Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 G艂upia呕ona

Czy ratowanie alkoholika ma sens?

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰
Jak chce si臋 z nim rozwie艣膰 to po co ma szuka膰 jakiegokolwiek pretekstu? Niech si臋 rozwodzi idzie do kochanka i po sprawie.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
G艂upia 偶ono to prawda??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ratowanie cz艂owieka zawsze ma sens.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
tak, na pewno ja znasz :D wypisujesz tu od lat na takich tematach musiala cie zona zostawic i teraz usilujesz odwiesc od tego pomyslu inne zony jestes zenujacy to nie wina zony. ze maz sie rozpil. nawet zakladajac, ze miala kochanka ktorego autorka nie ma od alkoholika trzeba wiac jak najszybciej, bo sie pojdzie na dno razem z nim, a dziecko wyrosnie na DDA i tez znajdzie meza alkoholika

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
M贸j m膮偶 jest aloholikiem.Nie upija si臋 ale pije codziennie po kryjomu piwko,dwa,trzy tak 偶eby nie by艂o po nim bardzo wida膰. Ja mam 24 lata.Jeste艣my trzy lata po 艣lubie.Jeszcze miesi膮c temu mia艂am go do艣膰(mimo tego,偶e my艣la艂am,偶e nie pi艂)By艂am 艣wi臋cie przekonana ze nie pije ju偶 3misi膮ce ale jako艣 nie mog艂am nawet na niego patrze膰,my艣la艂am o rozwodzie.Nie dawno pogadali艣my od serca,by艂 taki jak po 艣lubie i zn贸w poczulam,偶e go kocham i chce z nim by膰 ja poprostu go kocham

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
no to masz powod do dumy- maz alkoholik :D bo go "poprostu kochasz". i dlatego dziecko bedzie mialo ojca pijaka. dramat.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 C贸rkaalkoholika
Nie b臋d臋 ocenia膰, tylko powiem jak to wygl膮da z mojej perspektywy. Jestem c贸rk膮 alkoholika i takiej kobiety jak Ty. Do dnia dzisiejszego mam wielki 偶al do matki, 偶e nie zostawi艂a mojego ojca dawno temu. Nie b臋dzie lepiej...b臋dzie tylko gorzej. M贸j ojciec te偶 zaczyna艂 "艂agodnie". Chla艂, robi艂 awantury, wyzywa艂 ka偶dego, poni偶a艂 matk臋, bi艂, przyje偶d偶a艂a policja i odje偶d偶a艂a itp. Potrafi艂 okrada膰 matk臋, aby zdoby膰 kas臋 na picie. A potem i swoj膮 c贸rk臋, czyli mnie. Gdy mnie zabiera艂 kiedy艣 do wi臋kszego miasta, aby co艣 za艂atwi膰 potrafi艂 tak si臋 upi膰, 偶e l膮dowa艂 w rowie, a ja sta艂am przy nim i p艂aka艂am pr贸buj膮c obudzi膰 "tatusia". Czu艂am okropny b贸l, gdy wraca艂am ze szko艂y i widzia艂am ojca, kt贸ry si臋 zatacza艂 albo le偶a艂 w rowie. Jaki wstyd i poni偶enie. By艂am na skraju wyczerpania, ucieka艂am z domu, potrafi艂am mu grozi膰 no偶em, aby broni膰 "matki". Wiesz, mog艂abym tak pisa膰 i pisa膰. To wszystko prawda, niestety moje 偶ycie. Teraz ju偶 nie mieszkam z rodzicami. Ojciec nadal chla, a matka nadal z nim jest. Dlaczego? Tylko nie pisz, 偶e z mi艂o艣ci. Nie szanuj臋 ojca, ale wiesz co? Najgorszy 偶al mam do matki. Jak mog艂a mi zgotowa膰 takie dzieci艅stwo?? Pewnie powiesz, 偶e to nie ona tylko ojciec. Ale ona na to pozwala艂a!!! Nie odesz艂a od niego, tylko tak 偶y艂a. Kobieto...obud藕 si臋. Przemy艣l. Zastan贸w si臋 co b臋dzie czu艂o Twoje dziecko za jaki艣 czas. Nie my艣l o sobie i o m臋偶u. Pomy艣l o dziecku. To nie jest normalne, aby dziecko pragn臋艂o 艣mierci swojego ojca. A ja tego pragn臋艂am, aby wreszcie to wszystko si臋 sko艅czy艂o. Nie mia艂am ju偶 si艂. Ci膮g艂ych awantur. Zastan贸w si臋. Tak b臋dzie wygl膮da膰 przysz艂o艣膰 Twojego dziecka.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Te偶 jestem c贸rk膮 alkoholika, a w艂a艣ciwie alkoholik贸w, bo po paru latach takiego 偶ycia mama te偶 si臋 rozpi艂a. Ojciec zaczyna艂 standardowo: jedno piwko po pracy dla relaksu, potem z pi臋膰. Na ka偶dej imprezie on zawsze pierwszy nawalony, no ale to okazyjnie, co nie? Potem takie imprezki by艂y co weekend, w pi膮tek - start, trze藕wienie dopiero w niedziele. A potem to i tygodnie! No bo w ko艅cu lato jest, 2-3 tygodnie urlopu i 2-3 tygodnie picia. Moje dzieci艅stwo to koszmar. Ojciec pi艂 i je藕dzi艂 autem - 2 razy zabierali mu prawko. W ko艅cu mama te偶 si臋 rozpi艂a. Dopiero jak mia艂am 15 lat, to zareagowali dziadkowie - mieszkali na 2 ko艅cu Polski i nie wiedzieli o niczym, rodzice kazali mi nic nie m贸wi膰, bo mnie zabierze opieka do domu dziecka. To nic nie m贸wi艂am, kry艂am rodzic贸w. Przez 15 lat moje 偶ycie to by艂o piek艂o. Zamieszka艂y艣my u dziadk贸w, mama wzi臋艂a rozw贸d a ojciec poszed艂 na AA. Tam poznawa艂 tylko towarzystwo do picia. Mama zostawi艂a mu dom, to ju偶 si臋 rozpi艂 na dobre, tylko dodatkowo zacz膮艂 sobie d***** sprowadza膰. Od tamtej pory min臋艂o kolejne 15 lat. Ojciec 3 miesi膮ce jest trze藕wy, ma prac臋 - potem 3 miesi膮ce chleje. Nic nie da艂y ani AA, ani wszywki, nic! Alkoholik ju偶 zawsze b臋dzie alkoholikiem. Od takiego to najlepiej ucieka膰. Ja mam 偶al do mamy, bo 15 lat mojego dzieci艅stwa, to by艂 koszmar!!! Dzi艣 odwiedzam mam臋 ze 2 razy do roku, ojca raz na rok. Nie czuj臋 z nimi wi臋zi, s膮 bo s膮, ale ja zawsze musia艂am sobie radzi膰 sama, sama pilnowa膰 swoich lekcji, chodzenia do szko艂y, jak sierota. A偶 偶al pisa膰 i tyle.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Wszystko zale偶y od perspektywy. Albo punkt widzenia zale偶y od siedzenia. Traktowanie partnera alkoholika jako co艣 do wyrzucenia na 艣mietnik 艣wiadczy tylko o zezwierz臋ceniu tych os贸b kt贸re w艂a艣nie tak post臋puj膮. Wyrzucaj膮 stare kapcie. Gdy si臋 kogo艣 kocha, stworzy艂o si臋 z kim dom, rodzin臋 to przekre艣lenie dorobku jest bezmy艣lnym dzia艂aniem pustaka. Tylko istota bez uczu膰 moze traktowa膰 sobie tak lekko najbli偶sz膮 nam osob臋. A je偶eli was to trafi ? To wy zaczniecie pi膰, i traci膰 sw膮 godno艣膰 trze藕wego cz艂owieka ? Czy wyrzucenie was z domu uznacie za czyn godny pochwalenia ? Brawo bezduszne istoty. I wy pieprzycie o uczuciach i mi艂o艣ci ? Wy chcecie by膰 kochani i kochane ? A wa艂a.To wy jeste艣cie byle co warte.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Chyba jeste艣 niepowa偶ny....ile szans mo偶na dawa膰?No ile?Warto znosi膰 upokorzenie,bicie,molestowanie przez alkoholika w imi臋 chorej mi艂o艣ci?Zastan贸w si臋!!! Ka偶dy ma prawo godnie 偶y膰. Skoro kto艣 wybra艂 alkohol ni偶 mi艂o艣膰 to jego sprawa.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 G艂upia呕ona
Go艣ciu kt贸ry/kt贸ra m贸wisz,偶e mieszkasz w tej samej miejscowo艣ci co ja-sk膮d jeste艣?Podaj chocia偶 gmin臋,偶eby udowodni膰,偶e mnie znasz.Nigdy kochanka nie mia艂am,da艂am alkoholikowi trzy szanse,zmarnowa艂 wszystkie.Go艣膰 kt贸ry/kt贸ra m贸wisz,偶e jestem mitomank膮-w czym k艂amie?Mi wyjazd m臋偶a na Ukrain臋 te偶 nie bardzo wydawa艂 si臋 prawdopodobny,ale sp贸jrz tam gdzie pisa艂am,偶e m膮偶 jest takim k艂amc膮,偶e a偶 sam czasem nie wie kiedy m贸wi prawd臋 a kiedy k艂amie.Znacie mnie,偶e tak o mnie piszecie?Ja tu wesz艂am po porad臋,cokolwiek.Nie musicie mnie obra偶a膰.Ja pomy艣la艂am o swoim dziecku i dlatego odesz艂am z patologicznej rodziny.Trzy lata trwa艂o zanim si臋 zorientowa艂am,偶e tak膮 jest.Ale przysz艂am po rozum do g艂owy i zostawi艂am m臋偶a alkoholika i jego rodzin臋 mataczy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Kazdy alkoholik to klamca.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Polecia艂a艣 na kas臋 zdziro. Przyprawi艂a艣 m臋偶owi rogi. Sama chla艂a艣 z przygodnymi facetami i spa艂a艣 z nimi. Nawet nie wiesz czyje to dziecko. M膮偶 sie wcale nie rozpi艂 tylko tobie nie pozwala艂 pi膰. Teraz te艣ciowa ci臋 pogoni艂a z domu, a g艂upi m膮偶 chce ci da膰 szans臋. A ty na nim psy wieszasz. Wredna baba z ciebie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
G艂upia 偶ona jako alkoholiczka jest najwi臋kszym k艂amc膮. :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A wy wierzycie pijanej kobiecie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
O widocznie tesciowa nie wie ze na oczernianie w necie jest paragraf. Stalkerka dostanie za swoje. Zglos na policje glupia zono to bo ta baba jest jakas swisnieta. Ja zglaszam juz. Prymitywna tesciowo wstyd na cala wies i ludzie juz sie z ciebie smieja,plotkaro.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 julka19xx
Wsp贸艂czuj臋 dziecku mie膰 tak膮 patologie w domu.tata menel ze strychu i mama bezrobotna palaczka.Reszta rodziny nie lepsza.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 G艂upia呕ona
A czy kto艣 mnie zna,偶e wypowiada si臋 o mnie?Sk膮d mnie znacie?Z moich wpis贸w tylko?Czy to daje wam prawo oczernia膰 mnie,co ja jestem Bogu Ducha winna?Nie dziwmy si臋,偶e 偶ony alkoholik贸w,gdzie cz臋sto jest przemoc w rodzinie siedz膮 cicho,偶yj膮 wiele lat w katordze bo boj膮 si臋 gdziekolwiek z tym i艣膰.Bo skoro m贸wi膮 o swoim 偶yciu na forum,gdzie tylko oczekuj膮 wsparcia emocjonalnego a zostaj膮 oczernianie i zdo艂owane jeszcze bardziej to jak maj膮 i艣膰 po pomoc gdzie艣 "na 偶ywo" je艣li boj膮 si臋,偶e je艣li na forum s艂ysz膮 o sobie co艣 takiego to co dopiero od innego cz艂owieka twarz膮 w twarz.Jak mamy wierzy膰,偶e kto艣 inny nam pomo偶e?Mo偶e w GOPS-ie te偶 s膮 tacy ludzi jak Wy?Dla tych co staraj膮 si臋 zrozumie膰-dzi臋kuje,jeste艣cie super.A dla reszty najlepiej oskar偶y膰 偶on臋,czy rodzic贸w,偶e kto艣 pije.Alkoholicy te偶 obwiniaj膮 wszystkich dooko艂a za swoje picie i nieszcz臋艣cie,ale nikt im lejkiem do ty艂ka alkoholu nie leje.Nikt z nich alkoholik贸w nie zrobi艂-wielu ludzi prze偶ywa prawdziwe tragedie-umieraj膮 im dzieci,trac膮 domy,mieszkania,wszystko na co pracowali ca艂e 偶ycie a mimo wszystko nie pij膮.Bo to s膮 ludzie odpowiedzialni.A alkoholicy to ludzie,kt贸rzy id膮 na 艂atwizn臋 a za sw贸j stan 偶ycia obwiniaj膮 wszystkich wok贸艂.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 chlopaczkowa mama
moja przyjaci贸艂ka w艂a艣nie odesz艂a od m臋偶a alkoholika. Jej tragedia rozpocz臋艂a si臋 dwa lata temu i w艂s艣nie si臋 sko艅czy艂a. Odej艣cie spowodowa艂a, 偶e facet poszed艂 si臋 leczy膰, ale to ju偶 i tak niczego cofnie. Niestety maj膮 syna i w艂asnie ze wzgl臋du na niego, ona odesz艂a od m臋偶a. Na pocz膮tku czerwca maja rozpraw臋 rozwodow膮. Tak偶e nie m贸wcie mi, 偶e jak si臋 kocha to nie wolno zostawia膰. Bzdura - trzeba ratowa膰 siebie i dzieci, je艣li alkoholik nie chce pomocy to si臋 mu nie pomaga. tro trudny temat - mog膮 si臋 wypowiedzie膰 tylko ci kt贸rzy zetkn臋li si臋 naprawd臋 z tym problemem autorko - odejd藕 jak najszybciej od niego

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 chlopaczkowa mama
aha no i w艂a艣nie ta przyjaci贸艂ka nie mia艂a pomocy od nikogo, nawet od swojej matki. Jak posz艂a na policje po kolejnym pobiciu - policjanic j膮 wysmiali i powiedzieli jej - "ale przecie偶 sama pani sobie jest winna, wiedzia艂a pani za kogo wychodzi za m膮偶?" ale tylko w艂asnym uporem dosz艂a do tego, 偶e za艂zyli jej niebieska karte, wyprowadzi艂a si臋 z nasza pomoc膮 (m贸j m膮偶 przewi贸z艂 jej rzeczy w nowe miejsce).

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jak sie kocha to trzeba uciekac. Alkochol jest jak dzuma, nie wyleczysz , ale samemu mozesz sie zarazic. Niezmiernie zadko mozna z tego syfu wyjsc, ale juz zaufania nie bedzie. Uciekaj zanim zniszczy psychike dzieci. Nie warto poswiecac swiata dla A.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ale z was naiwniacy. To g艂upia 偶ona jest alkoholiczk膮, a nie jej m膮偶. Ca艂a rodzina namawia艂a j膮 na kuracj臋. Ona twierdzi艂a 偶e nie pije. Szlaja艂a si臋 z facetami za 艂yk gorza艂y, butelk臋 piwa. Byle ma艂y 艂yczek z flaszki. Te艣ciowa j膮 pogoni艂a. A on teraz robi z siebie cierpi臋tnic臋. Je偶eli wy jej wierzycie to sami jeste艣cie ograniczeni.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 G艂upia呕ona
Ja w艂asnie odesz艂am i dzi臋ki temu mog臋 zapewni膰 dziecku jako taki byt bo na nasza dw贸jk臋 zarobi臋 a nie p贸jdzie to na alkohol dla m臋偶a.Te偶 chcia艂am walczy膰,walczy艂am dwa lata o niego,o jego zdrowie.Nie uda艂o si臋.Je艣li si臋 wyleczy-super bo przynajmniej dziecko b臋dzie mia艂o o nim dobre zdanie jak doro艣nie.Dumna jestem z siebie,偶e w ko艅cu si臋 zdecydowa艂am.Go艣ciu,kt贸ry mnie nie znasz a obra偶asz-prosz臋 przesta艅 bo nic o mnie nie wiesz.By膰 mo偶e Ciebie 偶ona pu艣ci艂a bokiem albo kogo艣 z Twojej rodziny.Mnie nie znasz wi臋c nie oczerniaj mnie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
G艂upia呕ona Jesli tak zrobilas to mimo ze Cie nie znam to jestem dumny ze mogem do Ciebie pare slow napisac. Pozdrawiam z Konca swiata

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 G艂upia呕ona
Dzi臋kuje:)Teraz tylko musz臋 przebrn膮膰 przez walk臋 z m臋偶em o syna a przede wszystkim z jego rodzicami.Ale dam rady,bo mam wsparcie i wiem czego chc臋.A do go艣cia obra偶aj膮cego mnie-po co mia艂abym na forum wypisywa膰 brednie na temat m臋偶a i jego rodziny?Gdybym by艂a winna to by艂by sens tylko tak m贸wi膰 przy znajomych czy w s膮dzie.A na forum po co?Po co mia艂abym zmy艣la膰 historyjk臋?Pomy艣l troszk臋

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Malala12345
Tez jestem z Ciebie autorko dumna. Ja jestem takim dzieckiem z domu gdzie ojciec jest zreszta nadal alkoholikiem. Wierz mi ze duzo cieprpienia i upokorzen oszczedzisz sobie i dziecku( nic milego widziec nachlanego nagiego, osikanego, ob... ojca i jeszcze to po nim sprzatac plus co raz dopieranie i czysczenie domu z krwi- mial pare powaznych 'upadkow' przez co teraz jest lekko psychioczny ale pije nadal).Moja matka nadal klepie jak mantre ze przeciez obiecala 'w zdrowiu i chorobie'. Tlumaczy go jako chora osobe nie samolubnego i egoistycznego drania. A mnie sama duzo kosztowalo by swojemu mezowi nie robic awantur czy tez nie miec'wewnetrznego wkur...' za kazdym razem kiedy wychodzilismy na imperzy gdzie byl alkohol. Ale udalo mi sie stworzyc samej normalna rodzine- 2000km z daleka od rodzinnego domu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja te偶 tak kiedy艣 my艣la艂am: jak si臋 kocha to si臋 jest przy kim艣, wspiera i pomaga. Nic z tych rzeczy. Ja tak ratowa艂am faceta maj膮c niespe艂na 19 lat...W momencie z tych 19 zrobi艂o mi si臋 50. Chcia艂am go ratowa膰, pom贸c mu wsta膰, niestety to on mnie 艣ci膮gn膮艂 na dno. By艂y awantury, wyzwiska, totalna patologia...przep艂aci艂am to depresj膮, nerwic膮, sama si臋 podnosi艂am po tym piekle kilka lat. Uciek艂am zostawiaj膮c samego. Podni贸s艂 si臋 jedynie na chwil臋, po tym jak go zostawi艂am, p贸藕niej za艣 uton膮艂 w alkoholu. Obecnie min臋艂o z 10 lat. Ja mam porz膮dnego faceta, wstr臋t do alkoholu na ca艂e 偶ycie. Mam szans臋 na normaln膮 rodzin臋, spok贸j i 偶ycie wr臋cz jak z bajki. Serce mi si臋 kraja, jak pomy艣l臋, 偶e kiedy艣 b臋d臋 go widzie膰 zataczaj膮cego si臋, obsranego dziadka. Nie ma nikogo, bo to zaburzy艂oby mu komfort picia. Koleguje si臋 tylko z tymi, u kt贸rych alko leje si臋 strumieniami. Serce mi p臋ka, ale czasami wa偶niejsza walka jest o w艂asne 偶ycie i zdrowie psychiczne, ni偶 o mi艂o艣膰 i drug膮 osob臋. Niestety 偶ycie to nie ba艣艅, tacy ludzie rzadko wychodz膮 na prost膮. Ja wol臋 spok贸j i normalne 偶ycie, ni偶 romantyczn膮 wielk膮 mi艂o艣膰 pomimo wszelkich przeciwno艣ci losu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 G艂upia呕ona
W艂asnie te偶 my艣la艂am kiedy艣,偶e w "w zdrowi i chorobie","Ze Ci臋 nie opuszcz臋 a偶 do smierci".Teraz widz臋,偶e skoro nie chcia艂 mojej pomocy a oferowa艂am j膮 wiele razy to trudno.Sam wybra艂 takie 偶ycie a ja sama teraz musz臋 si臋 z tego podnie艣膰.Za du偶o kosztowa艂o takie 偶ycie mnie i mojego syna.Nie pozwol臋 synowi 偶y膰 z alkoholikiem.Mam nadziej臋,偶e jak doro艣nie to zrozumie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jak to si臋 pijaczka kamufluje. Trze藕wego m臋偶a nazywa alkoholikiem, A siebie pijaczk臋 przedstawia jako t臋 biedn膮 uci艣nion膮. Napisz dlaczego s膮d odebra艂 ci prawa rodzicielski. A wy jej wierzycie jak 艣lepe kociaki.

Udost臋pnij ten post