Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pelnaobaw

Rak prostaty a hormony i radioterapia

Polecane posty

Gość Pelnaobaw

Mam tyle pytan... Moj partner jest duzo starszy ode mnie, tydzien temu skonczyl 71 lat. Mimo roznicy wieku, jestesmy juz dlugo bardzo szczesliwi i oboje zgodnie twierdzimy ze zadne z nas nigdy nie bylo bardziej zakochane. Niestety, okazalo sie ze on ma raka prostaty po obu stronach prostaty i z przerzutem na pecherzyk nasienny. W kosciach nie widac przerzutow, ale ten rak zdaje sie byc dosc agresywnym rakiem w opinii lekarza. Z uwagi na wiek mojego partnera oraz przerzut poza prostate, wstepne plany operacji z uzyciem robota zostaly zmienione na 3 miesiace terapii hormonalnej po ktorej zastosowana zostanie radioterapia. Czy ktos z Was wie, jakich skutkow ubocznych nalezy sie obawiac? Czytalam ze przy operacji byla szansa ocalenia wiazek nerwowych, co zwiekszaloby szanse unikniecia impotencji, czy jest to niemozliwe do unikniecia przy radioterapii? Napiszcie, co moge zrobic zeby pomoc mu uporac sie z tym co go czeka a czego unikac? Dodam ze jest pogodny, pelen optymizmu i silny psychicznie. Do tego wysoki, szczuply i w doskonalej kondycji fizycznej... Mam nadzieje ze to wszystko zadziala na jego korzysc.... Prosze, podzielcie sie wlasnymi doswiadczeniami jesli przeszliscie, lub Wasi bliscy, to samo...

Gość gość
zastosuj metodę tombaka ksiązka uleczyć nieuleczalne częsc 2 cofnąc nowotwór lekarze mówią że niema lekarstwa na raka jednak jest jak nie masz pewności zobacz film na you tube cud terapi gersona gerson ma bardziej skomplikowaną metodę ale tombak ma prostszą lewatywy i sok burak marchew wszystko masz w kśiązce uleczyć nieueczalne