Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pennyyyy

menu 6,5 miesiaca

Polecane posty

Gość pennyyyy

moja córka jest na MM, oceńcie jej menu: 6:00 - 180 ml mleka (ciągle początkowe z zalecenia pediatry) 8:30 - 180 ml obiadek/kaszka (obiad rano, gdy wprowadzam nowy smak albo gdy jest w nim marchewka, córka ma zaparcia po niej, do wieczora zdąży wystękać kupkę :D) 11:30 -12:00 - 180 ml mleka (długa drzemka 2,5-3h) 15:30 -16:00 obiad/kaszka (gdy obiad jest rano) 19:30-20:00 180 ml mleka (zagęszczone 1 miarką sinlac) czasami zdarza się, że podaję jeszcze 100ml mleka ok 18:00 gdy wstanie np o 5 rano i cały schemat się przesuwa. wypija też soczek przecierowy rozcieńczony z wodą (czasami 50ml a czasami 100) czy to wygląda dobrze? dodam, że mała nie jest kruszynką :D mała na tych 5 porcjach nie wydaje się być głodna. czasem nawet wypija dużo mniej mleka np pół porcji. podajecie żółtko? ja zaczełam podawać, tak jak jest w tabelach, ale pediatra kazała mi się wstrzymać.

Gość pennyyyy
up

Gość zosiasamosia25
A gdzie to dziecko je owoce? Możesz już dawac spokojnie jabłka gruszki banany jagody, porzeczkę, truskawki, kisiel zrobić na kompociku, manne z owocami, owsianke z bananem albo z gotowanym jabłkiem troche cukru, biszkopta dać z jabłkiem albo z bananem....

Gość pennyyyy
próbowałam owoce dokładać do kaszki - jabłka, śliwki, gruszki - ryk, bąki, ból brzucha, zaparcia. chwilowo dałam sobie spokój. od kilku dni podaję jej po troszku banan rozpaćkany widelcem, by uczyła się gryźć większe kawałki. gdzie mam podawać te owoce? wywalić jedno mleko, czy zmniejszyć ilość kaszki? co do biszkopta, przecież to sam cukier w dodatku zawiera gluten. a gluten wprowadzam inaczej - razem z kaszką. biszkopta już dostała po kilka kawałeczków w ramach nauki gryzienia większych kawałków, ale co do większej ilości - nie jestem pewna.

Gość pennyyyy
po suszonej śliwce gerbera robiła czarne kupki, konsystencja jak kozie bobki - małe kamyczki, a przy robieniu płacz i okrzyki.

Gość gość
no dobra. i ch*j ci w d**e

Gość zosiasamosia25
utrzyj jej na tarce biszkopta z bananem:) owoce zawsze dawaj do godz 12