Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

do mam,ktore same przygotowuja posilki dzieciom

Polecane posty

Gość gość
no mozna, ale na wodzie. bo mm sie nie gotuje. na zachodzie rowniez tak sie zaleca, ale fakt, ze nie wszyscy tak robia. jesli dziecku mm ewidentnie nie sluzy to co innego.

Gość gość
białko to można dodać do pulpetów, tylko to mi przychodzi do głowy .. --> a jak robisz ten sos waniliowy? na jogurcie czy jak?

oj nie wiem, czy roczniakowi mozna...moze poszukaj na necie? Moj mąż cześto wyjeżdza służbowo do Afryki, więc mam świeże migdały:) A kokos kupuje w formie wiórkow. Zalewasz to wieczorem woda, tylko migdaly najpierw trzeba sparzyc i zdjac skorke, i rano podgrzewasz, miksujesz i przez sitko geste. Naprawde dobre, polecam. Tylko sprawdz od kiedy mozna podawac- moje dziecko ma juz 5lat:)

Gość gość
Juz sprawdzilam,zaczynac od lyzeczki dziennie i max 100 ml jednorazowo. Takie info znalazlam. Tylko ze nie mam dostepu do migdalowktore na pewno nie beda miec dodatkow. Co do kasz na mm: Mozna ugotowac na wodzie i dodac mm rozrobione w mniejszej ilosci wody! Bo ktos kolejny pisze,ze tylko na wodzie.na wodzie ugotowane podane z mm i jest kasza na mm. Tak samo robi sie budyn na mm,gotuje sie na wodzie a potem skoncetrowane mm wmieszac trzeba.

Gość gość
31.03.14 [zgłoś do usunięcia] gość no ale pediatrzy zalecaja mm do konca 2 rz. wiec to troche wbrew przyjetym zasadom zywienia, no chyba, ze karmilas jeszcze piersia. a czym sie roznia waszym zdaniem weki domowe od sloikow? nie wiecie, ze spozywanie duzej ilosci wekowanych dan prowadzi do raka zoladka? nie lepiej gotowac swieze na 2 dni? ja tak robie, dziecku gotuje na 2 dni, a nam na 3. zadnych wekow. x zalecają takie bzdury ci, którzy mają za to płacone ;) Mleko modyfikowane to nic innego jak mleko krowie tylko ze zmodyfikowanymi białkami ;) Jeśli dziecko nie ma uczulenia z palcem w nosie po roku może pić najzwyklejsze mleko krowie. Ja akurat dzieciom krowie wprowadzałam po 8 m-cu.