Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Twarde imiona są ładniejsze

Polecane posty

Gość ex_debill_konkubina
dobrze mi się wczoraj trolowało:0 dziś może też, więc mi nie psujcie zabawy;)

"""Twarde imiona są ładniejsze " ­­­ A to zależy jakie Mój maż wybierał imiona bliźniakom, ja się w to nie wtrącałam ,mimo ze do jednego z imion nich nie byłam przychylnie nastawiona, ale dałam ojcu wolna rękę zupełnie Przy wyborze imion dla dwóch córek już się angażowałam i mimo ,ze kiedyś mi się podobały to teraz tak średniawo Mi się szybko zmienia gust w temacie imion i zapewne jeszcze kilka razy znów się zmieni

Gość gość
To mnie zaskoczylo,przyznaje...Imiona wlasnych dzieci coraz mniej ci sie podobaja,toksyczna?!Dla mnie,to imiona moich pozostaja poza konkursem.

Mnie więcej tak, kiedyś bardzo mi się podobały, aktualnie już znudziły, wręcz przejadły moznaby powiedzieć chodzi o to ze nie mam już szalu na punkcie tych imion jak kiedyś tak było Jest jak jest i tyle

Gość gość
Hilda, Herta, Gertruda, Truda, Dagmara, Zyta,

Gość gość
Nie wszyscy zdrabniaja imiona . Mam kolezanke co ma corke Oliwie I nie pozwala absolutnie mowic do niej oliwka . Mowi ze ma na imie oliwia I tyle imie krotkie w sumie wiec po co je przekrecac ? A druga z kolei ma wiktorie I w kolko papla wikusia wiki wiktosia wiktorusia wisia ..... powaznie

Gość gość
Ja wole nawet amelie niz blanke , sory ale ta bianka blanka mi nie brzmi I to bardzo . Blanka , blanki , blance eh..... Pani Blanko ? Pani Blanko moze *****nko

Gość gość
Pani Blanko moze *****nko x widać w jakim towarzystwie się obracasz, wystarczyło napisać to co wcześniej bez epitetów.. tak samo można powiedzieć Anko może *****nko ale na to już nie wpadłaś bystrzaku

Gość gość
Blanka mi sie nie podoba I to bardzo

Gość gość
Fakt pani Blanko nie brzmi . Dziwnie sie odmienia I takie dziwne jest az sie boje jak to beda ludzie zdrabniac zmiekczac ... blanciu ?blaneczko ? Blanus ?

Gość gość
Blanka mi sie kojarzy z blantem albo blatem

Gość gość
Casablanca ot

Gość gość
Blanki Olivki Jessiki ..to brzmi jak imiona panienek z burdelu :D

Gość gość
Blanka to nawet nie brzmi jak imię, tylko jak coś.

Gość gość
Ja nie uwazam ze imie Oliwia jest w tym samym worku co blanka I jessica

Gość gość
imiona dzieci mojej sąsiadki- Natanek, Kewinek, Nikolka i Felicja, uroczo...

Gość gość
Natanek, Kewinek, Nikolka i Felicja, uroczo... x Felicja to całkiem inna bajka, ale akurat jak dla mnie ładne Fela :)

Gość gość
Fakt pani Blanko nie brzmi . Dziwnie sie odmienia I takie dziwne jest az sie boje jak to beda ludzie zdrabniac zmiekczac ... blanciu ?blaneczko ? Blanus ? x ja jestem ciekawa czy wasze imiona tak zdrabniają. Jakos np do Justyny zawsze mówi się normalnie ale do was na pewno mówią Justysiu, Justynko non stop. Nie Kasia ani Kaśka tylko Kasiula Kasieńka.. Nie Magda tylko Madzia ...

Gość gość
Tak tak wlasnie sie mowi do malych dzieci zamiast justyna , justynko justysia itd do ciebie z miloscia nie zdrabniali ?

Gość gość
wyobraź sobie że nie pamiętam jak do mnie mówili kiedy miałam 2 lata.. poza tym moje imię jest z tych niezdrabnianych i szczerze mówiąc jestem z tego zadowolona, jak dla mnie to jest dziwne że do 30-letniej osoby dalej mówi się Emilko czy Zuziu.. a do Blanki jak małej dziewczynki też się znajdzie zdrobnienia jak Blaneczko, Blanciu a później normalnie Blanka, a wy macie problemu na siłe pewnie wszystkie Klaudie i Laury będą miały traumy bo niewiadomo jak ich imie zrobnic

Gość gość
a poza tym chodzi mi o dorosłych ludzi wy chyba zapominacie że dzieckiem do tego malutkim jest się bardzo krótki okres czasu.. do 10-latka chyba nie trzeba się zwracać Kasiuleńko puci puci tak was widzę z tym zdrobnieniami

Gość gość
Blanka to ksywa nie imie jak dla mnie

Gość gość
Kasiunia bedzie kaska ,hania -hanka a basia -baska

Gość gość
kocham twarde imiona! zawsze wiedziałam, że jak będę mieć syna, to będzie Olgierd. no i jest :D córka ma na imię Irmina (chociaż zastanawiałam się też nad Dagną, Aurelią i Ingą) fajna jest też Nikandra :D oryginalna i egzotyczna. czuję, że moje kolejne dziecko może być Aurelią :D dla chłopca podobają mi się jeszcze Brunon, Jerzy, Borys.

Gość gość
Według mnie takie imiona jak Kornelia, Wiktoria czy Karolina wcale nie są twarde, tylko po prostu takie konkretne, z pazurem. Twarde imiona to np. Grażyna, Beata, Żaneta itp. Ja uważam że te wszystkie Natalki, Julki, Maje i inne Amelcie to wcale nie są "słodkie" imiona. Może mała Majeczka rzeczywiście brzmi słodko, ale "pani Maja" już niekoniecznie. Dlatego ja wolę konkretne imiona. Dla mnie ładne imiona, które nie są ani twarde, ani przesłodzone to np: -Kornelia -Wiktoria -Zofia -Alicja -Patrycja

Gość gość
Okropne : Dżesika Kornelia Zośka Baśka Julia Ksawery Szymon Filip Serio okropne są te imiona

Gość gość
Wy myślicie że miękkie i słodkie imiona to tylko te Julcie Natalcie i Wiktorcie z końcówką -ia? Nieprawda! Każde imie można zdrobnić ładnie np Barbara jest twarde ale Basia już nie.

Gość gość
Też mi się bardziej podoba twardsze imię np.Martyna od Kamili albo Krzysiek od Daniela ;-) ale każdy ma swój gust

Gość gość
Nie każde imię które ma literkę R w środku jest twarde. Tu chodzi o brzmienie a nie o jedną literkę. No bo taka Wiktoria, Patrycja czy Kornelia to raczej nie są twarde imiona. Mi się wydaje że mimo tej literki R nie brzmią twardo bo często sie tak nazywa teraz dzieci zresztą imię które kończy się na -ia/-ja nie może być twarde bo ta końcówka zmiękcza. Zresztą miękkie imię wcale nie musi być rozlazłe i za przeproszeniem ped*lskie jak Emil Kamil czy inny Miłoszek. Dla mnie Kornelia czy Wiktoria brzmią tak samo jak Amelia Julia czy Zuzia więc nie widzę żeby były szczególnie twarde. Twarde imiona charakteryzują się m.in. twardym zakończeniem (-ta, -da, -na itp.) a w dopełniaczu kończą się na Y (np. Dagmary, Renaty) nie występuje też w nich litera I. Więc twarde imiona to np. Edyta, Żaneta, Renata, Grażyna. Wg mnie różnica między Wiktorią a Grażyną jest naprawdę wielka... Ja wolę osobiście imiona miękkie (Wiktoria, Zofia, Amelia) ale nie jakieś rozmemłane Kamilki Emilki i Lilusie bo jak mówisz Lili to aż się ślini normalnie dla mnie takie imię nie jest miękkie ani delikatne tylko wręcz ośmieszające. Lili... To chyba imie dla psa... A taki Emilek czy Kamilek to tak jakby z chłopaka na siłę robić geja ale to tylko moje zdanie :D

Gość Iwo 123 d

czy iwona  to imię  miękkie?