obrzydzać. Karmienie to jest czynność bardzo osobista i intymna i takie afiszowanie się z tym jest prostackie.

Gość gość
jak nie umiesz mleka ściągnąć o butelki to w domu siedz, nie każdy lubi żylaste cyce ogladać

Gość gość
wchodze na byle interie i widze zdjecia 3 połgołych bab, wchodze na pudelka-zdjecia kate moss toples na wakacjach, ide na plaze-cycki wywalone bo rowno się trzeba opalic:D latem latacie w samych majtkach a karmiaca matka wam przeszkadza, gazety z gołymi babami w kazdym kiosku na widoku

Gość gość
Co ci poradzę jak wchodzisz tylko na takie mało ambitne stronki. Kwestia poziomu.

Gość elkabelka690
Karmiłam dziecko piersią przez prawie rok i nigdy nie zdarzyło mi się wystawić cyca na widok publiczny. Tak jak ktoś wspomniał, w normalnym, cywilizowanym świecie, wszędzie są pokoje dla matek z dzieckiem. No, chyba, że na jakichś zabitych dechami wiochach mieszkacie... U nas czy to park, czy centrum handlowe- wszędzie znajdzie się takie miejsce. A nawet jeśli nie ma blisko do takiego pokoju, to są chusty do karmienia- można tak się zakryć, żeby oszczędzić przechodniom widoków, a dzieciak normalnie się napije.

Gość gość
Zgadzam się z większością opinii, że patrzenie na obcą kobietę z wywalonym cycem nie jest ani estetyczne, ani przyjemne. Sama mam dziecko, piersią karmiłam jakieś 8 m-cy. Nigdy nie robiłam tego w miejscach publicznych, zawsze w domu. Można to zorganizować, przecież dziecko nie je co 5 min. Nie widzę sensu wychodzenia z małym dzieckiem przy piersi na ogromne zakupy do centrum handlowego. Ja jeżeli już musiałam coś załatwić, zawsze wychodziłam po karmieniu małego, kiedy to najczęściej zasypiał. Zostawialam go z mężem, mamą albo teściową. W godzinkę, góra dwie mogłam wszystko załatwić i byłam w domu. Czasami mały w ogóle się nie obudził w tym czasie. Po większe zakupy wysyłałam męża. Na spacer też wychodziłam po karmieniu. Ja sama bym się krępowała, jeżeli miałabym wystawić pierś w miejscu publicznym, pewnie bardziej niż ludzie wkoło...

Gość gość
Jesteście śmieszni. Przeszkadza wam matka która karmi piersią ale to że w każdym miejscu są tabloidy z k*****ami z gołymi duuupami to jest dobrze. Ci którzy tu piszą takie głupoty nie mają po prostu dzieci i są suchymi suuukami które nigdy nie będą miały zaszczyt karmić swojego dziecka. Jesteście żałośni !

Gość gość
Dokładnie. Naprawdę można tak zgrać karmienie aby nakarmić i wyruszyć gdzieś z dzieckiem. Chyba, że mama idzie na 10h do centrum handlowego... Mnie dyskretne karmienie nie drażni jednak nie lubię kiedy Pani z dzieckiem usiądzie na widoku i bez krępacji wywali cycucha i karmi dziecko. Wydaje mi się, ze jest to jednak na tyle intymne, że niekoniecznie inni muszą to oglądać.

Haha ale afera z karmienia. Nigdy mi nie przeszkadzały karmiące matki nie rozumiem co w tym obleśnego. Moja siostra też karmiła w parku na ławce czy w sklepie. Nikt od tego nie umarł A argument żeby brać mleko w butelce jest chory.Prawie każde dziecko które jest tylko na piersi nie ma pojęcia jak pić ze smoczka Można by zrobić taki eksperyment poprosić którąś z tutaj oburzających się żeby takie dziecko nakarmiła. Z moją siostrzenicą bym takiej pani nie zazdrościła. Jakby siostra zostawiła małą z butelką i ewentualną nianią. Więcej gapiów by było niż przy tym "obleśnym" karmieniu piersią hihihih. Dzieciak darłby się aż miło.

Gość gość
a fuj nabrzmiały cycek, to normalne jest i estetyczne?

Gość gość
wyimaginowany problem. Gdzie wy widujecie wyciąganie cyca do karmienia, a już o przewijaniu w miejscu publicznym to jakiś totalny urban legend, mity i ściemy. Nigdy ale to nigdy nie widziałam czegoś takiego. Ściemniacie i tyle. Obleśne to jest palenie fajek na przystanku, ostatni wdech tuż przed wejściem do autobusu/tramwaju, pet na ziemię i wydmuch dymu już do zamkniętego pojazdu. Obleśni są panowie załatwiający się w centrum miasta na ścianę w biały dzień, myśląc, że jak staną tyłem do ludzi to już jest ok. I to są sytuacje, których nie chciałam widzieć, ale się nie dało nie zauważyć.

Gość gość
dziwie sie ze jeszcze rodzicie dzieci w tym chorym kraju pelnym chorych ludzi, za granica wrecz namawia sie kobiety do karmienia w kazdej sytuacji

Gość gość
Plus argumenty- wy widocznie nie macie tego zaszczytu karmienia piersią mają w sobie jakiś dziwny powiew fanatyzmu;) I kto powiedział, że nie przeszkadza ludziom golizna w reklamach...M.in. dlatego jest taki szum, że niekoniecznie ludzie przepadają na całującymi się namiętnie ludźmi w miejscach publicznych, panie z gołą d... często budzą politowanie oraz niekoniecznie przepadają za oglądaniem czynności jaką jest karmienie. Niby naturalna ale raczej nikt na środku sklepu, restauracji itd. nie zacznie się kochać, nie zrobi kupy lub siku bo mu się akurat chce.

Gość gość
tylko ze niemowle chce jesc tu i teraz i w nosie ma ze jest w centrum handlowym:o

bez przesady... kobiety po porodzie mają trochę inny stosunek do swojego ciała. to nie jest "wywalanie cyca", ale karmienie dziecka- zupełnie naturalna rzecz pod słońcem. przeszkadza? to się nie wgapiajcie. idąc za takim tokiem myślenia, jaki prezentują tu niektóre osoby trzeby by było od razu usunąć z ulic bezdomnych i pijaków (przecież to obrzydlistwo nie człowiek, który potrzebuje pomocy...) i najlepiej, żeby dzieciom ponakładać obroże wzorowane na antyszczekowych.. Macie problemy..

Gość gość
ja też chcę srać tu i teraz , bo moj klocek niesamowicie pcha się na zewnątrz

Gość gość
dla mnie obleśni sa na**bani żule w parkach.. obszczani i obrzygani... ale nie karmiące matki... chyba macie jakies braki z dziecinstwa.