Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kiedy najwczesniej mozna wyjsc ze szpitala po porodzie

Polecane posty

Gość gość

kiedy najwczesniej mozna sie wypisac na zadanie po porodzie? dziecko tez wtedy bez problemu wychodzi?

Gość gość
po 3 pełnych dniach

Gość gość
Wypuszczają w 3 dobie sami. A czemu chcesz się wcześniej wypisać? Pewnie ciebie wypuszczą jeśli zażądasz ale wątpię aby dziecko też od razu wypisali.

Gość gość
po porodzie naturalnym wypisuja w trzeciej dobie, jesli oczywiscie jest wszystko dobrze. wiec to chyba nie jest tak długo. co ty bys chciala, urodzic, umyc sie, wziąć dziecko pod pache i isc do domu? lepiej nie ryzykowac, bo jak cos sie stanie to wrocisz tam,a le juz nie na 2-3 dni ale na 2-3 tyg. po cc chyba jest sie w szpitalu 5 dni.

Gość gość
U nas wypuszczają po 2 dobach a po cesarce po 3

Gość gość
Ja urodzilam we wtorek o 16tej a w srode w poludnie juz bylam w domu (porod naturalny, pierwsze dziecko)

Gość gość
Ja wyszłam na żądanie na drugi dzień. Nie wiem tylko, czy dziecko też by wypuścili tak szybko, gdybyś chciała. U mnie dziecko było już w innym szpitalu i nie było sensu, żebym siedziała sama w szpitalu.

Gość gość
masakra,jak można tak szybko wyjść!?

Gość gość
ja urodziłam w sobote a w niedziele sami mnie wypisali, sprawdzili czy badania mam ok i mnie puscili

Gość gość
ja urodziłam 24 przed 10 rano, a domu byłam 26 też koło 10.

Gość gość
puszczą Cię od razu z fotela jak będziesz chciała. Nawet mogą cię nie zszyć :)

Gość gosc z 13 47
zapomnialam dodac ze nie mieszkam w Polsce tylko w UK, a tutaj takie szybkie wypisy to standard (o ile wszystko jest ok). Pozniej i tak odwiedzaja cie w domu polozne, specjalisci od karmienia itd. Kolezanka po cesarce wyszla 4 dnia do domu (tez UK )

Gość gość
No właśnie miałam pisać że pewnie tak jest w UK.

Gość gość
ja rodziłam w Polsce

Gość gość
U nas wypisują po 2 dobach (czasem niepełne) niezależnie czy to poród naturalny czy cesarka. Wszystko zależy od zdrowia dziecka. Jeśli po utracie wagi zaczyna ją przybierać, jeśli je ładnie, jeśli nie ma żółtaczki, to oczywiście wtedy wypisują. Chyba, że ktoś po cesarce źle się czuje, albo coś nie tak, to chyba można zostać jeszcze. Ja akurat urodziłam w niedzielę po 4 rano, a wyszłam dopiero w czwartek, ponieważ dziecko miało żółtaczkę i je naświetlałam. Dziecko mało ważyło, nie chciało przybierać i ta żółtaczka.. i nie chciała nas pediatra wypuścić. A dziewczyna z sali urodziła we wtorek po 16, miała cesarkę. Również wyszła w czwartek. Jej dziecko też miało żółtaczkę, ale chyba mniejszą, w każdym razie ona trafiła na inną pediatrę i tamta powiedziała, że gdyby się żółtaczka pogłębiała itp. to maja się zgłosić do przychodni itp, a ta "moja" powiedziała, ze nie wypuści nas, bo jak żółtaczka nie będzie znikała, tylko się pogłębiała to mnie z dzieckiem do szpitala nie przyjmą, bo miejsc nie ma.. więc mam zostać i już. :-/

Gość gość
w UK wychodzi sie po 3 gdz. , jezeli porod byl nat. Jezeli cesarka to po 2 pelnych dniach minimum. Nie rozumiem po co lezec w szpitalu dluzej, oczywiscie mowie o sytuacjach gdzie dziecko jest zdrowe, i mama czuje sie ok, tu sie robi dziecku badanie krwi, sluchu, wzroku, sprawdza mame, wszystko ok i nie ma przeciwwskazan na drugi dzien przychodzi polozna , sprawdza czy wszystko ok, 2,3 dni pozniej znowu, i tyle, ja mialam cesarke q niedziele o 22 , we wtorek po 20 bylam w domu, czulam sie dobrze , wszystko dobrze sie goilo, na drugi dzien po cesarce musialam sama wstac i isc pod prysznic,

Gość gość
Dziewczyny, nie uogólniajcie! To zależy od szpitala i kondycji matki i dziecka. Jeśli wszystko w porządku, w Bydgoszczy wychodzi się dzień po porodzie do domu

Gość gość
Tez rodzilam w UK i wyszlam do domu na drugi dzien po cc, a dokladnie 24 godziny po cieciu bylam juz w domu.

Gość gość
W moim szpitalu noworodki trzymają równo 48 godzin, matka wypis otrzymuje wcześniej, ale może przebywać w szpitalu do czasu aż i dziecko dostanie wypis. Oczywiście to przy porodzie naturalnym. Jak dziecko wypisują wieczorem to matka od rana ma już wypis i czeka na dziecko.

Gość gość
no a po 48 h przeciez krew do badania dziecku pobieraja z piety, wiec jak to mozliwe ze tak szybko? :/

Gość gość
czemu w uk tak krotko trzymaja? nie wiem czy to dobrze czy źle. i nic sie nie dzieje? głownie mam na mysli cc, bo wiadomo ze po sn mniejse jest prawdopodobienstwo ze cos sie rozejdzie.

Gość gość
Pobierali na 15 min przed wyjściem ze szpitala krew i do wyjścia kierowali.

Gość gość
po 24 godz, przy porodzie sn i musi wypasc to przed 12 w poludnie, jak 48 godz wypadnie po 12tej to tryzmaja jedna dobe dłuzej

Gość gość
najwczęśniej czyli najrozsądniej na własne żądanie. w dniu porodu. pozdrawiam!

14:11, bzdura że 24h, obowiązkiem szpitale jest pobranie krwi na badania przesiewowe w kierunku mukowiscydozy, fenyroketonurii i wrodzonej niedoczynności tarczycy.

A do której są wypisy zależy od szpitala, czasem po wypis można podejść następnego dnia. W "moim" szpitalu wypuszczali do wieczora, ja wyszłam o 15, tylko, że w 5 dobie, bo dziecko miało infekcje :/ ale mi akurat się nie spieszyło - miałam salę jednoosobowa z łazienką, pomoc przy dziecku (a zielona byłam), mogłam o wszystko dopytać, dokarmili mi dziecko, przeszłam nawał mleczny - pomogli...

Ty to już możesz po godzinie wyjść "na żądanie " ( nie wiem jak to się ma do dziecka) bo nikt siła Ciebie trzymać nie będzie ;) Ale po co tak się spieszyć ? Rozsądne to na pewno nie jest .... Ja byłam w szpitalu (małe miasteczko w zachodniopomorskim) i tu jeśli wszystko się OK to po naturalnym wychodzi się na 2 pełną dobę a po cesarce na 5 pełną dobę. Moja przyjaciółka rodziła 7 miesięcy wcześniej (inny szpital,inne miasto,te samo województwo) i po naturalnym wypisują na 5 pełną dobę a po cesarce na 10.

Ja wyszłam po 5 dobie i nie żałuję, że byłam tak długo. Tez miałam salę komercyjną, żyć nie umierać, jeść dali, dziecko wykapali, dokarmili jak było trzeba, posprzątali :) Mąż spał z nami, ja tylko leżałam, karmiłam i gości przyjmowałam :)

Gość gość
druga cesarka wyszlam w 2 dobie.