Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pan Porucznike

mam nadzieje, że Pan premier nie zmięknie i nie da kasy tym roszczeniowcom

Polecane posty

Gość gość
jak sie zorientuje napisze ,a podejrzewam ze jestes po tej drugiej stronie,zreszta kazda taka osoba narzeka ze ma malo,ale napewno ma niemniej niz 3 tysiace miesiecznie,a placze i narzeka +dotacja na mieszkanie,pokrywajaca calkowicie czynsz,opieka spoleczna placi za swiatlo,taka matka nigdy nie odda swoich chorych dzieci do osrodka czy gdziekolwiek i nie jest to zadna milosc i poswiecenie tylko czyste wyrachowanie,oddajac dzieci musialaby pojsc do pracy i martwic sie jak normalni ludzie o swoj byt,

Gość abbbbbbbbba
Kurcze rozumiem te kobiety, że przyszły do sejmu walczyć. Ale po odrzuceniu propozycji od Tuska szczęka mi opadła co za durne baby. I tak Tusk im poszedl na reke z ta placa minimalna i z tym tysiącem już za 2 miesiące, a one się rzucają.

Gość gość
to może brutalne i nikt by tego raczej nie powiedział publicznie, ale tak te dzieci są niepotrzebnymi warzywami a matki darmozjadami. to co mówie jest wielce niehumanitarne ale z ogólnej biedy polskiej właśnie takie myśli sie rodzą

Gość gość
Ja mam znajoma, co ma dziecko niepełnosrpawne, stopien znaczny, i utrzymuje się z nim za łacznie 1150 zł, taka to ogromna kasa. A rok temu to było 950 zł, bo podniesli te swiadczenie. Te 950 zł jej musiało wystarczyc na leki, rehabilitacje, rachunki, jedzenie, na 2 osoby

Gość gość
bo ja się nie zrzucam na swoje leczenie, tylko wpłacam do wspólnego wora i lecze się jak tego potrzebuje, kapujesz, czy za ciężkie do ogarnięcia? x zrozumiałam ciebie, to ty mnie nie. I tak twoje zrzutki nei wystarcza , tzn kwoty które wrzuciłes do tego wspólnego wora, jakby sie cos stało b złego. na tej zasadzie to osoby pobierajace swiadczenie pielegnacyjne, tez płaca składke zdrowotna, wiec tez sie dorzucaja

Gość gość
a gdzie taus/alimenty moze isc do pracy jsak jej zle ludzie praxcuja cały miesiac za 1200 i co taka wielka kasa

Gość abbbbbbbbba
Gościu jak np. nie pracujesz nie odprowadzasz składek to tez może jesteś niepotrzebny i zdychaj? Darmozjadów żerujących na innych pod dostatkiem. Co świadczy o wartości człowieka? Może niejeden z niepełnosprawnych fizycznie czy umysłowo jest wartościowszym człowiekiem od Ciebie.

Gość gość
tatusie z reguły wieją, cwaniaku

Czy ktoś wie ile trzeba wydac pieniedzy miesiecznie na pampersy i leki na dziecko niepełnosprawne ,cy ktos chciałby za 600 zł zmieniać te pampersy ,widziałam ostatnio w szpitalu młodzieńca po wylewie z 1,80 na wózku inwalidzkim ,około 25 lat,ta rodzina opiekuje sie nim 24 h ,muszą karmić ,kąpać ,ubierać ,zmieniać pampersy i wozić na rechabilitacje czy chcecie te 600zł na opieke i jak za to wyżywić i zapewnić opieke .Ja za żadne pieniądze nie chciałabym takiego życia ,pomyślcie czego wy zazdrościcie ,takiego nieszczęścia ,trzeba nie mieć rozumu ani serca aby takie brednie wypisywać.Ktoś pisze ,że musi pracować jeszcze raz pytam chcesz być niewidoma aby nie pracować lub chcesz mieć kalekie dziecko ,patrzeć co dzień na cierpienie ,nie móc iść do pracy i utrzymywać sie za 600zł opiekuńczego ,to niepojete ,ze można za aż tak nie myślec ,ostatnio słyszałam ,że nawet pogrzebu zazdrszcza ,chyba nie tak was rodzice uczyli.Wiem ,że płace są niskie ale mówcie o zarobkach a nie zazdroście ludziom tragedi.

Gość gość
Ona nie ma alimentów, bo po rozwodzie jedno dziecko zostało z ojcem, a ona wychowuje to chore. Cała rodzina sie na nia wypiela, bo ludzie sie odwracaja jak ktos ma problemy. Nie ma nikogo do pomocy w zasadzie, wiec pracowac nie moze, bo szkoły dla tych dzieci rzadko maja swietlice, a jesli juz to krótko czynna

Gość Pan Porucznike
@@I tak twoje zrzutki nei wystarcza , tzn kwoty które wrzuciłes do tego wspólnego wora, jakby sie cos stało b złego. na tej zasadzie to osoby pobierajace swiadczenie pielegnacyjne, tez płaca składke zdrowotna, wiec tez sie dorzucaja skąd wiesz ile wpłacam i że nie wystarczy?? System repatriacyjny polega na tym, ze wpłacaja wszyscy, a korzystaja niektórzy. czy to jest ok - nie - wolałbym nic nie wrzucać, a jak zachoruję samodzielnie się leczyć. w kontekście tych matek - nic bym nie miał, gdyby one chciały darmowych leków, rehabilitacji, etc. a te szmaty chcą kasy!! Im chodzi o KASĘ, a nie o dzieci.

Gość gość
rente powinni dzieciom podniesc a nie matkom :O to dzieciak nie moze sam sie utrzymac, to on wymaga rehabilitacji i lekow a nie matka :O niech chwyci sie za robote a nie dziecko umieszcza w szkole specjalnej, i jeszcze pensji za urodzenie warzywa chce :O

Gość gość
ja tą starą babe w okularach i tą drugą blondi to kijem bym przegoniła , blondi syna zostawiła w domu a siedzi w sejmie i morde drze, faceci tam bezczelnie żądają forsy natychmiast , yebła bym takiemu w morde to by mu proteza wypadła , żule i śmiecie !

Gość gość
może i by nie starczyło przy tak powaznych chorobach, ale on przynajmniej wrzuca do tego "wora" a takie warzywo i jego mamuśka nigdy do tego wspólnego wora nie wrzucą, oni tylko chcą brać... bezużyteczne darmozjady, takie warzywo nigdy nie wyda potomka, nigdy nie będzie pracowało a co za tym idzie płaciło podatków, jaki interes ma w tym państwo by ładować kase w studnie bez dna?

Gość abbbbbbbbba
przykro patrzeć na emocjonalne warzywa wypisujące na tym forum :(

Gość gość
kto sie przezywa sam sie tak nazywa

Gość gość
w kontekście tych matek - nic bym nie miał, gdyby one chciały darmowych leków, rehabilitacji, etc. a te szmaty chcą kasy!! Im chodzi o KASĘ, a nie o dzieci. x x sam jestes szmata, skończony gnoju... :( nie wiem gdzie tyle zarabiasz, ale mam nadzieje ze ci sie noga powinie... i bedziesz jescze na zasiłku kiedys musiał wysłuchiwac jakim jestes dnem i nierobem, jak nie bedziesz mógł znalezc zadnej pracy

Gość Pan Porucznike
@abbbbbbbbba dlaczego? bo ktoś ma inne zdanie niż ty?

Gościu z 16,25 a może krematoria ,jak za okupacji Hitler ,ale w pierwszej kolejności Twoja rodzina bo co wy nie bo jesteście zdrowi ale nie wiesz co będzie jutro ,,ciebie nawet zwierzeciem nie nazwę bo mogłabym obrazić zwierzaczki.

Gość Pan Porucznike
@nie wiem gdzie tyle zarabiasz, ale mam nadzieje ze ci sie noga powinie... i bedziesz jescze na zasiłku kiedys musiał wysłuchiwac jakim jestes dnem i nierobem, jak nie bedziesz mógł znalezc zadnej pracy może się powinie, moze nie, na pewno nie pójdę do sejmu wyzywać ludzi od złodziei, bo w zyciu spotkało mnie nieszczęście.

Gość abbbbbbbbba
E tam na zasiłku, wystarczy że będzie mieć wypadek i zostanie "warzywem" z pełną świadomością. Ciekawe co wtedy czy będzie taki chojrak. Każdemu z nas się może coś takiego przydarzyć.

Gość gość
takie warzywo nigdy nie wyda potomka, nigdy nie będzie pracowało a co za tym idzie płaciło podatków, jaki interes ma w tym państwo by ładować kase w studnie bez dna? x x chyba lepiej byc warzywem co nie wyda nigdy potomka, niz takim skończonym gównem jak ty? Nie sadzisz? Co wartosciowego wnosisz soba? Jak sie czyta takie wypowiedzi, to człowiek ma wrazenie, ze Hitler miał racje, ze chciał ten nasz naraód cały zagazowac. Jak ja bym miała miec takie dziecko jak ty to bym sie wolała powiesic.

Gość gość
a jak ty zostałabyś "warzywem z pełną świadomością" to chciałabyś żeby rząd dał na twoje pieluchy czy wolalabyś eutanazje?

Gość abbbbbbbbba
poruczniku nie chodzi mi o inne zdanioe, ale nazywanie ludzi warzywami, szmatami czy sugerowanie ze moga zdychac bo nic z nich nie bedzie raczej nie przystoi w kulturalnej dyskucji

Gość gość
no to sie powieś :) a mówiąc cały naród masz na myśli i samą siebie, więc w lewo zwrot i marszem do komory gazowej :)

Gość abbbbbbbbba
raczej nie jest to temat o eutanazji kolego

Gość gość
no to sie powieś x nie mam na szczescie powodu, w mojej rodzinie nie ma takich gówien jak ty.

Gość Pan Porucznike
@abbbbbbbbba wykupilem odpowiednie ubezpieczenie, opłacam składki i jeśli coś takiego mnie spotka, to będę miał odpowiednie środki na leczenie we własnym zakresie. ja w przeciwieństwie do większości durnych polaczków myślę o zabezpieczeniu przyszłości mojej i mojej rodziny.

Do idioty ,te matki nie pracują a harują po 24 h na dobę ,wydawało by się ,że 21w a myślenie z ciemnogrodu ,w innych państwach niepełnosprawni mają prawo do godnego życia ,ułatwia sie im to ciężkie życie a tu tyle podłości i zazdrości ,szok.

Gość gość
ja w przeciwieństwie do większości durnych polaczków myślę o zabezpieczeniu przyszłości mojej i mojej rodziny. x one tez mysla własnie o rodzinie, dlatego protestuja... :(