Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pan Porucznike

mam nadzieje, że Pan premier nie zmięknie i nie da kasy tym roszczeniowcom

Polecane posty

Gość Ale to już było
To nie odwaga ale tupet!

Gość gość
cwaniaku, dzisiaj wszędzie taka banda rządzi, ze nawet jak pracujesz na legalu to i tak g***o dostaniesz a nie rente! i wcale nie miałem na myśli sytuacji gdy ktoś robi na czarno

Gość gość
bo wy nie macie jaj , potraficie tylko pluć zza ekranu te kobitki zaprawione w boju codziennego życia mają moc one wywalczą, a wy tchórze dostaniecie kupę

Gość gość
Ej widział ktoś wczorajszą rozmowę tych matek z premierem, one w trakcie mówiły do premiera żeby kogoś wygonil z sejmu, a on odpowiedział że nie może bo nie jest gospodarzem. O kogo chodziło?

Gość Ona 1991
Ależ ja się nie kryję z tym, że żeruję na rodzicach, chodzi o to, źe przez to, że nie mogę znaleźć pracy, powinnam chyba pójść do premiera żeby dał mi kasę, bo nie mam na dentystę ani na okulistę, a na nich dużo wydaję kasy (a tych pieniędzy nie biorę od rodziców, oni dają mi tylko dach nad głową i jedzenie).

Gość gość
pomysl z warszawa popieram,bardzo mi sie podoba a dolozylabym jeszcze ; -zabrac kase kosciolowi,nie finansowac pomnikow i swiatyn,niech przejda na utrzymanie swoich wiernych -religia do salek przy kosciolach,odejda koszty utrzymania katechetow,niech pan ksiadz im placi -zniesc abonament RTV,niech sie tv utrzymuje z reklam -obizyc koszty utrzymania naszej reprezentacji w UNII EUROPEJSKIEJ -karac wiezieniem wszystkich uchylajacych sie od placenia alimentow ,scigac nawet za granica,jak niema z czego placic to stworzyc zaklady przymusowej pracy -wprowadzic do szkol przedmiot ,,religioznawstwo,,zeby dzieci mialy rozszerzone horyzonty -pedofilow karac obcieciem,czyli tym czym potrafia zrobic dziecku krzywde hmm jak na razie tylko takie pomysly z mojej strony,pozdrawiam

Gość gość
czyli bierzesz od sponsora, tak? prostytucja to tez praca!

Gość gość
-zabrac kase kosciolowi,nie finansowac pomnikow i swiatyn,niech przejda na utrzymanie swoich wiernych -religia do salek przy kosciolach,odejda koszty utrzymania katechetow,niech pan ksiadz im placi -zniesc abonament RTV,niech sie tv utrzymuje z reklam -obizyc koszty utrzymania naszej reprezentacji w UNII EUROPEJSKIEJ -karac wiezieniem wszystkich uchylajacych sie od placenia alimentow ,scigac nawet za granica,jak niema z czego placic to stworzyc zaklady przymusowej pracy -wprowadzic do szkol przedmiot ,,religioznawstwo,,zeby dzieci mialy rozszerzone horyzonty -pedofilow karac obcieciem,czyli tym czym potrafia zrobic dziecku krzywde hmm jak na razie tylko takie pomysly z mojej strony,pozdrawiam xxx 10/10!!!

Gość gość
23.03.14 [zgłoś do usunięcia] Ona 1991 Ależ ja się nie kryję z tym, że żeruję na rodzicach, chodzi o to, źe przez to, że nie mogę znaleźć pracy, powinnam chyba pójść do premiera żeby dał mi kasę, bo nie mam na dentystę ani na okulistę, a na nich dużo wydaję kasy (a tych pieniędzy nie biorę od rodziców, oni dają mi tylko dach nad głową i jedzenie). X v nie możesz znaleźć pracy?? dziwne matki chorych dzieci mają pracować, tak tu wszyscy doradzają to ty młoda zdrowa nie masz pracy ?

Gość gość
w normalnym państwie to te baby wyszczekane byłyby potraktowane jak terroryści łącznie z wyrokami

Gość Pan Porucznike
a dlaczego te matki domagają sie gotówki, a nie np. darmowych leków czy opłacenia rehabilitantów dla swoich dzieci?

Już dawno nie widziałam tylu pustaków na jednym temacie ,ciekawe co by zrobili jak by mieli takie dziecko czy obłożnie chorą matkę ,zabrać dzieci i co wydać 4tyś na takie dziecko .Jeśli ktoś zazdrości kaletctwa to niech sobie utnie ręce lub nogi ,też będzie miał fajnie bo dostanie na opieke 600zł ,każdy dziś jest zdrowy ale nie wie co będzie jutro czy jakis wylew nie przykuje do wózka ,w większości tu piszące nie zasługują na miano ludzi a konstytucja zapewnia pomoc państwa w takiej sytuacji i ciesz się jeden z drugim ,że to nie tobie potrzebna jest taka pomoc.

Gość Pan Porucznike
nikt nikomu nie zazdrości kalectwa dziecka. ja im współczuję z tego powodu, tylko dlaczego ktokolwiek ma się zrzucać na te dzieci??

Gość gość
Zuza, rzecz w tym że w kraju bida, a ci co najbardziej jadą po tych matkach to nie gimbaza tylko sfrustrowani ludzie bez pracy albo z robota za goowniane pieniądze:o jesli dać tym matką to czemu nie podnieść też najniższych emerytur czy rent? czemu ludzie którzy z powodu choroby utracili zdolność do pracy maja dostawać mniej?

Gość gość
Pan porucznik zgadzam sie z Toba w 100%. :-)

Gość Pan Porucznike
akurat ja zarabiam nieźle i widzę ile rocznie płacę podatków i składek, stąd mam duży ból d**y jak kasę dostają takie krzykliwe roszczeniowe hetery:o

Gość gość
Pan porucznike - dostaniesz np. raka, albo wpadniesz pod samochod i NFz bedzie musiał wydac na ciebie potezna kase, mam nadzieje, ze ktos wpadnie na to zeby sie nie zrzucac na ciebie i zdechniesz. Pamietaj, wszystko wraca

Gość gość
znam kobiete ,ktora ma dwoje niepelnosprawnych dzieci ia daje sobie doskonale rade,nie musi pracowac zyje z ich pieniedzy,korzysta z roznych instytucji charytatywnych,zyje jej sie niezle,ma dostep do internetu i siedzi na nim godzinami,rodzac pierwsze chore dziecko nie wiedziala ze bedzie chore ale nastepne juz tak i z pelna swiadomoscia wiedzac ze nastepne dzieci beda chore zdecydowala sie donosic nastepna ciaze,i teraz powiedzcie czy takie matki naprawde zasluguja na wspolczucie i pomoc panstwa z naszych pieniedzy? one swiadomie rodza ,wykorzystuja sytuacje ze nie beda musialy pojsc do pracy i lekka reka beda wydawac pieniadze ,ktore przyjda same

Gość Pan Porucznike
@dostaniesz np. raka, albo wpadniesz pod samochod i NFz bedzie musiał wydac na ciebie potezna kase, ale ja co miesiąc płacę składki na nfz, więc łachy nie robią🖐️ wyleczą mnie i będzie ok, a te kobiety chca kasę dla siebie - świadczenie, a nie leczenie, bo tych dzieci wyleczyć się nie da. czaisz różnicę?

Gość gość
znam kobiete ,ktora ma dwoje niepelnosprawnych dzieci ia daje sobie doskonale rade,nie musi pracowac zyje z ich pieniedzy,korzysta z roznych instytucji charytatywnych,zyje jej sie niezle,ma dostep do internetu i siedzi na nim godzinami,rodzac pierwsze chore dziecko nie wiedziala ze bedzie chore ale nastepne juz tak i z pelna swiadomoscia wiedzac ze nastepne dzieci beda chore zdecydowala sie donosic nastepna ciaze,i teraz powiedzcie czy takie matki naprawde zasluguja na wspolczucie i pomoc panstwa z naszych pieniedzy? one swiadomie rodza ,wykorzystuja sytuacje ze nie beda musialy pojsc do pracy i lekka reka beda wydawac pieniadze ,ktore przyjda same,a potem duzo mowia o swoim poswieceniu i o tym jakie to sa pokrzywdzone przez los.zapominajac ze na wlasne zyczenie,normalna kobieta-samotna matka musi pracowac nieraz za najnizsza stawke,martwic sie czy bedzie miala prace i co da jesc dzieciom,a taka matka niepelnosprawnego dziecka badz dzieci ma zapewniony byt i nie spedza jej snu z powiek szukanie pracy-a czesto dochodzi jeszcze na takie dziecko renta rodzinna,zyjemy w chorym kraju i wchorych ukladach,polacy zawsze byli zamotani i nie konsekwentni

Gość gość
znam kobietę z siedmiorgiem dzieci, chyba każde z innym menelem mieszkanie komunalne ,śmieszny czynsz, wszelkie możliwe zasiłki i zapomogi wyszarpane i żyją lepiej niż niejedna niepatologiczna rodzina

Gość gość
A możesz nam powiedzieć, skoro tak doskonale znasz jej sytuację, jakie ma miesięczne dochody, które jak twierdzisz czerpie z wyzysku?

moim zdaniem jeśli kobieta w ciązy dowie się ze płód jest uszkodzony i dziecko będzie chore to powinna od lekarza otrzymać dwa wyjścia, albo usunąć na NFZ i po sprawie, albo podpisac pismo ze godzi się na poród i wychowanie dziecka bez zadnych dodatkowych roższczeń. i wtedy jej wybór

Gość gość
Pan porucznike dokladnie!

Gość gość
ale ja co miesiąc płacę składki na nfz, więc łachy nie robią wyleczą mnie i będzie ok, a te kobiety chca kasę dla siebie - świadczenie, a nie leczenie, bo tych dzieci wyleczyć się nie da. czaisz różnicę? x x twoje składki nie wystarcza na sfinansowanie b drogiego leczenia, wiec tez inne osoby- musza składac sie na to leczenie w pewnych sytuacjach. Taki jest własnie sens państwa- zeby pomagalo ludziom w b ciezkich sytuacjach, po to sie płaci podatki, jezdza karetki, jest policja i straz pozarna. Jak ci sie nie podoba płacenie na innych, to nie powinienes liczyc pózniej na cudza pomoc, bo twoje składki nie wystarcza jakbys miał raka

Gość gość
Sexiflexi dokladnie! Taki wilczy bilet! Nie ma racjonalnych powodow rodzic chore dziecko.

Gość gość
Jak czytam wasze wpisy to trace wiarę w człowieka !!!!! To znaczy ze jak ktos jest powaznie chory i pobiera rente to jest darmozjadem ????? Ktorego trzeba wykluczyc ze spoleczenstwa bo was okrada ??? To co tacy ludzie maja zalozyc sobie ostatkiem sił petle na szyję ??? A wiecie ze b czesto tacy ludzie własnie to robia bo im spoleczenstwo przypomina im ze sa darmozjadami ?!?!?! No niech ktos taki przeczyta te watki ktore od wczoraj chore dziecij nazywa sie niepotrzebnymi warzywami a matki zerujacymi na kasę . Nie chce zyć w takim debilnym spoleczenstwie bez serca . Wstyd mi za niektorych z was .....wy zdrowi i pręzni :'(

Gość gość
TYlko w Polsce jak rodzic nawet chce usunac ciaze to lekarz sie nie zgodzi z powodów moralnych i nie usunie. albo beda przewlekac i powiedza, ze jest za pózno

Gość gość
ale może nie zachoruje wtedy jego składki pójda na kogoś innego kto zachoruje:o albo odwrotnie. a te matki wlasnie nie chca leczenia tylko kasy. i to pewnie wiekszej niż ktoś kto pracuje za najniższa bo raczej zusu itp od tego nie zapłaca

Gość Pan Porucznike
>>twoje składki nie wystarcza na sfinansowanie b drogiego leczenia, wiec tez inne osoby- musza składac sie na to leczenie w pewnych sytuacjach bo ja się nie zrzucam na swoje leczenie, tylko wpłacam do wspólnego wora i lecze się jak tego potrzebuje, kapujesz, czy za ciężkie do ogarnięcia? :D