Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Adam123

czy komuś zaszkodził Titan?

Polecane posty

Gość Adam123

czy któraś miała zanik tłuszczu albo kolagenu po tym zabiegu? Jeśli tak to napiszcie pls gdzie robiłyście zabieg? A jak macie jakichś lekarzy którzy go dobrze robią w Wa-wie to pls o Wasze opinie

Teoretycznie rzecz biorąc długość fali stosowana w urządzeniu TITAN powinna penetrować tkankę max do 20 mm, natomiast największa jej kondensacja powinna odbyć się na poziomie około 7 mm. Zatem wszystko zależy od grubości skóry. Niemniej jednak poza stymulacją skóry do produkcji kolagenu naświetlając skórę podczerwienią powodujemy rozszerzenie naczyń włosowatych, a co za tym idzie polepszamy metabolizm skóry. Zbyt duże skondensowanie dawki w danym punkcie może wzmagać powstawanie wolnych rodników i prowadzić do niszczenia lipoprotein błon komórkowych - w tym również komórek tłuszczowych. Aby to jednak udowodnić należałoby przeprowadzić badania na ludziach, co w efekcie nie jest możliwe ze względu na jakąkolwiek komisję bioetyczną. Zatem hipotetycznie w niektórych przypadkach może dojść do utraty tkanki tłuszczowej. Aczkolwiek jest to tylko moje skromne zdanie.

Gość Adam123
Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź!:* A czy wiesz może do jakiej temperatury nagrzewa skórę/kolagen to urządzenie? Czy wiesz kto i gdzie najlepiej robi je w Wa-wie? Czy po zabiegu można przejść do życia codziennego czy lepiej się nie pokazywać nikomu:) ? Czy zrobiłabyś byś sobie sama taki zabieg? Zastanawiam się nad tym zabiegiem i mam wiele niejasności w głowie jeszcze:)

Nie ma za co. Napisałam tylko to, na co pozwala mi wiedza - moje założenia są czysto hipotetyczne, ponieważ nie znalazłam artykułu medycznego, który by to w ogóle badał. Niestety nie miałam nigdy doświadczenia z powyższym urządzeniem więc nie jestem w stanie się wypowiedzieć. Niemniej jednak firma Cutera jest jednym z czołowych producentów urządzeń do medycyny estetycznej. Ja pracuje w Poznaniu i tutaj mamy laser CO2 w technice łączonej wg. procedury Naszego dr Łukszy. W związku z czym nie potrzebujemy alternatywnego rozwiązania. Także myślę, że najlepiej jest skonsultować taki zabieg z lekarzem, u którego regularnie dba się o swój wygląd.Jeżeli Warszawa to myślę, że dr Ambroziak jest godny polecenia. Nie chodzi tu tylko o medialną reklamę w TVN czy innych programach. Jest to po prostu człowiek z ogromna wiedzą i doświadczeniem, a przy tym skromny i miły. Niestety nie wiem czy posiada takowe urządzenie.