Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grucha 753

Jakie ćwiczenia dodatkowo

Polecane posty

Gość grucha 753

Witam, mam problem z pozbyciem się nadmiaru cm z bioder, pupy i ud :/ jestem osobą aktywną ćwiczę 6 razy w tygodniu (ewa chodakowska, mel b + godzina jazdy na rowerze stacjonarnym) zdrowo się odżywiam, mimo to mam ogromny problem z dolnymi partiami ciała. Różnica między górą a dołem to aż 2 rozmiary :( jestem załamana. Jakie ćwiczenia polecilibyście? A może trzeba wspomóc się tabletkami na odchudzanie?

Gość gość
Chyba muszę to wklejać do upadłego ;) : www.bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=20&t=22039 "Nasz pierwszy winowajca, odpowiedzialny głównie za otłuszczenie ud i pośladków to żeński hormon płciowy - estrogen. Oprócz otłuszczania tych "strategicznych" partii przyczynia się on także do otłuszczenia tricepsu, a u mężczyzn do odkładania tkanki tłuszczowej na piersiach. Oczywistym jest że najczęstszymi "ofiarami" estrogenu są panie i że to właśnie one mają największe tendencje do otyłości w rejonie ud i pośladków. - Odkładając na bok temat antykoncepcji hormonalnej, możemy stwierdzić, że osoby obserwujące u siebie taki typ otyłości powinny szczególną uwagę zwrócić na te czynniki dietetyczne, które przyczyniają się do wzrostu poziomu tego hormonu. Jak na ironię, zalecana powszechnie w odchudzaniu soja i jej przetwory podwyższają poziom estrogenu i nie powinny być przez takie osoby stosowane. Dieta osób z otyłością ud i pośladków powinna być bardzo bogata w białko i warzywa. - Naturalnym "wrogiem" estrogenu, hormonem niwelującym najłatwiej negatywne skutki jego działania jest testosteron - męski hormon płciowy. Osoby o otyłości w rejonie ud i pośladków znaczącą część swoich ćwiczeń powinny realizować w formie podnoszącej poziom testosteronu, czyli w postaci treningu siłowego. Czyż nie ironią jest to, że osoby takie (pomimo iż są to głównie panie) powinny ćwiczyć krótko i ciężko - stosując mało serii, mało powtórzeń i relatywnie duże ciężary. Nie wzrost ciężarów powinien być jednak celem takich osób - dużo skuteczniej poziom testosteronu zwiększa trening ukierunkowany na wykonanie większej ilości pracy w jednostce czasu. Doskonałym przykładem takiego treningu jest między innymi EDT Charlesa Staleya. "

Gość kaśkasienkiewicz
dodatkowo http://www.centrumrowerowe.pl/rowery/miejskie-city/p,rower-classico-iii-brazowo-kremowy-r-18-kross,282815.html?qrtc_slt=slt_product_2_cr&qrtc_tpl=tpl_prod_view&qrtc_typ=prd&qrtc_prd=75792423&qrtc_pos=3&skad=quartic :) rower to najważniejszy punkt w planie treningowym!!!!

Gość gość
dodatkowo próbuj jeździć kilka dni w tygodniu na rowerze! ostatnio zainwestowałam w siebie i teraz zwiedzam świat na http://www.cyklotur.com/rowery/crossowe/p,rower-stratos-asl-2015-brazowo-czarno-bialy-200-zl-do-wydania-na-akcesoria-gratis-author,436123.html :)

Gość gość
Doskonałym dodatkiem do ćwiczeń jest jazda na rowerze, np www.cyklotur.com/rowery/miejskie-city/p,rower-moderne-3-jasnoszary-2015-romet,436300.html :)

Gość Bielinek
Ja mogę polecić męskie tabletki na odchudzanie to therm line man. Jest też żeński odpowiednik. Po nich udało mi się schudnąć 11 kg w trzy miesiące, zmieniłem dietę i zacząłem chodzić na siłownię. Także polecam.