Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gdzie mogę iść

Wyjścia z dwumiesięcznym dzueckiem zeby nie zachorował

Polecane posty

Gość Gdzie mogę iść

Cześć moje dziecko ma 2 mc. Czy z takim dzieckiem można wyjść do sklepu na zakupy? Mam na myśli duże sklepy min Tesco czy auchan. Byłam z dzieciątkiem na zapalenie ucha po porodzie w szpitalu córka leżała 2 tyg. Widziałam dzieci z bezobjawowym zapaleniem pluc bardzo groźne lekarze mówią zeby do roku nie chodzić do centrum handlowego jak myślicie

Gość gość
do osrodka zdrowia tam gdzie sa chore dzieci.usiadz razem z maluszkiem i posiedz z godzine i wroc do domu

Gość gość
Nie może ktoś zrobić zakupów lub ktoś popilnować maleństwa? Już nawet nie o bakterie chodzi, ale dla takiego malucha pobyt w supermarkecie to może być zbyt dużo wrażeń. Z drugiej strony nie należy przesadzać, bo jeśli chciałoby się uchronić dziecko przed chorobami, to musiałoby się je trzymać w czterech ścianach, a to nie jest dobrze.

Gość gość
Jak mialam potrzebe to szlam z noworodkiem do galerii i tyle. Dziecko przezylo ja tez. Bardziej balam sie osc do przychodni.

Gość gość
dwumiesięczne to już duże.ja byłam w urzędzie z 5dniowym,by rejestrować i dziecko zdrowe.gdy miała 2tyg to już smigałysmy do żłobka starszą odprowadzić,w dodatku przy 12 stopniowym mrozie.dziecko ma 2lata i prawie nie choruje.mimo,że od pół roku w żłobku jest. ja bym szła na zakupy jeśli wyjścia nie ma.oczywiście zakupy i do domu,a nie spacery w c h 3godzinne.

Gość gość
To jak Ty sobie wyobrażasz omijanie sklepów itp przez pierwszy rok życia dziecka??

Gość gość
koniecnzie kup taka plastijkowa kule z filtrem powietrza, kotry te kule i filtr dezynfekuja przy okazji. wtedy twoje dizecko beidze wiecznie zdrowe i mlode.

Gość gość
złośliwe jesteście, albo wam dzieci nie chorowały :) ja z moim starałam się nie chodzić, po zapaleniu płuc lek. mówiła - omijac markety, kościoły itd. - zakodowałam to sobie... oczywiście zdarzało mi się być do roku - jakieś tesco, raz ubrania w galerii, ale to tak z 3 x nie widzę przyjemności robienia zakupów z małym dzieckiem

Gość Teafka
moje dziecko jest spokojne w sklepie, czasem nawet bardziej niz w "terenie" :) jak dziecko jest chorowite i problematyczne to pewnie lepiej sie powstrzymac, ale jesli nie, to nie widze problemu

Gość gość
Juz nie przesadzajcie, ja z dzieckiem wychodzilam wszedzie i w kazda pogode (oczywiscie nie w wichure i ulewe, bo mi sie nie chcialo wyjsc, a co dopiero dziecku). Moja sasiadka natomiast juz od jesieni kisilaa dzieciaki w domu, bo bala sie chorob wlasnie. Skutek? Dzieciaki bez swiezego powietrza, w klimatyzowanym mieszkaniu non stop lapaly chorobska. wiec sasiadka tym bardziej nie wychodzila i tak w kolko. Pamietam, jak mnie ochrzanila, ze wychodze z wozkiem w mroz -15 i gdy pada snieg. Jej dziecko, to starsze oczywiscie (mialo wtedy 5 lat), bo mlodsze, roczne, sieedzialo w domu, tylko raz przez calaa zime wyszlo doslownie na 15 minut z ojcem na sanki. A w codzien, to jedynie wlokla dzieciaki do auta z auta, jechala na zakupy i wracala. I wiecznie dzieci to na antybiotyku a to na zastrzykach.

Gość gość
No i moje dziecko przez pierwszy rok zycia zaliczylo raz infekcje drog oddechowych a drugi raz poczatek zapalenia oskrzeli (ale zarazilo sie od nas, bo najpierw chory byl maz, potem ja, na koniec dziecko). Pamietam tez sytuacje, gdy mala miala niecale 2 lata i postanowilam z nia pojechac do mamy autobusem, od przystanku mialysmy jeszczez pol kilometra pieszo do mamy. A ze byl mroz, bodajze -20, to juz mnie jakas moherowa babcia zaczepila, ze jak to moge ciagac biedne dziecko w taka pogode. a dziecko bylo stosownie ubrane i szlo, po dotarciu na miejsce bylo cieple.