Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak bardzo mi źle

Popłakałam się, jest mi tak bardzo źle, przerasta mnie już to

Polecane posty

Gość tak bardzo mi źle

Jestem sama, samotna, nie mam faceta. Mam dużo nauki na studiach i czasem już nie daję rady się uczyć. Mieszkam z dziwnymi ludźmi w mieszkaniu. Robią mi na złość, czasem boję się wracać tu do mieszkania. Jutro mam kolokwium, a płacz nie pozwala mi się uczyć. Ludzie zza ściany hałasują, denerwuje mnie to. Ale to nie wszytsko, to tylko zwyczajne codziennie sprawy. Jest dużo gorzej. Miewam tak potworne wahania nastroju, napady agresji, że podejrzewam jakąś chorobę. Znajomi uważają mnie za wesołą osobę, bo często się śmieję. Smiech pozwala mi się rozładować i zmniejsza stres. Tak naprawdę w środku jestem bardzo smutna. Jak spotykam się z rodziną to się na nich wyzywam, a potem tego żałuję. Stres z calkego tygodnia się kumuluje i wyładowuje to na nich. Nie umiem sobie z tym poradzić. Jest mi tak wstyd, bo wiele dla mnie robią, a ja się tak zachowuje. Jestem zła i zepsuta. Nie umiem panować nad sobą, wybucham tak szybko, robiąc przykrość bliskim. Nie umiem juz żyć. Chce umrzec, jestem niepotrzebna na tym świecie. :( Wiem jednak, że nie zabiję się, nie mam odwagi, chce się zmienić/ Tylko jak? Kto mi pomoże? Czy do psychologa można chodzić nie płacąc za wizyty?

Gość gość on
Ta jasne, prowo

Można, ale długo się czeka na wizytę. Polecam jednak psychiatrę bo sądzę, że masz depresję

Gość tak bardzo mi źle
czuję się fatalnie, nie mam na nic checi jestem rozbita boję się przyszłości problemów jednym z nich i największym jestem ja sama dzisiaj bardzo się wkurzyłam, bo ludzie, z którymi mieszkam na stancji hałasują. zwróciłam im uwagę, bo potrzebuję spokoju. nie liczą się z moim zdaniem, nadal jest halas, przez to nie moge się uczyć, a to doprowadza mnie do szału i stresuję się że nie zaliczę i będę miała zaległości.

Gość gość
Wiesz co ogarnij sie tak po prostu,weź sie w garść i pokaz jaki demon w tobie siedzi, chcieć to móc,tylko pytanie chcesz narzekać czy działać by zwalczyc zle mysli? Polecam "potęga podświadomości" josepha murphy'iego.weź sobie jego slowa wbij do głowy a takie rzeczy, "problemy",już nie beda problemem nigdy więcej;) trzymam kciuki za ciebie

wyprowadź się i idź do psychologa. to mieszkanie jest Twoim stresorem, dlatego ta agresja, brak koncentracji i wydaje Ci się, że problemy Cię przerastają.

Gość tak bardzo mi źle
z chęcią bym się wyprowadziła, ale boje się nowego miejsca, tych wszytskich spraw zwiazanych z przeprowadzką, z tym, ze własciciele nie oddadzą mi kaucji, za to, ze tak nagle się wyprowadzę

nie mów mi, że się boisz, ja już Ci napisałam skąd uczucie lęku, możesz wymyślić tysiące wymówek, jak nie kaucja to co innego, ale o Cię niszczy, wolisz swoje zdrowie i życie czy kaucję?

Gość tak bardzo mi źle
pieniadze sa dla mnie wazne

Gość tak bardzo mi źle
mam kłopoty finansowe,co też mnie bardzo dołuje

Gość gość
nie nadajesz się na studia - znajdź sobie pracę w Polsce nie ma obowiązku studiowania

Gość tak bardzo mi źle
jestem juz na 3 roku, nie przerwe studiów.

Gość gość
idz do lekarza. Trudno, zapłać i chodź. Mi pomógł jak byłam na skraju, nie żałuję że chodziłam na terapię

Gość gość
tak bardzo mi źle jestem juz na 3 roku, nie przerwe studiów. xxx wszystko jedno - i tak ich nie skończysz

Gość gość
na hałas - stopery w uszy na zły nastrój ********* świeżym powietrzu, kawałek czekolay, lampka wina, dobry film/książka wahania nastroju - wizyta u psychatry aby wykluczyć to i owo oraz zrobić badania np. tarczycy

Gość gość
r********lub inaczej ćwiczenia fizyczne :)

Gość tak bardzo mi źle
mam stopery w uszch a i tak słyszę dzwięki dochodzące z kuchni i mi to przeszkadza. mam dosc. pozabijam ich, dwa razy prosiłam o ciszę, jest głośno. zabiję ich

Gość tak bardzo mi źle
siedze jak debilka ze stoperami w uszach plus jeszvze dociskam je palcami by nic nie słyszeć, tylko tak moge sie uczyc.

Gość tak bardzo mi źle
dlaczego ludzie nie szanuja innych ludzi? prosze o cisze, czy to tak duzo?

nie wiem, wyprowadź się od nich, nie będziesz musiała się już tym gównem przejmować. nie rób z siebie ich ofiary:O

Gość Wojtas90
Mam to samo!!!!!!!

Gość tak bardzo mi źle
Ludzie co ja mam teraz zrobic? zwracałam uwage dwa razy a jest nadal głosno!!!! Nie powiem juz nic, nie chce sie poniżac! Co ja mam zrobić? GDYBYm miała pistolet to juz dawno leżałyby tam trupy. Muszę się uczyć, a mam hałas w mieszkaniu, głośne rozmowy, śmiechy... mam dość!!!!!!

Gość gość
A masz chlopaka?

Gość tak bardzo mi źle
przeczytaj [pierwsze zdanie w pierwszm poście, tam jest odpowiedz

Gość gość
byc moze to przez to, ze jestes tak rozstrojona, to ci te hałasy bardziej przeszkadzaja, niz normalnie. Jak tam mieszka duzo ludzi, to moze warto szukac mieszkania, zeby mieszkac w mała liczbe osób,

Gość tak bardzo mi źle
mieszkamy we 3, ale jedna z nich gościa przyprowadziła. codziennie są hałasy, śmiechy, trzaskanie garami, szafkami, głośna muzyka albo tv. co mam zrobic? w poniedziałek przyjeżdzają właściciele mieszkania po kasę za kwiecień. nie zapłacic im i powiedziec, ze sie wynoszę? wywala mnie od razu i gdzie ja wtedy pojde? co robic? ;(;(

Gość gość
Moim zdaniem wkurzają Cię, bo się bawią obok, śmieją razem, a Ty siedzisz sama w pokoju... Nie lubisz swoich współlokatorów, nie macie dobrego kontaktu? Najlepiej się wyprowadź, znajdź jakiś pokój, gdzie będziesz mieszkać sama. Ja np. rzuciłam studia po roku, też się męczyłam na nich, męczyło mnie mieszkanie w akademiku, a na wynajęcie samej mieszkania tez nie było mnie stać. Poszłam na inny kierunek w swoim mieście, mieszkałam we własnym domu, blisko znajomych , ludzie ze studiów też okazali się bardziej przyjacielscy. Na początek uważam powinnaś zmienić mieszkanie. Psychiatra ani psycholog raczej nie pomoże, co najwyżej kasę zedrze albo każe szprycować się lekami.

Gość gość
W umowie najmu masz chyba jakiś okres wypowiedzenia?