Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kiedy wasze niemowlaki zaczęły jeść zupki z kawałkami warzyw itp

Polecane posty

Gość gość

córka jutro będzie miała 7 miesięcy. Zaczęła jeść posiłki inne niż mleko w 5 miesiącu. Wcześniej nie otwierała buzi nie wiedziała co z jedzeniem zrobic. Teraz uwielbia warzywa z mięsem i rybą. Czasem gotuję jej sama czasem daję słoiczki. Dzisiaj postanowiłam dac jej słoiczek po 6 miesiącu taki z małymi kawałkami (rosołek z ryżem ) i córka myślałam, że mi sie zakrztusi. Zmiksowałam go trochę aby te kawałki były jeszcze mniejsze ale to samo. Czy to za wcześnie i dawać jej nadal zmiksowane na papkę jedzenie a te z kawałkami spróbować dać za np. 2 tyg czy dawac codziennie po trochę i może się nauczy? jak to było u was?

Gość gość
up

Gość gość
moja ma 10 mcy, z kawalkami warzyw nie zje - pluje, ale warzywa i mieso w kawalkach osobno to wciaga az jej sie uszy trzesa :D

Gość gość
moja uczona była metody blw, także nigdy nic nie miksowałam, ale rozgotowywałam bardziej czasem np. ziemniaka czy marchew. tzn., trzymałam dłużej w parowarze niż dla mnie i męża ;)

Gość gość
Moj ma rok i zupke z kawalkami wypluje. Ale dac mu marchew,brokula i cokolwiek innego w calosci to je az.mu sie uszy trzesa. Sprobuj dac jej odgryzc kawalek rozyczki brokula i zobacz co zrobi.

Gość gość
spróbuje jeszcze jutro reszte tej zupki a później może za tydzien i zobaczymy bo dzisiaj aż się bałam że się zachłyśnie. Ona tego nie wypluwa tylko nie wie co z tym robić...wpadają jej kawałki do gardła i się krztusi

Gość gość
Sproboj dac jej cos co sama odgryzie,zadziala instynkt i moze zacznie zuc. Jak dac od razu do buzi to ona nie wie co z tym zrobic,chce lykac.

Gość gość
Sproboj dac jej cos co sama odgryzie,zadziala instynkt i moze zacznie zuc. Jak dac od razu do buzi to ona nie wie co z tym zrobic,chce lykac.

Koło 7-8 miesiąca. Ja gotowałam sama i na początku 3/4 zupy miksowałam a resztę warzyw rozgniatałam widelcem i dodawałam do papki. Stopniowo zmieniałam proporcje. Za pierwszym razem mała się krztusiła i zwymiotowała, ale z każdym kolejnym podejściem radziła sobie coraz lepiej.