Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pan Porucznike

mam nadzieje, że Pan premier nie zmięknie i nie da kasy tym roszczeniowcom

Polecane posty

Gość gość
czytaj ze zrozumieniem,swiadomie zdaja sobie sprawe z tego ze dziecko bedzie uposledzone,czy ja napisalam cos o zdrowych dzieciach ktore zachorowaly pozniej?

Gość gość
ludzie co tak doczepiliście sie do tej świadomej decyzji rodzenia chorego dziecka?? ja mam niepełnosprawne dziecko z wadą genetyczną , o ktorej NIC nie wiedzialam podczas ciąży , a wiedziec powinnam , bo to dosc powszechna wada dziecko ma 8 lat , 6 mies. temu zwolnili mnie z pracy po 4 latach , bo dziecko ciagle choruje , wiecznie w szpitalach , operacje , wizyty u specjalistów , jestem na zasiłkach , w sumie swiadczenie pielegnacyjne , zasiłek pielegnacyjny i rodzinne = 1260 zł miesieczne , tyle dostaje od państwa na to dziecko , niewiem czy to duzo czy malo , bo ja tylko troche wiecej zarabialam , obecnie mąz tylko pracuje , gdybym jeszcze nie miała subkonta w fundacji... czasem po prostu nie byloby mnie stać nawet na lekarstwa , a juz nie mówiąć o turnusach rehabilitacyjnych dla tego dziecka czy prywatnych wizyt

Gość gość
Uważam że jak najbardziej im się ta kasa należy, zniesmacza mnie jedynie forma w jakiej o tą kasę walczą.Zamiast wybrać 3 przedstawicieli i ich wysyłać na rozmowy,negocjacje,to drą te ryje jedna przez drugą.No i ten piknik co sobie zrobiły-kawka,herbatka,owoce.soczkh poustawiane na parapetach.A matki pierwszego kwartału z kulturą załatwiły sprawę,merytoryczną rozmową,a nie krzykami.Można?można.

Gość gość
Up

Gość halina776
ja ich rozumiem na swój sposób. tzn nie mam dziecka niepełnosprawnego, ale trochę pomagam fundacji, która wspiera ludzi z niepełnosprawnością intelektualną (L'arche) i wiem jak wiele to wymaga zdrowia, siły, cierpliwości i chęci - to praca 24/7, jeśli rodzice chcą podjąć trud takiej opieki, to powinni dostać ulgi i pieniądze