Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZamyślonaMama

Synek 3 latka czy juz czas na drugie dziecko?

Polecane posty

Gość ZamyślonaMama

Witajcie drogie mamy. Od jakiegoś czasu sen z powiek spędza mi myśl o drugim dziecku, przez te 3 lata nie myslałam o tym wogóle aby już miec drugie dziecko teraz mój instynkt się odezwał ponownie, znów marzę o małej kochanej istotce... Czy sa tu mamusie które sa w takiej samej sytuacji jak ja? Odezwijcie się Pozdrawiam

Gość gość
nie wiem co mi się stało, ale od razu po porodzie pierworodnego synka tęskniłam za ciążą.... i pół roku po porodzie zaszłam znów w ciążę :)

Gość gość
nie mam 2 letnia córkę i nie chce juz dzieci chce jeszcze sie wyszaleć jak młoda będzie starsza.

Gość gość
wg mnie teraz juz i tak 'za pozno' na drugie... Dzieci juz nie beda mialy takiego kontaktu jak gdyby roznica wieku byla mniejsza. Sama mam prawie 3letniego synka i wlasnie ostatnio sobie zdalam sprawe, ze moglam wczesniej myslec nad drugim dzieckiem, teraz juz raczej zostanie jedynakiem

Gość gość
Moj synek ma 19 miesiecy i juz zaczelam starania

Gość gość
U nas bedzie roznica 3 lata i 4 miesiace, rodze.na dniach, i uwazam ze to maksymalna roznica..

Gość gość
mam kuzynostwo 6 lat roznicy jest miedzy nimi tragedia ciagle klotnie pyskuwki bicie popychanie walka o zabawki eeee

Gość gość
A ja uważam że to dobry czas na drugie dziecko. U mnie różnica między dziećmi wyniesie 6 lat. I to jest dla mnie sporo. Niby fajnie jak dzieci są w niewielkim odstępie czas jednak nie wiem czy tak fajnie dla mamy z dwójką maluchów.

Gość gość
Tak ja :) z tym ze juz prawie jestem na mecie drugiej ciąży. Syn mial 3 lata i 2 miesiące to udalo mi sie męża przekonac ze to juz czas. Corka urodzi sie 2 miesiące po 4 urodzinach synka. Dziecko bardzo mi pomaga, jest juz samodzielny, dobrze radzi sobie sam, nie trzeba go nosic, wystarcza odrobina pomocy. Cieszy sie razem z nami a po porodzie zobaczymy jak będzie ale jestem dobrej myśli. Zal mi trochę jedynie pracy bo ledwo wrocilam (2 lata przepracowalam) to juz zdazylam z niej wylecieć ale mam nadzieje ze za jakiś czas znów wrócę, zresztą jak nie tam to gdzie indziej :) wlasna dzialalnosc jest na tyle elastyczna. Instynkt odezwal sie jak syn mial jakieś 2,5 roku ale wtedy jeszcze sama sobie tlumaczylam ze jednak nie tego chce.

Gość gość
tak wam sie mamusie spieszy do kolek nieprzespanych nocy ząbkowania? :) ja bede miec 1 dziecko nie chce juz wiecej was podziwiam ze nie chciecie mieć jedynaków...

Gość gość
Mi wtedy kiedy syn skończył 3 lata też odezwało się "to coś" ;-) obecnie jestem w 5 miesiącu ciąży, różnica między dziećmi będzie niecałe 4 lata.

Gość gosc z 21 04
U nas nie bylo kolek ani zabkowania:-) corka przesypiala nice od urodzenia, boje sie jak to bedzie z drugs malutka, bo przewaznie jest przeciwnie:-)

Gość gość
O rany,nie bylo zabkowania? To twoje dziecko jest bezzebne? Z czego tu sie cieszyc? Wyrazy wspolczucia:o

u nas tez roznica bedzie 3,5 roku mysle ze to dobry czas, 3 lata byly poswiecone tylko jemu, teraz czas sie podzielic miloscia mamy z braciszkiem, rodze w maju. i uwazam ze jedynaka miec z wygody( nie mowie tu o sytuacji gdy nie ma warunkow na 2 dziecko) ale nie bo nie to egoizm, nas rodzicow kiedys zabraknie nie chcialabym by jedynak zostal sam a mial rodzenstwo.

Gość gość
a jak drugie dziecko będzie miało 3 lata to znów będziesz chciała kolejną "małą kochaną istotkę"?

Gość gość
ja wlasnie urodzilam drugie dziecko. roznica miedzy starszym a mlodszym wynosi 4,5 roku. dlugo myslalam, ze przy jednym zostaniemy ale ciesze sie, ze mamy dwojke :-) starsze przepada za malenstwem :-)

Gość gość
mam prawie 9 lat starszego brata i jest najwspanialszym bratem na świecie i zawsze tak było. Został moim mentorem, przyjacielem.. Max 3 czy 4 lata różnicy? Co za bzdury. Jak się dzieci zachowują między sobą to kwesia wychowania a nie różnicy wieku ;/

Gość gość
Dokladnie!Co to za schematy ?Dla jednego moze to byc 2 lata roznicy,dla drugiego 4 czy 7 ...

Gość gość
ja mam 1 dziecko i na tym koniec tak z wygody nie chce drugiego dokladnie tak mamusie a druga sprawa ciezkie czasy sa odnosnie pracy i nie chcemy 2 dziecka, jak moje dziecko bedzie miec 18 lat to ja 39 wiec jeszcze bede mogla poszalec z partnerem na imprezach :) mojemu znajomemu ktory mial 18 lat urodzilo sie dwoje mlodszego rodzenstwa wogule nie ma z nimi kontaktu takiego jak brat z bratem....

Gość Mamadwulatkaa
Mój synek właśnie skończył 2 latka i też zastanawiam się już mad drugim.. :)

Gość gość
Urodzilam coreczke w wieku 32 lat. Obecnie mam 36 . W zyciu nie zdecyduje sie na 2 dziecko:) Jest super. Nie wyobrazam sobie ponownie pieluch . Mam w koncu czas dla siebie, fitness, kosmetyczka, spotkania ze znajomymi a nie tylko siedzenie w domu. W cieple wiosenno-letnie weekendy jezdzimy z mezem i corka nad jezioro,rowery,basen,kino. Po co nam 2 dziecko?

Gość gość
drugie dziecko to duzy klopot z takim dzieckiem no na spoko :) www.youtube.com/watch?v=dwA2eq3m_c0

Gość gościówka 87
Oczywiście że decydujcie się na 2 dziecko:) Jeśli nie macie względnych przeszkód to czemu robić jeszcze większą różnicę wieku. Póxniej starszak bedzie miał z kim sie bawić i jeszcze nie raz Wam podziekuje za rodzeństwo, że w końcu nie jest sam :)

Gość betix
gdy moje pierwsze dziecko miało 3 lata moje młodsze miesiąc :) ja uważam ze to super roznica wiekowa:) zresztą nie znam innej :) teraz mój młodszy ma 5 lat a ja znow tesknie do takiej malej kruszynki i chciałabym mieć jeszcze bobaska ale mysle ze na 2 dziei przestaniemy.