Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie moge dobrac stanika!

Polecane posty

Gość gość

mam pod biustem 75 cm, miska (chyba ) spore C. Cycki juz niestety niezbyt jedrne i za chiny nie moge dobrac stanikasmutas.gif albo sa wypelnione gabkami - a ja juz biustu wiekszego nie chce, calkiem miekkich tez nie chce - bo mi nie trzyma biustu, masakra - chodze juz drugi miesiac i nie moge kupis stanika na moj biust! Gdzie mozna kupic jakies sensowne biustonosze? Szczerze mowiac to juz jestem tak speszona , ze wstydze sie wejsc do jakiegos sklepu zbielizna, bo wydaje mi sie, ze na moje cycki to juz nic nie znajde smutas.gif

Gość gość
idź do sklepu z bielizną gdzie jest brafitterka i nie wstydź się doradzi ci i dobierze odpowiedni biustonosz ,potem już będziesz wiedziała jaki kupować .

Gość gość
ja gdy się mierze pod biustem to mam 78cm.całe życie nosiłam 80A lub 75B.rok temu w małym sklepiku pani mówi że mam źle dobrany stanik po czym wcisnela mnie w 65E. na początku wydawało mi się,że za ciasno,że oddychać się nie da,ale to był strzał w 10,biust fajnie się prezentuje, jak nigdy wcześniej,śmiem twierdzić,że nawet się poprawił:-)stanik super leży. idź obowiązkowo do doświadczonej pani i koniecznie przymierzaj! znajdziesz coś dla siebie.:-)

Gość gość
pomiaru dokonuje sie na wydechu i na scisk a nie jakkolwiek a wynik zaokragla sie w dol. jesli przykladlowo na scisk na wydechu masz 72-73 to nosisz obwod 70 i dopiero do obwodu dobiera sie odpowiednia miske kompletna pomylka jest pomiar luzny (bez scisku) a jeszcze wieksza - dodawanie cm w obwodzie przy wyborze stanika, w ten sposob biust wlasnie traci jedrnosc, bo piersi podtrzymuje dobrze dobrany stanik - podtrzymuje je wlasnie obwod, obwod ma sie sztywno trzymac wokol zeber i tyl stanika nie moze podchodzic do gory

Gość gość
z jakiego miasta jestes? pomoge ci znalezc braffiterke z twojego rejonu - to kobieta ktora jest przeszkolona w dobieraniu stanikow wlasnie, dla niej to codziennosc ze kobiety przychodza i prosza o pomoc w dobraniu obwodu i miski :)

Gość gość
tez miałam taki problem i wiesz gdzie znalazłam stanik na siebie?-w lumpeksie-wiem ze zaraz napiszecie mi ze to obrzydliwe nosic po kims bielizne, ale w koncu mam stanik w swoim rozmiarze 75 E :P dodam ze u mnie w miescie nie ma brafitierki

Gość gość
w esotiq mają szeroką rozmiarówkę. Ja zawsze tam kupuję bieliznę, bo mam z kolei taki problem, że pod biustem bardzo mało, a miseczka spora (zwłaszcza w ciąży).

Gość gość
1. Nie ma czegoś takiego jak "miska C". Wielkość miseczki oznaczonej tą samą literą zmienia się wraz z obwodem, 65C będzie dużo mniejsze niż 75C. 2. Tutaj masz listę sklepów, gdzie fachowo dobierają biustonosze:www.stanikowamapa.prv.pl/ 3. Poczytaj też koniecznie forum Lobby Biuściastych (jak nie masz blisko żadnego ze sklepów z powyższej listy to tam w odpowiednim wątku dziewczyny pomogą ci dobrać rozmiary) i blog Stanikomania, odwiedź też stronę Balkonetka i kanały Brafitting by Maheda i mybra.pl na Youtube - tam też jest masa wiedzy o dobieraniu biustonoszy.

Gość gość
Podpisuje sie pod wszystkimi punktami podanymi wyzej przez kolezanke i dodam punkt: 4. Jesli nie masz w swojej okolicy sklepu, w ktorym mialabys szeroka rozmiarowke, to polecam ktorys ze sklepow podanych na Lobby Biusciastych. W opcjach kazdego sklepu masz info jak sie zmierzyc i mozesz kupic online kilka stanikow a nastepnie przymierzyc w domu i po 10 dniach zwrocic te, ktore nie pasuja. Ja ze wzgledu na swoj rozmiar (70 GG) kupuje glownie w sklepie internetowym bo jak juz znajde sklep stacjonarny to mam ledwie kilka modeli do wyboru, tak sie zawsze sklada. A ja lubie kupowac co mi sie podoba a nie to, co akurat maja na stanie. Moj rekord to zamowione 10 stanikow na raz i odeslanie 8 ;)