Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szukam na niby

szukam faceta na niby sa chętni na układ?

Polecane posty

Gość gość
Nieskromnie zgłaszam się zaintrygowany sfromułowaniem: "mozemy byc przyjaciolmi i dobrze sie bawic nabijajac innych w butelke (...). :) Akurat mnie nikt nie molestuje z powodu pozostawania stanu wolnego od urodzenia a mnie ten stan nie przeszkadza bo jestem jedynakiem- samotnikiem ale... jeśli jesteś bystra, to chętnie z Tobą pogadam ;) maciejpolniaszek@wp.pl :classic_cool:

Gość szukam na niby
gosc z 23.16- uwierz ze na prawde nie szukam na sile. powodem checi wejscia w uklad jest presja otoczenia. jesli nigdy takiej presji nie doswiadczyles to nie zrozumiesz podobnie jak ja nie zrozumie powiedzmy co znaczy byc grubym jesli jestem chuda.

Gość Nie jestem brzydal
Troszkę dziwne jest dla mnie twoje zachowanie i uważam że będąc w tym wieku to ty powinnaś o tym decydować co lepsze jest dla Ciebie a nie rodzice by za ciebie decydowali co dla Ciebie jest dobre a co nie. Nie będziesz czuła się z tym źle oszukując innych że masz chłopaka ale tak naprawdę go nie mas. Ja nie potrafił bym w taki sposób postępowa by oszukiwać innych a zwłaszcza też i samego siebie. Twój wybór jak postąpisz ale to nie jest fer z twojej strony by w taki sposób postępować. Pozdrowienia dla wszystkich i zmykam :)

Gość szukam na niby
do jedynaka- mozemy popisac odezwe sie jutro na maila do Nie jestem brzydal- tak masz racje to jest oszukiwanie jak by nie patrzyl. ale jesli znajde bratnia dusze, z podobnym podejsciem do zycia, z podobnymi problemami itp to moze taka znajomosc przerodzic sie w prawdziwa przyjazn a z prawdziwym przyjacielem mozna przyslowiowo krasc konie wiec i takie male klamstewko ujdzie na sucho a przy okazji oszczedzi wiele uciazliwych komentarzy.

Gość spaślak_
nie dziwię się że pracujesz w urzedzie z takim mózgiem to tylko urząd albo bezrobocie. dramat.

Gość szukam na niby
spaslak- wiesz pracowalam w prywatnych firmach gdzie zarabialam 2 razy tyle co teraz. jednak docelowo mam w planie pracowac na powaznym stanowiski państwowym np w którymś z ministerstw a nie dostane sie tam pracujac w firmach prywatnych. poza tym gdybys wiedzial ze na slabe stanowisko w urzedzie panstwowym jest 120 chetnych a dostaje sie najlepszy lub po znajomosci wiedzial bys ze ludzie tam pracujacy to nie byle kto bo albo sa lepsi od 119 innych albo maja znajomych na wysokich stanowiskach, ktorzy maja duzo do powiedzenia i duzo mogą załatwic (ci na niskich stanowiskach nic nie moga zalatwic).

Gość szukam na niby
chyba nie musze dodawac, ze w obecnych czasach aby zaistniec trzeba byc mega wybitnym albo miec znajomosci.

Gość gość
Następna desperatka, czego to nie wymyślą, żeby dorwać faceta.

sluchaj sluchaj... ;P a w tym urzedzie miasta to jestes moze blizko wydzialu wydajacego zezwolenia na zajecie pasa ruchu albo od pozwolen na budowe? :P:)

Gość spaślak_
chetnych a dostaje sie najlepszy lub po znajomosci >>wiedziałem że jest jakieś "lub czasopisma". dlatego też bezrobotny od urzednika neiwiele się rózni jeden i drugi ma problem aby go chcieli gdziekolwiek tylko drugi ma znajomości. przy 13% bezrobociu do kazdej pracy bedzie 120 chetnych przy takiej konkurencji większą rolę odgrywa szczęście niż umiejętności. jeszcze nie spotkalem wybitnie rozgarnieteog urzednika a spotykam ich wielu za to mase tlukow z przeswiadczeniem ze znajomosci to wszystko i u ciebei tez to az bije. dlatego tylko utwierdzasz mnie w moim przekonaniu.

Gość szukam na niby
no nie akurat w innym dziale jestem. a co potrzeba? moge sie zorientowac i dac znac.

Gość hax
19-sto latek nie wchodzi w gre?:d

Gość szukam na niby
spaslak- glupoty gadasz. np na specjaliste w jakiejs tam branzy sklada 15-30 osób CV wiem bo jak pisalam pracowalam w firmie prywatnej gdzie min. mialam wgląd na owe wplywajace CV. moja kolezanka jest zastepca kierownika w pewnej sieci handlowej i do nich mimo obecnego bezrobocia prawie nikt nie chce przyjść do pracy. na ogloszenie odpowiada 7-10 osob z czego na rozmowe przychodzi 3-5. ludzie nie chca pracowac byle gdzie a jak powszechnie wiadomo w panstwowkach podstawa jest slaba ale czesto sa premie, dodatki, 13-tki i 5dni pracy w tyg po 8 godzin a nie 6 lub 7 dni w tyg pracujacych po 10-12 godzin na dobe lub wiecej i jeszcze niepewne wynagrodzenie i praca na czarno lub zlecenie (nie wszedzie ale w wiekszosci prywatne firmy nie sa w porzadku)

Gość szukam na niby
co do pozwolen na budowe to nie radzila bym ci zbytnio przeskakiwac przepisow bo na prawde mozesz na tym zle wyjść i tutaj znajomosc z osoba od pozwolen nie wystarczy bo jesli nawet taki urzednik da ci pozwolenie na budowe przykladowo blizej granicy (raczej nie da jesli bedzie to niezgodne z przepisami) to zyczliwy sasiad cie oskarży albo budynek bedzie do rozbioru albo zaplacisz nie mala kare. sa rzeczy ktore mozna "przeskoczyc" ale nie wszystkie.

wlasnie chcialbym zeby to urzednicy trzymali sie przepisow i wydawali decyzje do 30 dni... :P

Gość gość
uuuuuu, no widac, ze po znajomosci tam pracujesz:D A co tam robisz dokladnie? Masz pisemny kontakt czy tylko slowny?

Gość szukam na niby
zawsze mozesz oskarzyc dany urzad do ministerstwa ze sie nie wywiazali. przypomnij sie bo czesto jest tak ze juz cos jest, lezy i czeka az sie zglosisz.

Gość spaślak_
w pewnej sieci handlowej i do nich mimo obecnego bezrobocia prawie nikt nie chce przyjść do pracy>> wcale mnie to nie dziwi bo wiem jak wyglada praca ludzi w marketach. wplynelo 30 bo potrzbowali SPECJALISTE a do urzedu jakim trzeba byc specjalista od czego ? tylek trzeba miec gruby aby przesiedziec te 8 h codziennie. wlasnei to urzedy sa nie fair z tymi 14 czy 15 pensjami, w normalnej firmie pracujac 12 miesiecy otrzymuje sie 12 pensji to chyba normalne , nie ? nienormalne to jest to ze ktos ma 13 pensje bo z tego co mi wiadomo mamy 12 miesiecnzy kalendarz. praca na czarno albo zlecenie sa dla ludzi ktorzy nic nie potrafia wiec po raz kolejny utwierdzam sie w swoim rpzeswiadczeniu dla ludzi ktorzy cos wiedza sa normalne etaty ale fakt pensji przewaznie jest 12 w roku :D coz za wstretni prywaciarze wyzyskiwacze nie chca placiac za 13 i 14 miesiac :D

Gość spaślak_
decyzje do 30 dni>>łaski ci nie robie jak nie wyda w 30 a w sprawach szczególnie skomplikowanych w 60 dni to urząd wyższej instancji wymierza mu karę 500zł za kazdy dzien. dotyczy to pozwolen na budowe oczywiscie wyjatkiem sa jakies sprawy w ktorej ekoterrorysci musza opiniowac oni sa poza wszelkim prawem :O mozesz tez domagac sie ukarania konkretnego urzedasa do 12 pensji fakt malo ale zawsze cos. moze doczekamy sie kiedys czasow ze bedzie odpowiadal calym majatkiem to tylu tlukow tam nie bedzie.

to ja ci podam przyklad czestotliwosci dla radia maryja bo to taki medialny ostatnio temat. te same kpa i ile czasu zwloki...? :P;) te 30 dni to abstrakcja jest :P pamietaj tez o okresach zawieszenia ktore sie nie licza... :P:)

Gość spaślak_
czy nie widzisz roznicy miedzy przyznzwaniem koncesji a prawem budowalnym ? co ma ustawa prawo budowlane do koncesji ktore reguluje pewnie ustawa o radiofonii i telewizji ? nie dziwie sie ze cie olewaja bo jakis taki nierozgarniety jak urzednik jestes. powtarzam w kwestii decyzji budowlanej łaski ci nie robi albo wyda albo kara a zawsze jeszcze jest wojewodzki sad administracyjny i nsa. prawo administracyjne i budowlane jest tak rozbudowane ze mozesz takiego urzednika tyrac z 5 lat po sadach majac juz wydana decyzje za opieszalosc, za straty i za 10 innych rzeczy. az go psychicznie wykonczysz. jeden wykonczony to jeden darmozjad mniej do utrzymania z naszych podatkow :P

a no z tego, ze bez wzgledu na to czy mowa o prawie budowlanym, czy ustawie o radiofonii i telewizji, czy tez o odszkodowaniu za przebita opone na warszawskich drogach, w odniesieniu do terminu wydania decyzji wszystkie organa obowiazuje ten sam przepis a konkretnie art 35 kpa! :P:)

a w ogole to czy ty w ogole to sobie wyobrazasz?! inwestycja na kilkadziesiat baniek i sprawa w nsa? :D hahaha czlowieku to konkurencja obok drugi budynek postawi w tym czasie... :P:) ale to i tak nic w porownaniu do przebojow z konserwatorem :D

Gość szukam na niby
spaslak- wlasnie o to chodzi aby miec w zyciu lekko i dostac ta 13 pensje za darmo- nie ukrywajmy kazdy by tak chcial ale nie kazdy ma mozliwosc. Ty uważasz ze lepiej pracowac w firmie prywatnej i pewnie w takiej pracujesz. z kolei ja chcialam pracowac w urzedzie i pracuje. tobie pasuje, mi pasuje. ja ciebie nie kryrykuje ale gdybym miala takie podejscie jak Ty mogla bym powiedziec, ze jestes nieudacznikiem bo dostajesz tylko 12 pensji podczas gdy ja 13. tylko po co nawzajem sie oceniac i krytykowac? co ci to da? nic.

Gość spaślak_
szystkie organa obowiazuje ten sam przepis a konkretnie art 35 kpa!>>>nieprawda.kpa dotyczy tylko indywidualnych spraw. poza tym są decyzjie administracyjne i akty adminstracyjne sadze ze z koncesja moglo byc tak ze aby wydac decyzje trzeba bylo zasiegnac np. jakich opinii czyli aktow administracyjnych i to sie moglo przeciagac. zreszta mnie sie wydaje ze oni dostali decyzje tylko odmowna i tu bylo problem. swoja droga powinni im wcale koncesji nie wydawac gloszenie tresci jak w tej tv jest prawem zakazane. to samo ma sie z reklamami.

Gość spaślak_
nie ukrywajmy kazdy by tak chcial ale nie kazdy ma mozliwosc. >>nieprawda sa ludzie uczciwi i tacy ktorzy wszystko zalatawiaj po znajomosci czyli przez korupcje. twoj punkt widzenia obrazuje twoje zepsucie. uwierz mi ze jest wielu ludzi ktorzy nie pojda do pracy po znajomosci oczywiscie wiadomo ze gdyby przymierali glodem to co innego ale jesli ktos nie ma noza na gardle to probuje sobie radzic sam a nie prosi,taty,wujka czy sasiada aby mu cos zalatwil bo to UPOKARZAJACE i swiadczace o nieporadnosci. nieudacznik to nie ten ktory pracuje uczciwie na swoje 12 pensji wg moich kryteriow ale oczywiscie szanuje twoje prawo do wlasnego zdanie dla ciebie nieudacnzikiem jest ten kto nie jest pasozytem. tylko po co nawzajem sie oceniac>>>zakladajac tu temat sama sie wystawialas na ocene w dodatku tak idiotyczny.

Gość gość
no i nie odpowiedzialas czy masz kontakt pisemny z ludzmi w tej pracy:D

Gość szukam na niby
oczywiscie mam umowe o prace. w urzedach nie ma pracy na czarno- glupie pytanie na prawde tego nie wiedziales?