Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pan Porucznike

mam nadzieje, że Pan premier nie zmięknie i nie da kasy tym roszczeniowcom

Polecane posty

Gość Pan Porucznike
@gaajowy mar******* a teraz to kto niby na nich łoży?

Gość gość
porucznike,to przeczytaj uważnie ten art 32 ty dyskryminujesz niepełnosprawnych,bo są chorzy mam nadzieję,że dołączysz do nich ...

Gość gaajowy marucha
ja wiem kto łoży. Zadałem pytanie jaka jest różnica kwotowa między utrzymaniem chorego w ośrodku, a łożeniem na opiekę nad chorym przez rodzinę. ?

Gość gaajowy marucha
wywalają moje posty. Pytam jeszcze raz. Jaka jest kwowowa różnica między chorym umieszczonym w ośrodku, a chorym, którym opiekuje się rodzina w domu. ?

Gość gość
:)

Gość gaajowy marucha
i jeszcze jedno pytanie do porucznika. Jaki jest sens wydawania koszmarnej kasy na poruczników i wogóle te ołowiane żołnierzyki, gdy nie są w stanie zapewnić nam bezpieczeństwa nawet na jeden dzień. ?

Gość gość
Taki jesteś pewny a może stracisz prace i twoje ubezpieczenie przepadnie a ty zachorujesz ,nie podskakuj bo życie kołem sie toczy i jeszcze nie wiesz co może sie zdarzyć ,co może cie spotkać ,może i masz kasę ale ani serca ani rozumu w sensie drugi człowiek.

Gość gość
pan porucznik s********ł na emeryturkę? Po 20stu latach walenia w c***a?

Gość gość
a wiem kto łoży. Zadałem pytanie jaka jest różnica kwotowa między utrzymaniem chorego w ośrodku, a łożeniem na opiekę nad chorym przez rodzinę. ? x x w osrodku jest to kwota ok.3- 4 tys, a kwota swiadczenia co teraz dostaje sie to 820 zł, walcza o 1200

Gość gość
Jestescie zwklymi, nic nie wartymi smieciami. Cwaniaki w necie, a p***y w swiecie (z @Pan Porucznike na czele) Wiekszosc z Was to s****wa, takie Hitlerki naszych czasow! Obyscie kiedys przekonali sie jaki los bywa okrutny i to, ze dzisiaj cieszycie sie zdrowiem i macie prace oraz pieniadze nie oznacza, ze tak bedzie zawsze! Wystarczy chwila i cale wasze zycie moze sie zmienic i ludzie, z panstwem na czele, beda miec was w d***e!

Gość gość
one nie chcą 1200, bo tyle juz im premier proponował a im dalej mało, one chcą 1600

Gość gość
premier proponowal 1000, nie wprowadzaj ludzi w bład, one chca tej minimalnej płacy w postaci ok. 1200- moze 1260 to jest obecnie, chodzi o kwote netto.. Tam tez chodzi chyba o to, zeby miec gwarancje wprowadzenia tego, zeby byla ustawa, a nei znowu przewlekanie, bo premier obiecał juz lata temu ze to wzrosnie, miało byc w 2012

Gość gość
no chyba cie powaliło, oglądałem wczoraj całą konferencje 1000zł dostałyby od maja tego roku, a od stycznia przyszłego 1200zł, a one dalej nie, bo im mało i walczą dalej o 1600 i nie popuszczą, a jak dalej nie dowierzasz to wystarczy obejrzeć wiadomości, fakty czy inne wydarzenia...

Gość gość
no tak, one chca od razu po prostu te ok. 1200 netto , bez czekania do stycznia

Gość gość
1600 to jest kwota brutto, netto płaca minimalna tyle nie wynosi

Gość gaajowy marucha
no więc pańswto powinno wypłacić tyle ile kosztuje utrzymanie w ośrodku. Dodam. Z pocałowaniem ręki, bo pańswto omineło by budowanie nowych ośrodków.

Gość gość
no co porucznik? Zatkało? Gajowy cię ustrzelił padalcu

Gość gość
A może właśnie walczcie aby tacy kolesie co maja super emeryturę nie zajmowali stanowisk pracy których brakuje dla młodych ,jeśli chce dorobić proszę bardzo własna działalność a nie stołeczki państwowe bo koleś kolesiowi załatwi może tym sie zajmijcie bo nie macie pojecia co to ból choroba i kalectwo ,kąsacie jak hieny kobiety które poświęcają swoje życie dla chorego dziecka i jeszcze zazdrościcie im to nie pojęte.

Gość gość
śliski kocyk to koszt ok 20 zł. taniej niz eutanazja dla tych pokurczy.

Gość gość
Dla ciebie to szkoda nawet kocyka ,sznurek tańszy.

Gość gość
Propozycja dla tych co tak zazdrszczą tej kasy na niepełnosprawne dziecko można wziąść sobie na wychowanie chore dziecko,adoptować ,pełno takich dzieci w ośrodkach adopcyjnych i też dostaniecie te pieniądze i nie będziecie musieli pracować ,każdy może życ w luksusie wystarczy poświęcić się dla chorego dziecka.

Gość Pan Porucznike
@gejowy co ty mi z jakimiś ośrodkami bredzisz?? czy ja kontestuje wysokosc zasiłku czy kase, którą te chytre baby chcą wyrwać siebie, a nie na dziecko?? przytoczyłem tylko przykład, że gdyby nie chodziło im o kasę a o te dzieci, to walczyły by o darmowe rehabilitacje czy wizyty pielęgniarek. a one chcą szmal i tyle. pyskate, roszczeniowe babska:o

Gość gość
Nie chcialby sie tu nikt zamienic dziecko chore kosztuje mnostwo pieniedzy,pracy,opieki,milosci,poswiecenia.....po prostu bycia pod pregezem 24h na dobe i wy tu piszecie ,ze matki sa roszczeniowe,a co ty bys zrobil jakbys nie mial na zycie,na rachunki,pampersy,rehabilitacje,,,,,,a cha i jestem teraz pewna na 100% ze rzad zabierze fundacjom 1% na dzieci niepelnosprawne i bedzie po sprawie!Kasy beda mieli wiecej!

Gość gość
Jesteście szmatami. Szkoda, że to nie wy urodziliście się niepełnosprawni albo to nie wy macie niepełnosprawne dziecko. Szczekalibyście(a nawet nie, szczekają psy, nie takie ś****wa jak wy) wtedy inaczej i sami błagali premiera o pieniądze.

Gość Pan Porucznike
@Kasy beda mieli wiecej! podobnie jakbym nie chciał być bez nogi, bez oka, czy mieć w domu śmiertelnie chorą osobę - to chyba oczywiste, że upośledzonego dziecka też bym nie chciał?:o ylko co to wnosi do tematu?

Gość gość
ludzie, ale wy nie macie chyba pojęcia o przyczynach niepełnosprawności. Ktos napisał o przymusowej aborcji, jeśli dziecko chore. A co z porazeniem mózgowym - dziecko często całkiem zdrowe w łonie matki zostaje porażone przy trudnym porodzie, albo w późniejszym etapie rozwoju, np. wskutek wypadku. To się może przydarzyć każdemu z nas, dziś chodzisz, jutro leżysz. Nie da się odkryć stopnia niepełnosprawności, z całą pewnością określić, jakie sa rokowania na przyszłość ani w życiu płodowym, ani później. Przykład z życia - matka urodziła zdrowe dziecko, niestety podaczka. Choroba teoretycznie nie tak straszna. Ataki uszkadzają mozg, jest coraz gorzej, w końcu szkoła specjalna, ale upośledzenie lekkie. Dalsze uszkodzenia mózgu pogłębiające uposledzienie, obecnie już choroba psychiczna - agresja, omamy, cechy autystyczna, brak normalnego kontaktu. Na obecny moment nastolatek tak agrestyny, ze sorry za szczerość, nadaje się do pokoju bez klamek. To w którym momencie ci wspaniali, dbający o własne dziecko rodzice mieli go uśmiercić? od razu przy pierwszym ataku? Za żadne pieniądze nie chciałabym podzielić losu rodziców osób niepełnosprawnych, ale to trzeba zobaczyć, żeby moc cos powiedzieć na ten temat. Sama mam pewne kłopoty z dzieckiem i wiem, ile mnie kosztuje wysiłku naprowadzenie dziecka na prostą, specjaliści, rehabilitacje we własnym zakresie, bo wg państwa dziecko zdrowe, a ludzie mnie na ulicy zaczepiają, co z nim nie tak (chodzi o sprawność fizyczna). A co ma powiedzieć matka np. dziecka z dystrofia, które tez teoretycznie urodziło się zdrowe, a teraz leży i jego los jest przesadzony, i nie pomogła miłość, ani poswiecenie, ani opieka, dziecko umrze, a ona wg państwa całe zycie "nie pracowała". Troche empatii, ze tez nie którzy nie boja się pisać takich strasznych słów, ze tez niektórzy nie boja się nauczki od losu.

Gość gość
gościu z 23.03.14 bardzo mądrze napisane, nie ma co się dziwić wpisom na tym forum bo tu siedzą frustraci i plują zza monitora, nawet nie zastanawiając się co piszą już jest taki temat , ma już 31 stron http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=5875563&start=60

Gość Pan Porucznike
Biedni ludzie? biały samsung galaxy s4 przy uchu (2000 zł), laptop sony vaio (zależy od modelu, ale powyżej 3 tys) rozlożony na stole - mówi Wam to coś?:D tak tak - przyjrzyjcie sie migawkom w tv jakim sprzetem te "biedne" kobiety dysponują zwykła polityczna zagrywka, a wy lemingi łykacie wszyyystko jak młode pelikany🖐️

Gość gość
to k****y

Gość gość
23.03.14 [zgłoś do usunięcia] gość wiec to moja nieudolnosc ze staram sie zapewnic dziecku co tylko moge? ze nie zebram o zasilki nie jade do premiera? ze wyjechalam do pracy za granice zmieniac pampersy bogatym niemcom,ze moje dziecko niema matki na codzien przy sobie,ze staram sie sama zapewnic mu wszystko na co potrafie sama wlasnymi rekami zapracowac? ze moje dziecko musi mieszkac z babcia? bo ja wyrodna matka wyjechalam do pracy,,,,,,,,,,,,,,,,pytam dlaczego im ma byc lepiej za swiadomie podjeta decyzje o urodzeniu chorego dziecka,i nie zapomnijmy o tym ze sa rodziny ktore maja swiadomosc ze ich potomstwo bedzie chore,co ztakimi zrobic? x X x świadomie podjęta decyzja?co ty bredzisz? moja siostra miała wzorcową ciążę córka się prawidłowo rozwijała do wadliwej szczepionki po której miała porażenie mózgowe