Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

potrzebuje porady utrzymanie dodatkowej osoby w domu

Polecane posty

Gość gość
ToksycznaKobieta a ty kiedykolwiek opiekowałaś sie starsza osoba ??? Pewnie nie bo skoro własnymi dzieciakami nie lubisz sie zajmować to co dopiero starsza osoba .

Gość Kaczkax
200 zl to wg mnie stanowczo za malo ale ogolnie to zgadzam sie z toksyczna kobieta

Gość gość
Toksyczna skończ bo osmieszasz sie heheh

Gość gość
Autorko watku jestes dla mnie ofiara losu, boza krowka, popychadlem. Zabierz babci emeryture i rozporzadzaj. Zajmujesz sie nia masz do tego prawoa nie ze ona bedzie ci fikac. Nigdy bym nie pozwolila by mnie i moje dziecko,moja rodzine tak wykorzystyqal. Przez twoja nieporadnosc zyciowa twoje dziecko jest pokrzywdzone a babcia powinna temu dziecku dac na slodycze czy cokolwiek. A ty jesli ktos sie pojawia w domu po kase to nadzieraj ryja,ze na zebry to do kosciola. Nawet zal mi takich glupich ludzi jak ty nie jest. Gnij w swej nieporadnosci!

Gość gość
toksyczna WOW pierwszy raz w zyciu zgodzę się z tobą , autorka to kolejna szmata bez jakiejkolwiek empatii liczy sie tylko jej własna upasiona pisssda , po co tacy ludzie męczą sią na tym świecie

Gość gość
Na szacunek pracuje się całe życie, do Ciebie Toksyczna też tutaj nikt nie ma szacunku, Podziwiam autorkę bo ja na pewno nie usługiwałabym obcej kobiecie i nie cackała z nią gotując osobny obiad kiedy ta nie może zjeść tego co inni. Co według Ciebie ma zrobić autorka, schylić głowę i dalej pracować jak przy niemowlaku? Utrzymywać babcie, która ma swój własny dochód?

Gość Kaczkax
Ale glupote autorka zrobila ze kupila mieszkanie razem z babcią, to nie lepiej bylo sobie gdzie indziej kupic?

Gość gość
nie przeszkadza mi babcia, ani jej obecność, nie narzekam że musze się nią opiekować tylko po prostu spytałam ile waszym zdaniem kosztuje utrzymanie dodatkowej osoby? a wy rozgrzebujecie wszystko co się da jak przekupy na targu? nie dowierzam co czytam, wiecie jak to jest zajmować się starszą osobą? pewnie nie, wiecie co czuj***abcia bo nikt jej nie chciał? ona ma tylko nas..... przykro mi że czasem traktuje mnie źle, obmawia ale taka jest starość.... koniec tematu.... babcia dalej daje 200 zł, a sobie odmówię czegoś na co mam ochotę

Gość gość
drogie mieszkania ciężko się spzredaje, więc spokojnie autorka tematu by mogla kupić inne. Bez babci. Dziwne, że skusila się na taki deal :D Chociaż 320tys to nie jest dużo za 140m, ale nie wiadomo gdzie mieszkaja.

Nie ma za co podziwiać autorkę, bo jest z niej kawal bezczelnej rozpieszczonej hrabiny, co się w doopie jej poprzewracało gardząc starsza kobieta, babcią meza Ten jej maż to tez albo zadufany roszczeniowy szczeniak , albo slepy na obrzydliwy stosunek autorki wobec jego babci Ja nie mam ani tolerancji ani cierpliwości na takie zachowania

Gość Magda18181
W sumie to ja ci wspolczuje bo ciezko jest zajmować sie kimś starszym . Moj maz kilka lat zajmował sie chorym dziadkiem sam mówi ze opieka nad dzieckiem przy tym to pikuś . Co do kasy to 200 zł to jest zdecydowanie za malo.

Gość gość
A js nie rozumiem. Jest Was w domu czwórka. Przykładowo rachunki co miesiąc przychodzą na 400 zł. To dzielisz to ns cztery. Więc za same rachunki babcia powinna dac 100 zł. A obiady plus chemia, kosmetyki, środki czystości (nie wiem czy np kawe, herbate jskis sok to babcia osobno sobie kupuje) myslę, ze wypadało by dac okolo 400 zl. Czyli w sumie powinna Wam dawac 500 zl. Zwlaszcza, ze ma wyprane, ugotowane i posprzatane. A to za ile autorka kupuje szampon to jej sprawa. Żal doope ściska???

Gość Magda18181
ToksycznaKobita to może w końcu odpowiesz na pytanie ile lat zajmowałaś sie starsza osoba ?

Gość gość
Toksyczna jaka ma być aby być idealną opiekunką dla babci za 200 zł?

Nawet jakbym 20 lat zajmował się to nie jest ŻADEN powód do obelżywych tekstów na ta babcie męża , traktując ją jak góówno w spadku tak jak autorka

Gość Magda18181
Toksyczna to zajmowalas isie w końcu starszą osoba czy nie ? Nie umiesz odpowiedzieć na proste pytanie .

Gość gość
Moim zdaniem nie powinniście się godzić w ogóle na taką sytuację. Najlepiej z tego wyszła ta córka babci, czyli zapewne ciotka twojego męża. To ona powinna się swoją matką opiekować, bo dostała mieszkanie za darmo. A teraz nie dosyć, że ma kasę ze sprzedaży mieszkania, to jeszcze święty spokój, bo zrzuciła swój obowiązek na Was. Dlaczego nie kupiliście normalnego mieszkania z wolnego rynku, skoro cena i tak nie była niższa niż wartość mieszkania? Wiadomo, że z ludźmi starszymi jest kłopot, gorzej niż z dzieckiem. Powiedz mężowi, niech porozmawia z babcią, jemu może będzie łatwiej. 200 zł to zdecydowanie za mało. Ja bym w ogóle nie poszła na taki układ, nie chciałabym mieszkać z babcią, teściową, nawet matką, choćby mi za darmo dawały mieszkanie, a co dopiero gdybym miała płacić. Wolałabym kupić gdzieś w pobliżu mieszkanie, żeby zajrzeć, zakupy zrobić, posprzątać, pomóc wyprać itd., ale w jednym mieszkaniu nigdy.

Gość Kaczkax
Co do pieniędzy to babcia powinna dawać 500 zł uważam. Babcia niepotrzebnie podarowała córce mieszkanie. Mogła je zapisać profesjonalenj opiekunce np. pielęgniarce w zamian za dożywotnią opiekę.

Gość Kaczkax
Albo zamienić to mieszkanie na 2 mniejsze, drugie wynajmować i za tą kasę opłacać opiekunkę dochodzącą która by posprzątała itp. Fakt córka najlepiej wyszła. Zgarnęła hajs i zwiała :O

Gość gość
autorka chciała być sprytna kupić mieszkanie z babcią która według niej miałabyć jedną noga w grobie, zacierala rece myslac ze niedlugo umrze a tu star**** sie zaparła i żyje wiec autorka jak ostatnia sierota biadoli nad swoja dola ale na szampon za 50 zl ma. oczywiscie jak babcia kase wnukowi w d**e pchala to bylo cacy co za szmata z ciebie i ludzki pomyj mam nadzieje ze na starosc twoje "wnuki" w*******la cie pod most

Gość gośćx
A ja bym zrobiła tak: skoro kupiliście mieszkanie podkreślam kupiliście i zgodziliście się na lokatorkę (w prawie cywilnym nazywa się to dożywocie tylko, że dożywocie polega na tym, że dostajecie mieszkanie i w zamian opiekujecie się eks właścicielem, a wy robicie po prostu za Caritas) to nie brałabym od niej złotówki. Te parę groszy za gaz, prąd i czynsz bym odpuściła ale za to nie kiwnęłabym palcem wokół niej - nic. Żadnych obiadów niech sobie sama robi, żadnego wożenia, żadnego prania. Niech ta 5 dzieci wokół niej robi i już. Ta babcia to stara zgorzkniała jędza - normalna osoba to by was jeszcze całowała, że się o nią troszczycie, że ma się do kogo odezwać, że ma prawnuki blisko. A tu rzeczywiście coś z nią nie tak skoro wszyscy się od niej odwracają - i tak podziwiam was, że tak długo wytrzymaliście.

Gość gość
A najlepiej jeszcze z tymi dziećmi babci pogadać, skoro jest ich pięcioro, niech dadzą każdy po 100 miesięcznie na utrzymanie matki, przecież to ich obowiązek.

Mysle ,ze opieka nad dzieckiem a starszą osobą jest porównywalna , co nie znaczy ze można gardzić, ponizać i ośmieszać jedno i drugiego W przeciwieństwie do wielu z was mam empatie i sprzeciwiam się chamstwu do dzieci jak i osób starszych, wam tego brak i dlatego się nie dogadamy w tym temacie. Ave

Gość gość0007
Skoro dzieci nie interesują sie matka to widocznie była wredna i dlatego tak jest Moja babcia ( od strony mamy ) tez cale życie byla zimna i wredna .Ma 3 córki ,7 wnucząt i mieszka sama .Ja palcem przy niej nie kiwnę bo sobie na to nie zasluzyla . . Za to babcia od strony taty to kochana uczuciowa kobieta i na stare lata każdy jej pomagał.

Gość gość
Ale dlaczego dzieci maja się składać na babcie, która ma 1200 zł emerytury. Tyle co najniższe wynagrodzenie, za które ludzie często utrzymują całe rodziny. Toksyczna, jesteś śmieszna. Autorka opiekuje się babcią, zajmuje się nią, płaci na nią. Nie widzę tu lekceważącego czy obraźliwego podejścia. Pewnie, łatwo się kogos krytykuje, kiedy samemu się przez to nie przeszło. Nieraz dałaś się tu poznać jako złośliwa, nieprzyjemna osoba, więc nagle nie kreuj sie tu na kogoś miłego i uczuciowego.

Gość Magda18181
"ToksycznaKobita Mysle ,ze opieka nad dzieckiem a starszą osobą jest porównywalna , co nie znaczy ze można gardzić, ponizać i ośmieszać jedno i drugiego" Nie to nie jest to samo . Nie masz pojęcia na ten temat wiec po co sie wypowiadasz?

Gość gość
ToksycznaKobita hehhe jak zwykle g***o wiesz ale swoje musisz powiedziec. Ty swoje dzieci w wieku 3 miesięcy oddałaś do zlobka na 9 godzin dziennie bo nie mogłaś znieść ich płaczu a tutaj jedziesz po dziewczynie?ŻAŁOSNA jestes.

Gość gość
skoro autorka kupiła mieszkanie za normalna nie zanizona cene to nie ma obowiązku utrzymywać babci i ma prawo powidziec jasno ze chce na utrzymanie tyle i tyle .Jak dla mnie za obiady plus opłaty to musiałaby być kwota w granicy 500-600zl

A skąd ty wytrzasnęłaś na ile godzin dziennie były oddawane? czemu na 9 napisałaś a nie na 12 czy 15 ?? buahahaha Bujaj bujaj w obłokach hahaha

Gość gość
Toksyczna wez przytocz kilka zdan autorki ktore sa obrazliwe , bo ja sie nie moge doczytac, druga sprawa to jest taka, ze babcia to jest obca osoba dla autorku. Dlaczego dzieci nie intetesuja sie matka, bo to chyba ich obowiazek prawda?