Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

potrzebuje porady utrzymanie dodatkowej osoby w domu

Polecane posty

I do tego jeszcze o jakimś wyimaginowanym płaczu dzieci tu swoje fantazje wypisujesz ( moje dzieci nie były z natury płaczliwe), jesteś tak wiarygodna jak Macierewicz w tym momencie :D

Gość gość
Moja mama też opiekowała się babcię, tj. swoją matką na stare lata. Przeprowadziliśmy się do niej, po rozwodzie moich rodziców. Mama została sama z rodzeństwa, bo 2 siostry zmarły jak były małe, a brat w wieku 40 lat, po ciężkiej chorobie. Babcia oddawała mamie całą emeryturę, gdyż jak twierdziła jej i tak pieniądze nie były już potrzebne, a i tak przejdą na mamę po jej śmierci. Tylko mama też całej kasy nie wydawała, tylko odkładała, w razie gdyby na lekarza było potrzeba albo inne wydatki nieprzewidziane. Mama też robiła zakupy, babcia jeszcze na początku to sama prała, coś tam gotowała, ale później to już wszystko praktycznie mama. Babcie oczywiście miała swoje humory i czasami ciężko było z nią wytrzymać, ale jeżeli chodzi o pieniądze, to nigdy nie żałowała, jeszcze się martwiła, czy jej emerytura wystarcza, bo wszystko coraz droższe.

Gość gość
matko ale problem nie lezy w babce,autorka sama się w to wpakowała to niech teraz pije piwo którego nawazyła

Gość gość
Opieka nad dzieckiem i starszą osobą jest porównywalna? Heh dobre. Dziecko naksrmie, przebiore, zapakuje do wózka i mogę pol dnia chodzic sobie po miescie. A jak babcia jakas schorowana to jej nie zostawisz samej w domu. To tylko taki przykład. Albo wyjazd gdzies dalej.

Gość gość
Właśnie dzieci tej babci powinni Wam pomóc, jeżeli nie finansowo, to chociaż pogadać z nią na temat opłat. Przecież babcia chyba całej emerytury nie traci na siebie i te pieniądze to oni kiedyś dostaną w spadku, a nie Wy.

Gość gość
Powiedz jej stanowczo że wszystko jest drogie i nie starcza Ci na życie. Conajmniej 400 zł powinna Ci dawać. Ja tyle dawałam jak w tamtym roku mieszkałam jeszcze z mamą.

Gość gość
Opieka nad dzieckiem i starszą osobą to zupełnie coś innego. Np. kąpanie dziecka a kąpanie osoby starszej, podcieranie tyłka dziecku, a osobie starszej- widać różnicę?

Gość gośćx
"skoro autorka kupiła mieszkanie za normalna nie zanizona cene to nie ma obowiązku utrzymywać babci i ma prawo powidziec jasno ze chce na utrzymanie tyle i tyle" dokładnie-w pełni się zgadzam. Ale może stosunek tej Babci do Was, ten brak wdzięczności i troski o Wasze finanse o Wasze poświęcenie wynika z tego, że nie wie że za mieszkanie zapłaciliście?Może myśli, że córka wam dała mieszkanie za darmo w zamian za opiekę? I rzeczywiście córunia wyszła cwano na tym - hajs za mieszkanie zgarnęła i ma darmową opiekunkę dla matki. A Wy szczerze robicie za pachołów...

Gość Mężatka1980rok
Autorka pewnie pisała trochę pod wpływam emocji. Opiekować sie starszym człowiekiem jest bardzo ciezko. Uważam ze jest 1000 razy ciężej niz opieka nad dzieckiem . Moj teśc jest schorowany i wiem co czasami przezywa moj mąż. Ojciec męża od kilku lat jest zgorzkniały ,wredny i mało kto jest w stanie z nim wytrzymać.:(

Gość gość
A ja nie wierze, ze ona kupila to mieszkanie po normalnej cenie, nikt normalny by na cos takiego nie poszedl. Pewnie dostala za darmo lub po zanizonej cenie, a teraz narzeka. Trzeba bylo myslec zawczasu.

Gość gość
Toksyczna, rozpędź się i ze wszystkich sił walnij tym pustym łbem o ścianę :O serio ja nigdzie nie znalazłam ŻADNEGO epitetu autorki pod adresem babci :O