Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

potrzebuje porady utrzymanie dodatkowej osoby w domu

Polecane posty

Gość gość
1/2 emerytury to za dużo, chociaż 300 zł by dała to już byłoby lepiej

Gość gość
jakaś idiotyczna ta historia. kto kupuje od swojej ciotki mieszkanie z babcią w pakiecie po rynkowej cenie:D bzdury do kwadratu i durne prowo.

Gość gość
Toksyczna ty jesteś chora na głowę? czy oni za darmo dostali to mieszkanie? kupili a babce pozwolili tam mieszkać bo było im żal- starsi ludzie są zżyci z otoczeniem.Mieli miejsce to niech mieszka, 200 zł 8 lat temu może i wystarczało ale teraz przy dzisiejszych cenach żywności i opłat to sorry ale to są g******e pieniądze. Biznes to biznes- oni kupili to mieszkanie a nie dostali. to córka tej starszej pani powinna przejawiać obowiązek opieki- bo to ona dostała mieszkanie- które sprzedała i zgarnęła pieniądze. A babcia tak naprawdę mieszka jakby gościnnie- co nie oznacza że za darmo.

Ale gdyby NIE babcia , gdyby ona nie przepisała nikomu swojego mieszkania to GUZIK by mieli z tego!!!! Babcia wcale nie musiała córce przepisywać, wtedy nawet nie mieli by co odkupić od kogo!! Zrobiła wielki bląd A po dwa popatrz jak gówniara ohydnie o tej babci się wyraża i traktuje DOSLOWNIE jak śmiecia, zbędny balast, walający się rupieć po domu Nie mam cierpliwości na takie chamidła

Gość gość
ja uważam że 1/2 emerytury. jak dostajesz 1200 zł wypłaty bo masz najniższą krajową to za 300 zł opłacisz mieszkanie- wszelkie rachunki i jeszcze wyżywisz się? jakby tak było to ludzie z najniższej krajowej odkładaliby pieniądze i nie potrzebowali kredytów itp. nie jeździliby za granicę. Toksyczna dlaczego uważasz że mąż autorki powinien opierdzielić ją za to że mówi coś na jego babcię? a co z niego za mąż- że pozwala aby jego żona za darmo wręcz obsługiwała babkę a jego krewni wpadają po kasę do babci? ty jesteś oderwana od rzeczywistości Toksyczna.

Gość gość
nie będę tłumaczyć dlaczego kupiliśmy te mieszkanie, bo to nie ma sensu i nie o tym temat, nie będę opisywać tutaj swojej historii...

Gość gość
słuchaj toksyczna jesteś walnięta i to ostro weź nie pisz tutaj bo jak czytam odbija mi się cola którą piłam na swojej komunii

Gość gość
babcia nie musiałaby przepisywać na nikogo mieszkania, zostałaby sama bez opieki, mieszkań jest pełno- nie to to inne. sprzedać mieszkanie wcale nie jest łatwo. skorzystała tylko córka tej babki a nie oni.

Gość gość
TOksyczna ale co sie tak plujesz ,.,, Dziewczyna ma racje ...200 ł to za mało . A co do mieszkania to oni nie dostali je w spadku tylko kupili. Znając zycie pewnie nigdy nie mieszkalas i nie opiekowałaś sie starszym człowiekiem

Gość gość
na czym skorzystałam? chyba nad tym, że mam pełno dobrych uczynków? bo chyba na niczym innym

Gość gość
nie chcę od niej 600 zł to dużo moim zdaniem, wystarczyło by mi 300 zł ale babcia tego nie może pojąć, jak mam do niej podejść? Ja mam z nią lepsze relacje niż mąż

Gość gość
a co babcia robi z reszta kasy?

To się wyrzygaj tą cola i może od razu przy okazji z siebie wyrzucisz ten swój bezczelny i chamowaty sposób bycia . Widać jaki z ciebie paskudny człowiek czytając jak ty babcie nazywasz i do czego porównujesz Szczeniak niedojrzały i tyle. Dziwie się ,ze twój mąż toleruje twoją pogardę wobec jego babci

Tu nie chodzi mi już o samą kase, tu chodzi mi o to jak autorka obraza babcie męża wypisując na nią bardzo poniżające epitety Poczytaj sobie to zobaczysz . Ja jestem najwyraźniej innej daty , bo dla mnie to jest skrajne poniżenie jak tak można pisać na starszą osobę

Gość gość
sama najlepiej policz ile wydajesz na obiady np.na tydz.podziel na osoby do tego babcia powinna dokładać się do opłat ,chemii skoro ja używa .Ja uważam ze 200 zl to za mało ,mysle ze powinna to być kwota min.ok 500 zł .

Gość gość
takie babcie często nie maja pojęcia ile co kosztuje w takich układach najlepiej na samym początku ustalić to i jak i to jeszcze przy jakims swiadku z rodziny 200 zl nie wystarczy na pewno na miesięczne obiady .

Gość gość
Toksyczna a co takiego napisałam obraźliwego na temat babci?

Gość gość
a taka bacia to i do setki pociagnie, ja porosilabym aby dawala wiecej niz 200 zl, przyjamniej 300zl

Gość gość
ToksycznaKobita a ty myslisz ze jak ktos jest stary to wszyscy musza go szanować ? Na szacunek pracuje sie cale życie .Skoro wszyscy maja babcie w d***e to pewnie sama sobie na to zasłużyła .

Gość gość
i taka bacia pewnie mysli,ze 200 zl to nie widomo jak duzo, tak jest z starszymi ludzmi,oni juz nie wiedza co ile kosztuje.

Gość gość
No wlasnie ja tez nie widzę ze by autorka napisała cos obraźliwego . TO o tych śmieciach to takie" powiedzenie "...moja babcia tez tak nie raz mówi .

Gość gość
idiotka z ciebie , kto o zdrowych zmysłach zarabiający grosze kupuje niczym ''' burżuj''' na pokaz szampon za 50 zł ? ja mimo że zarabiam duzo powyżej średniej nie uważam aby takie wydatki w polskiej rzeczywistości były mi potrzebne , przemysl to , zwyczajnie jestes głupia

To sobie poczytaj co autorka napisała, na poprzedniej stronie zacytowałam kilka z wielu jej pogard i okreslen babci. A jest ich sporo aż po oczach bije!! To jest babcia męza i autorka NIE ma prawa być tak paskudna wobec niej do jej osoby!!!Starsza kobieta, krzywd żadnej im nie zrobiła !!!

Gość gość
o tych śmieciach to przecież jest powiedzenie, ale widocznie toksyczna jest analfabetką i nie zna tej starej metafory

Gość gość
kurcze ale autorka nie jest jakaś upośledzona,podjeła taka decyzja,zapewne wiedziała z czym to się wiąże,ludzie nauczcie się ponosić konsekwencje swoich czynów,w duzym stopniu sama jestes winna zaistaniałej sytuacji,a babki w wieku 89 lat nie da się zmienic

Gość gosciu z daleka
Skoro babcia chodzi do fryzjera, na zakupy, kupuje sobie jedzenie na sniadania i kolacje, to wie jakie sa ceny i tylko udaje, ze nie wie!

Gość gość
Toksyczna ale autorka nie napisała nic zlego wiec nadal nie rozumie o co ci chodzi ?

Gość gość
cholera, czy ty znasz jej babcię? jakby tobie ktoś wylał szampon, albo nabijał kilowaty dogrzewając się farelką albo odkręcał wodę na całą noc oraz obgadywał przy rodzinie , to wszystko jest ok ? Moim zdaniem auktorka ma rację 200 zł to mało minimum 400 zł(na stołówkach można wykupić abonament za takie właśnie pieniądze) i nie ma tutaj żadnej pogardy, napisałą że robi przy niej wszystko dba chodzi do fryzjera więc co Ty chcesz.... Ty naprawdę jesteś bardzo TOKSYCZNA

wiesz co to jest analfabetyzm głuptasie?? nie posługuj się wyrażeniami kiedy nie wiesz co one oznaczają, bo się ośmieszasz!!! Nie chodzi mi tylko o śmieci , mimo tego że wyraźnie i określenie na babcie bardzo niefortunne akurat w tej sytuacji, poczytajcie sobie również pozostale wypowiedzi autorki /!! Wam to wszystko pod nos trzeba podtykać!!!!! Autorki odniesienia do babci i traktowanie ją jak zbędny rupiec, wręcz balast jest uwłaczające!! Ja jestem z innego pokolenia inaczej wychowana, widzę ze się z pryszczami wychowanymi w kulcie chamstwa nie dogadam..Amen!!

Gość gość
dodam, że babcię do fryzjera lekarza wożę ja ponieważ babcia sama nie wychodzi z domu, babcią zajmuję się ja a ni nikt inny, nie mąż nie ciotka, owszem stawki ustala się na początku ale dlaczego nie płacimy np za paliwo tyle samo co 8 lat temu? ceny rosną i tyle, koniec tematu.....