Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

LEKARZ PIERWSZEGO KONTAKTU A CHOROBY WENERYCZNE

Polecane posty

Gość gość

czy moge isc do lekarza pierwszego kontaktu z podejrzeniem choroby wenerycznej? nie bardzo moge zapisac sie do gina ( najblizszy w innej miejscowosci 30km dalej). nie chce zeby mnie badał czy cos, po prostu podam mu objawy (sama zdiagnozowałam sobie chorobe- nie jest to nic groznego) i chcialabym lek, ale jest on na recepte. czy taki lekarz moze wypisac mi na niegp recepte?

Sama sobie zdiagnozowałaś i nie jest to nic groźnego? A jaka ta jest ta twoja choroba weneryczna?

Gość gość
chodzi mi o grzybicę pochwy. sama masc clotrimazolum to za mało, chciałabym tabletki dopochwowe. czy lekarz rodzinny moze takie przepisac czy konieczna wizyta u gina, zeby dostac recepte?

Gość gość
grzybica to nie choroba weneryczna - chyba się źle zdiagnozowałas

Gość miliiiiii
grzybica pochwy jest chorobą weneryczną ;-) lekarz rodzinny może wypisać Ci kapsułki dopochwowe lub doustne, jednak dla pewności lepiej wybrać się do lekarza, bo objawy niektórych chorób są bardzo podobne

Gość gość
Grzybica nie jest weneryczna...mozesz ja co prawda zarazić sie od partnera, ale i od zlej diety (za dużo słodyczy) i po kuracji antybiotykowej... Wiec - bez strachu! Podstawowe leki na grzybice dostaniesz w aptece bez recepty x wystarczy ze powiedz co podejrzewasz. Ale jeśli nie pomogą, lepiej idz do ginekologa, a nie do lekarza pierwszego kontaktu. Ten pierwszy doradzi lepiej w tej kwestii ;)

Gość gość
haha kolezanko wyzej grzybica pochwy to choroba weneryczna, przechodzilam juz raz wiec wiem na co bylam leczylam. jak widac chyba za krotko... dzieki za odpowiedz ; D

Gość gość
Koleżanko wyżej, skoro juz raz sie leczylas, to chyba powinnaś wiedzieć czym i od jakiego lekarza dostalas lek ...

Gość gość
I jeszcze jedno - choroby weneryczne - nazwa pochodzi od Wenery, bogini miłości, gdyż nazwa ta określa sie choroby przenoszone drogą płciową. Jeśli zarazil Cię partner, to mozesz przyjac, żeś chora wenerycznie... ale wiesz, ze skoro tak, to po lek powinnien pojsc rowniez i on, inaczej grzybica będzie wciaz wracala..? Ale co ja tam wiem... :P