Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eweline1996

Ludzie mnie obgaduja, bo swiadomie zdecydowalam sie na macierzynstwo

Polecane posty

Gość eweline1996

a mam 18 lat. Moja corcia ma 3 miesiace, ja skonczylam szkole, zajmuje sie mala i jestem szczesliwa :) niestety mieszkam w malym miasteczku i ludzie ciagle sie na mnie gapia i obgaduja... a przeciez jestem normalna matka i kocham swoje dziecko... :(

Gość gość
jak można skończyć szkołe w wieku 18 lat? Kto cie utrzymuje?

Gość eweline1996
Bylam w zawodowce. Jak dowiedzialam sie o ciazy to skonczylam edukacje, z reszta mature moge zrobic jak mala podrosnie :)

Gość gość
nie jesteś normalna, ale 3mam za Ciebie kciuki, żeby Ci się udało może ja jakbym wpadła w wieku 18 lat to byłabym bardziej szczesliwa i miałabym dziecko już odchowane, dziś mam 22 lata od prawie roku się staram i chyba nie będę mieć dziecka nigdy :(

Gość eweline1996
a utrzymuje mnie moj partner :)

Gość gość
No 22 lata i niecały rok starania. Fakt, to już zaprzepaszczona szansa.

Gość eweline1996
czemu niby nie jestem normalna? :o masz 22 lata i starasz sie o dziecko od roku i mowisz ze nie bedziesz mogla miec dzieci... prosze cie nie wszystko stracone! my sie w sumie starac nie musielismy haha :) w ciaze zaszlam szybciej niz sie spodziewalam

Gość gość
to nie skonczyłas szkoły tylko ją rzuciłas. Wykształcenie podstawowe, brak zawodu to rzeczywiscie powod do dumy, na pewno dużo zapewnisz temu dziecku. Masz chociaz męża, który cie utrzymuje czy siedzisz z dzieciakiem na garnuszku rodziców?

Gość gość
fajnie, ze Cię utrzymuje, ale pomyśl co będzie jak mu się odwidzi Cię utrzymywać :/ bez dobrego wykształcenia, z dzieckiem... moze być krucho.

Gość gość
jesteś autorko normalna i to bardziej niż Ci się wydaje ;) Kiedyś 20letnia panna to była już prawie... stara panna :D Instynkt macierzyński w tym wieku jest normalny. A to, że DOROSŁE osoby w tym wieku zachowuja się jak dzieci to już inna sprawa ;) Ja sama mam teraz 27lat i 9letnią córkę (plus 2letnią młodszą) ;) Była to tzw. kontrolowana wpadka- chcieliśmy, ale nie wiedzieliśmy co powiedzą rodzice więc... nie zabezpieczaliśmy się i czekaliśmy co będzie ;) Jesteśmy super małżeństwem, mąż ma dobrą pracę, ja zarabiam mniej niż on (i to dużo ;P). Ja skończyłam studia w normalnym terminie, mąż na studia nie poszedł bo mu się to nie opłacało. Niczego nie żałuję i nie zamieniłabym się absolutnie z kimś kto ma dzieci dopiero po 30 ;)

Gość gość
dziecko możesz mieć, ale skończ szkołe, idz do pracy, żeby potem się z twojego dziecka nie wyśmiewali że jest z patologii, albo ze jego matka ma wykształcenie podstawowe

Gość eweline1996
mieszkam z moim partnerem, ma swoje mieszkanie i niczego nam nie brakuje :) jestesmy szczesliwi i to jest najwazniejsze

Gość gość
Tak i zaraz Ci nagadają ze mąz umrze albo cie zostawi albo go sparaliżuje a Ty nie będziesz miała na utrzymanie. To na każdy wątki piszą. nie słuchaj nikogo tylko bądx szczęsliwa.

Gość gość
Dobra super, teraz jesteś szczęśliwa, zrób wszystko bys była szczęśliwa za 3, 5, 10 lat jak partnera może nie być.

Gość gość
No to k***a skończyłaś tą szkołę czy nie bo coś kręcisz?

Gość gość
No tak, bo teraz to miłości do grobowej deski, nikt nikogo nie porzuca i w ogóle niekończąca się sielanka.

Gość eweline1996
moj partner mnie nie zostawi, wiem o tym :) jestesmy zareczeni i wspolnie wychowujemy nasza mala coreczke. ludzie krzywo na nas patrza, troche mam tego dosyc, ale tacy sa niestety polacy :o

Gość gość
Ja pitolę :/ naprawdę jesteś przekonana, że partner Cię nie zostawi? Nikt nigdy nie moze mieć takiej pewnosci, więc nie pisz takich dyrdymałów.

Gość gość
Ludzie a Wy jesteście przekonani ze was nikt nie zostawi??????Po co śluby skoro z góry sie zakłada ze mą zostawi. Wy nigdy z takim podejscie nie będziecie szczęśliwe.

Gość eweline1996
a co zazdroscisz? gdyby mial mnie zostawic to juz dawno by to zrobil. a tak to planujemy slub i jestesmy szczesliwa rodzina :)

Gość gość
Ale ty jesteś nierozgarnięta:O podstawowe wykształcenie i szczęśliwa w chooy:O

Gość gość
Eweline nie słuchaj tych babsztylów bo one potrafią tylko narzekać, chyba nigdy w życiu nie były z kims nie mają rodziny i biadolą na kafe.

Gość eweline1996
wyksztalcenie to nie wszystko! zdam mature i pujde na studia jak mala podrosnie, przeciez studia mi nie uciekna :P

Gość gość
Na Boga, co Ty bredzisz. Masz 18 lat, więc jakie dawno by Cię zostawił? Może cię kopnąć w doopencję za rok, dwa, pięć.

Gość gość
Aha...jak pUjdziesz to spoko:O

Gość gość
pUjdź, pUjdź, ale na jakie? Wyższa Szkoła Czegoś Tam? Z taką ortografią to nic innego Cię nie czeka.

Gość gość
może Cię zostawić za rok, trzy czy dziesięć. Pewności się do drugiej połowy nigdy nie ma, ale Ty jesteś jeszcze trochę na to za smarkata.

Gość gość
no chyba jednak to nie była świadoma decyzja, skoro zaliczyłaś wpadkę

Gość gość
To musi być prowo:O

Gość gość
Oj nie dziwcie się dziewczyna ma 18 lat , to taki głupi wiek, wtedy wydaje się, że jest się najmądrzejszym i czeka nas super przyszłość. Przypomnijcie sobie co wy mieliście w głowach w tym wieku, za kilka lat zmieni zdanie, bo się bardzo rozczaruje :)