Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anonim_mlody_20

Rak jąder, usunięcie obu. Jak widzi to kobieta, czy zaakceptuje?

Polecane posty

Gość Anonim_mlody_20

Przeszedłem ostatnio zabieg usunięcia jednego jądra, ale jak wiadomo, ten rak jest złośliwy, boje się o swoje drugie jądro. Bo istnieje możliwość przerzutu. Powiedzcie mi o ile umiecie, czy jeżeli zajdzie konieczność usunięcia jądra tego drugiego, czy nie bd miał problemów z współżyciem? Wiem na pewno że nie bd mógł mieć dzieci, ale na tą okoliczność się ubezpiecze w banku nasienia Chciałbym się dowiedzieć , czy po tym zabiegu musze brać testosteron, jeśli tak to co ile i w jakiej formie jest podawany. Też się zastanawiam co kobiety o tym myśla... bo troche jestem załamany, mam 20 lat już, dziewczyny nigdy nie miałem a tu takie coś jeszcze... Boje się że z tego powodu już na pewno do końca życia będę sam. Z góry dziękuje za rady i udzielone odpowiedzi.

Gość gość
Jakie miałeś objawy? Zmienił Ci się głos?:classic_cool: Co do tematu to myślę, że kobiecie która ma już dzieci brak jąder by nie przeszkadzał. :classic_cool:

Gość gość
Jesli o mnie chodzi seks nie jest dla mnie wazny ba moze go nie byc w zwiazku :) I nie jestem jakaś aseksualna ale to np dla mnie nie stanowiło by zadnego problemu .

Gość gość
Zdrowie jest ważniejsze :) myślę,że jak trafisz na rozsądną kobietę to nie będzie miała problemów a akceptacją takiego stanu rzeczy

Gość Anonim_mlody_20
Na ten moment to drugie jądro nadal mam, ale niestety jest troche twardsze i wieksze niz było ale lekko. Co może wskazywać na przerzut. Zabieg miałem równo miesiac temu wykonany. Wtedy było wszystko ok jeszcze. Objawy? poprostu jądro sie powiekszylo do wymiaru średniej gruszki, poszedłem do urologa i natychmiastowa operacja. Głos się nie zmienia ;p Bynajmniej narazie póki mam jeszcze je ;p xD

Gość Anonim_mlody_20
Noo tak jak tu osoba wyżej wspomniała, zdrowie najważniejsze, mam do wyboru żyć bez jader przykładowo, lub umrzeć. Wybór jest niemal oczywisty. Ale trochę się boje, nie wspomne o tym że sam jeszcze nie wiem, bo czekam na badania gdzie jeszcze są przerzuty...

Dla mnie też nie stanowiłoby to żadnego problemu. Zwłaszcza, że będziesz mógł "spłodzić" własne dzieci dzięki bankowi spermy. I do tego wygoda, bo nie trzeba by było antykoncepcji stosować.

Gość basiula098
mysle ze jesli poznasz kobiete ktora cie pokocha takiego jakim jestes to powinna to zaakceptowac

nie musisz brac lekow hormonalnych? mam znajomego, ktory tez przeszedl taka operacje, ale on od razu zdecydowal sie na rekonstrukcje jadra, tz wszczepili mu "sztuczne jajko".

Gość Anonim_mlody_20
Ja Właśnie z tego co czytałem, to w przypadku usunięcia obu jąder trzeba być na substytucji testosteronu chyba co 3 tyg Ale nei jestem pewny, dlatego chciałęm się od kogoś dowiedzieć. Bo z tego co też czytałem, w przypadku nie bycia na tym, zaczynają rosnąc piersi itd itd... A nie chce być dwupłciowy. Kwestia" protezy" dla mnie nie jest istotna.

Gość Anonim_mlody_20
Nie wykluczam. nie zaprzeczam. Mam nadzieje że będzie dobrze :) Dopiero 24 kwietnia się wszystkie dowie, więc do tego czasu musze sie uzbroić w cierpliwość, ale nie jest to proste przy takich myślach.

Gość basiula098
zadales takie pytanie czy jesli cos to usunac drugie jadro...?Ktos wczesniej napisal zdrowie jest najwazniejsze, ale jesli bedziesz musial usunac drugie jadro to zrob to...Lepiej zyc bez jader niz nie zyc wcale. Moj brat mial przyjaciela,ktory mial wlasnie raka jader...Za pozno mu to wykryli i chlopak majac niespelna 28 lat zmarl nagle mimo ze lekarze dawali mu kilka miesiecy zycia...

Gość gość
Mi by to nie przeszkadzało :):) Jedynie bank spermy to konieczność tylko to chyba drogie jest...

Gość gość
Ja nie widzę w tym nic nie męskiego. Tak jak kobieta po usunięciu piersi. Znam kogoś bliskiego któremu usunięto obydwa jądra a w zamian, umieszczono mu sztuczne. Z estetycznego punku widzenia nie ma różnicy. Z "dotykowego" punktu też nie ma różnicy. Tak jak sztuczna pierś u kobiety, czy te sztucznie wszczepione. Co ciekawe, psu po usunięciu jąder, w mosznie też można umieścić sztuczne jądra :-) Trzymaj się i zdrowiej chłopie :-)

Gość Anonim_mlody_20
Mimo usłyszeć takie opinie i słowa wsparcia, mam nadzieje że kiedyś uda mi się poznać jakaś ciekawą dziewczynę bo póki co to mam pecha ;p

Gość gość
Ja nawet bym się cieszyła z tego, że nie musiałabym stosować hormonalnej antykoncepcji, która bardzo krzywdzi moją wątrobę i żyły

Gość Anonim_mlody_20
Ja myślę że nie tylko to... To na całe ciało szkodzi;p

Gość gość
Jakie miałeś pierwsze objawy? Mojego narzeczonego nie mogę namówić na wizytę u lekarza a ma coś w rodzaju bolesnego nieprzemieszczającego się guzka w mosznie :(

Gość uyiuy
kobiety leca tylko na duże sztuki www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/960683ce7e729e69.html

Gość autorze
sprawdź w słowniku co znaczy słowo bynajmniej

Gdybym sie dowiedziala czegos takiego o facecie na poczatku znajomosci, bardziej bym sie martwila o jego zdrowie, niz jadra. Bezplodnosc tez by mi raczej nie przeszkadzala, jesli facet bylby otwarty na ewentualna adopcje.

Gość prawictwo pospolite128
tak , ale piersi kobiecie nie sa potrzebne , a jądra stanowią o męskosci Facet bez jąder nie produkuje testosteronu i jego głos staje sie wysoki ..LEpiej stracic czlonka niż jądra.

Gość gość
s********j prawiku

Gość Anonim_mlody_20
Po kolei tłumaczę. W moim przypadku objawem było mocno powiększone jądro, jednakże lekarze powiedzieli że ono musiało byc już wieksze a ja nie zauważyłem. Ale coś im nie chce wierzyć bo mieli różne na ten temat zeznania... Generalnie z dnia na dzien powiekszyło mi się ostatecznie w 3 dni powiększyło się do rozmiaru.... sredniej gruszki - takiej do jedzenia bo mialo dość podobny kształt. Poszedłem na zabieg i usuneli mi to chore, jednakże teraz czekam co dalej mi powiedzą, mam dziwne objawy na drugim właśnie bo jest dużo twardsze niż było. Generalnie zdrowe jądro jest twarde ale elastyczne, chore jest twarde ale nie elastyczne albo wgl czuć na nim guzy( w przypadku innych nowotworów niż nasieniaki >> ja mam nasieniaka) Teraz jeżeli mi usuną to drugie jądro to tak -Seks bd mógł uprawiać za sprawą przyjmowanego (w zależnosci od pacjenta sposobu) testosteronu. ale to jest do końca życia branie tabletek lub szprycowanie. - dzieci nie będę mógł mieć w naturalny sposób - można powiedzieć że na stałe będę miał zaaplikowaną antykoncepcje... ale cóż tak to bywa Teraz najważniejsze co sie dowiedziałem od lekarzy. Jeżeli nie boli, a cos innego jest zaszły jakieś zmiany, wieksze jest , twardsze lub coś na nim czuć, nie ma co sie bać i trzeba iść do lekarza, zlecą badanie USG i sami przebadaja rękami. W tym przypadku USG jest znaczącym badaniem jeśli na nim wyjdzie, to mamy pewność że będa nam amputować jądro. Ważną rzeczą jest by to właśnie partnerka badała chociaż raz w miesiącu swojego partnera, i na odwrót partner badał jej piersi, bo to działa na tej samej zasadzie,szybciej wyczuje to obca osoba niż my sami. Ja niestety nigdy dziewczyny nie miałem , więc nawet nie miał mi kto to zbadać, a jakoś nikt nigdy mi nie mówił że w takim wieku takie coś mi grozi.. Z histopatologi wynika że to chyba było wczesne stadium ale to sie okaze na dalszych badaniach pod wzgledem przerzutów W skrócie, nie można sie bać lekarza, chociaz to krępujące może być, szczególnie kiedy jako pierwsza lekarka bada cie o ponadprzeciętnej urodzie :)

Gość gość
kobieta nawet się nie musi o tym dowiedzieć bo możesz wstawić "sztuczne" które z wyglądu w ogóle się nie będą różnić. Sprawność seksualna w 99% przypadkach również pozostaje, jedyne co to dochodzą zastrzyki z testosteronu ale można się przyzwyczaić - każdy paker to robi :P więcej informacji https://www.stolicazdrowia.pl/904/nowotwor-jader-przyczyny-profilaktyka-objawy-leczenie/

Gość Noo bez jaj
W 2010 roku stwierdzono u mnie nowotwór lewego jądra guz miał wielkość ziarna kukurydzy. Jądro usunięto. Pomimo tego zostałem ojcem wspaniałego chłopca. W 2017 wyniku ponownego nowotworu usunięto mi prawe jądro . I wszcxepiono protezę prawego. Lewe czeka na wolną chwilę żeby zabrać się za nie. Markery ldh afp oraz beta hcg guzik dawały. Jedynym miarodsjnym badaniem jest tomograf komputerowy od miednicy po szyję. Kwestia seksu pozostaje bez zmian . Wzwod oraz orgazm pozostają bez zmian . Płynu jest nieco mniej ponieważ nie ma w nim nasienia. pozytywną strona jest to że Ty oraz partnerka nie musicie się truć antykoncepcja oraz zabezpieczać prezerwatywa która ogranicza doznania . Oczywiście mówię tu o stałej partnerkę z którą jesteś w stałym zwiazku. Suplementacja testosteronu zależna jest od sposobu podawania przeciętnie raz na tydzień lub na dwa tygodnie. Zaznaczam że roztwór jes oleisty i po jakim czasie w posladkach powstają zrosty . Można wtedy przejść na testosteron w żelu nanoszony na np. ramie który pozostawiamy na 5 minut do wchloniecia . Robimy to codziennie. Jest o metoda znacznie droższa. Ale możesz nią sam przeprowadzić w porównaniu do zastrzykow w posladek. Wszystko to ma sens o ile zaczniesz o siebie dbać czyli alkochol papierosy kit a trze ba będzie bardziej się poznać z wegetarianizmem sportem itp. Stosowanie się do moich wskazówek spowoduje że umrzesz ze starości lub w przypadku np.wypadku ale nie przez przebyty nowotwór. Ostatnią rzeczą ważną jest żeby przy pierwszych zauwazonych objawach nie wstydzić się i walić do urologa.

Gość gość
Moim zdaniem nie ma co przeżywać ...najważniejsze, że człowiek żyję. Mój brat miał taka operację i jest pod stalą kontrola urologa z www.gabineturologicznylodz.com.pl. Jak do tej pory wszystko jest w porządku.

Gość gość
A co kobieta ma do jąder ze ma akcepotwać czy nie