Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

menu na chrzciny

Polecane posty

Gość gość

pytanie do mam które robiły chrzciny w domu,jakie potrawy przyrządzałyście na chrzest waszych dzieci

Gość gość
ah takie pysznosci mozna przygotowac ze hej! :) www.youtube.com/watch?v=dwA2eq3m_c0

Gość gość
a

Gość gość
cały czas wpisuję i wyskakuje mi spam?

Gość gość
Rosołek i polędwiczki w sosie kurkowym na drugie, do tego tort na deser. Potem zimne przekąski i słodki stół. Spokojnie każdy bieże co chce. Ja mam spokój i czas by posiedzieć z rodziną.

Gość gość
To zależy, o której masz chrzciny. U mnie były na 16, więc potem zrobiłam kawę z ciastem i tort, a wieczorem kolację, ale bez szaleństw tylko kiełbaski na ciepło, zimną płytę i sałatki.

Gość gość
rosol, kaczka z jablkami, inne mieso, przystawki (wedliny, jajka, sałatki, łosos), tort, ciasta

Gość gość
Ja (a w zasadzie teściowa bo mnie dziecko niewiele pozwalało zrobić) robiłam tradycyjnie bez szaleństwa, tzn rosół, ziemniaki, kotlety schabowe, udka z kurczaka pieczone i 3 surówki (ale już nie pamiętam jakie) potem kawa ciasta, tort a na koniec jeszcze przed wyjściem podaliśmy barszczyk czerwony i pierogi do wyboru z mięskiem lub grzybami.

Ja chrzciny miałam po 11. Obiad : Tradycyjny rosół z babcinym makaronem :D 3 rodzaje mięs ( kotlet schabowy,zrazy wołowe,roladki drobiowe) ziemniaki z koperkiem surówki - buraczki na zimno oraz z czerwonej kapusty Później : Tort / ciasta / owoce Kolacja : Dania ciepłe : bigos , szaszłyki wieprzowe,gołąbki i skrzydełka faszerowane Dania zimne : 2 sałatki , domowa wędlina - schab,karkówka oraz schab w galarecie.

Gość gość
ja nie robiłam żadnych zimnych płyt i innych pierdół, bo kupa żarcia zostaje i sporo z tym pierdzielenia ;P Ja zrobiłam: rosół a na drugie roladki schabowe smażone w środku z farszem z pieczarek smażonych, cebuli i czosnku i zawinięte z serem. Do tego 2 surówki do wyboru, tort. Do tego każda z sióstr przywiozła ciasto (niepisana umowa w rodzinie, żeby osoba robiąca imprę nie zaharowała się na śmierć ;P)

Gość gość
to ja autorka,chrzciny są na 14,i własnie tak planuję rosołek,na drugie danie schab ze śliwką,udka pieczone,kluski,kartofle,sałatkę z kapusty pekińskiej,modrą kapustę,i kapustę zasmażaną zanim zjedzą obiad i troszkę odpoczną to penie będzie kolo 18 potem będzie podany tort i 3 rodzaje ciasta i właśnie nie wiem czy opłaca mi się robić jeszcze jakaś zimną płytę bo to już tak koło 20 pewno będzie zanim to wszystko wszamają

Jeśli planujesz podać kolację to zdecydowanie wcześniej podać tort/ciasto.Ja tak w każdym razie bym zrobiła. U mnie chrzest był na 11:30.W domu byliśmy 12:30 i o 13 obiad. Po 15 podałam tort/ciasta/owoce a 18-po 18 kolację.