Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak mi zle teraz

Zaszlam w niechciana ciaze... Mysle o aborcji

Polecane posty

Gość gość
Skąd wiesz, że wyrzuty sumienia i depresja po dokonaniu aborcji pozwolą Ci wrócić jak gdyby nigdy nic na uczelnie...??? myślałas o tym?

Gość gość
Autorko zanim podejmiesz decyzje o aborcji obejrzyj świadectwo matki która tego dokonała (link poniżej) to wtedy zrozumiesz jakie zgotujesz sobie piekło na ziemi. Polecam również film 'Niemy Krzyk'. Będziesz miała do końca życia wyrzuty ze zabiłas własne dziecko. Przemyśl to dobrze!!!! http://www.youtube.com/watch?v=513otrR07gw

Gość gość
znam kilka dziewczyn, które miały aborcję ( w tym moją mamę) i jakoś żadna z nich nie miała depresji poaborcyjnej ani żadnej schizy autorko, jak masz usuwać to usuń, bo nie rozumiem po co radzisz się na tym chorym forum, na którym zazwyczaj wszystkie sie wyzywają, ale jak pojawia się temat o aborcji to wszystkie świętsze od papieża i siłą by CIe do rodzenia zmusiły to jest Twoja decyzja i nikt jej za CIebie nie podejmie, TY będziesz ponosić jej konsekwencję i Ty będziesz miała lub nie wyrzuty sumienia jeśli nie jesteś faktycznie wierząca to powinno CI być łatwiej podjąć tą decyzję, bo nie jesteś obarczona tym chorym gadaniem nawiedzonych katoli że w momencie zapłodnienia mamy juz do czynienia z Dzieckiem przez duże D, jako przyszły lekarz zdajesz sobie pewnie sprawę jak wygląda rozwój płodu więc wiesz tez pewnie że im szybciej podejmiesz tę decyzję tym lepiej

gość kochanka franka, to co teraz tutaj robisz to się nazywa podżeganie do aborcji i za to grozi do 5 lat więzienia. Jesteś kretynką po prostu. Decyzja o aborcji to ma być decyzja autorki, tobie nie wolno pisać jej usuń.P Sek w tym ,ze ty ksiegi prawa na oczy nie widzialas.Sprawdz co to podrzeganie. Prosze,nie rozsmieszaj mnie,w d***e bylas ,gow,no widzialas.

Gość gość
do kochanka Franka Oj strasznie zażarcie nawołujesz do aborcji, swoim lekkim podejściem i całkowitym brakiem sumienia próbujesz zarażać. Widzę tu całkowite zaangażowanie w to aby namówić autorkę do zabójstwa, ale jeszcze ci przyjdzie za to zapłacić kiedyś, oj przyjdzie. Teraz się zaśmiejesz z tego, wykpisz, ale oliwa sprawiedliwa. Tylko że wtedy już będzie za późno na cofnięcie wyrządzonego zła.

Gość gość
Bardzo mnie smucą zawsze takie topiki. Zawsze jak to czytam to łapie doła, a najgorsze że takie tematy są tutaj zakładane systematycznie :(

Gość lalapln
Kochana, nie myśl o Aborcji!! Dziecko na to nie zasłużyło,ani nie zawiniło. naprawdę, nie rób. mojej koleżanki siostra podjęła decyzję o aborcji i usunęła, a potem za piękne 11lat bardzo załowała, ze coś takiego zrobiła. po 2latach poszukiwania wkoncu odnalazła dziecko, ale dziecko nie chce mieć z nią kontaktu, widzisz jakie to jest? ja sama też mam problem, spotykałam się z policjantem-kumplem, który ma dziewczynę, a zaszłam z nim w ciążę! on nie wie co robić teraz, nie chce z nią zrywać... ale chce to dziecko, najgorsze to, ze jego dziewczyna o tym nic kompletnie nie wie. ja nie dokonam Aborcji! bo dziecko jest niczemu nie winne. pozdrawiam! ;)

Gość gość
Jak byłam w ciąży to niby wiedziałam że jestem w ciąży, ale tak naprawdę jakoś to do mnie nie docierało, że tam jest człowiek. Jak zobaczyłam na usg że ten jak to inni zwą "płod" się rusza na wszystkie strony rączkami i nóżkami to wtedy tak jakby mi z oczu klapki spadły. Teraz mój synek właśnie śpi za ścianą. Nie ma lekko, ale ja sobie teraz życia bez niego nie wyobrażam. Kiedy na mnie patrzy, uśmiecha się do mnie, przytula, kiedy obejmują mnie te maleńkie dłonie, czuję jego ciepło to to jest to dla czego warto żyć. Nie wyobrażam sobie żeby miało go tak po prostu nie być. To mój promyczek największy.

Gość gość
bo po prostu ten mały ktoś to ktoś, kto kocha bezwarunkowo...

Gość gość
tak...machający rączkami i nózkami pęcherzyk ciążowy...ja widziałam swoje dwa w 3 tc i jakoś do mnie nie machały, ja się cieszyłam akurat bo chciałam mieć dzieci, ale rozumiem że jak ktoś nie chce to jest to dla niego zwykły zlepek komórek dopiero koło 8 tc kiedy serduszko biło świadomie bylam w stanie nazwać to dzieckiem, a i tak na wyrost zapewne, ale powiedzmy że już mnie to przekonało :)

Gość gość
A ja nie mogłam uwierzyć ze mój synek na 13-sto tygodniowym usg ssał kciuka! Takie maleństwo!!! Łezka szczęscia sie zakręciła. Autorko zdajesz sobie sprawę ze serduszko dziecka bije juz od 5 tygodnia? Tak jak ktoś napisał wyżej bardzo smutne są takie fora i topiki...

Gość gość
co niektóre lekkoduchy z was to arogancją aż powalają. Kim wy jesteście żeby sobie dawać prawo do określania od jakiego momentu zaczyna się człowiek. Nikim.

Gość gość
Wy co niektóre preferujecie prawo dżungli. Silniejszy daje sobie prawo do zabicia słabszego i całkowicie bezbronnego a potem spuszczenia go do kanału niczym odpad. I takie coś nazywa siebie kobietą ?

Gość gość
moze po prostu nie jesteśmy opętane wiarą, która nam wmawia że w momencie kontaktu plemnik-komórka jajowa mamy nowego człowieka, a po prostu racjonalnie bierzemy pod uwagę rozwój ciąży? jestem matką dwojki i kocham ich nad zycie ale nazywanie pęcherzyka ciążowego człowiekiem jakoś mnie nie przekonuje...

Gość gość
Dlatego właśnie pisze się że seks nie jest dla dzieci. Seks jest dla ludzi odpowiedzialnych którzy potrafią ponieść konsekwencje własnych czynów. Nie, aborcja to nie jest poniesienie konsekwencji lecz ucieczka przed odpowiedzialnością. Drastyczna ucieczka. To tak jakby kierowca potrącił człowieka i zbiegł z miejsca wypadku.

Gość gość
01:07 Jeśli jesteś przekonana co do tego że twoje poglądy są w porządku to powiedz swoim dzieciom, że gdyby się nagle okazało że będą mieć brata lub siostrę to "usunęłabyś" bez wahania. Powiedz im o tym.

Gość gość
nie muszę :) tak się składa że nie planuję więcej dzieci więc ich nie będę miała :) a żebym nie musiała się martwić że coś może nie zadziałać to sie podwiązałam po drugim porodzie i do końca życia mogę traktować sex jak najlepszą formę zabawy, czego i Paniom Sztywniarom życzę :)

Gość kochanka  Franka
Palec pod budke,ktora do na wyprawke,mleko,lozeczko i opiekunke w ,kiedy matka studiuje.

Gość gość
no ja tez usunelam w twoim wieku i w sumie z własnego doświadczenia ci powiem że chyba drugi raz bym tego nie zrobiła. Mineło juz 10 lat ale ja to pamiętam, nie jestem jakąs fanatyczką religijna, za dziećmi tez nie przepadam ale jednak czuję jakiś taki smutek jak patrze na 10 latki.

Gość witaj autorko
nie chce cie do niczego namawiac ale opowiem swoja historie. Mialam 20 lat jak zaszlam w ciaze z chlopakiem, z ktorym byc nie chcialam, on chcial slubu, tego dziecka a ja nie. Mialam wtedy studia, ktore w razie urodzenia dziecka musialabym rzucic, mialam mnostwo planow. Usunelam. Chlopak malo z siebie nie wyszedl, straszyl mnie sadem, wiezieniem, cyrk normalnie. A tak naprawde byl zawiedziony ze mu sie mnie udupic nie dalo. O dzieciach zaczelam myslec w wieku 28 lat. Zalu czy wyrzutow sumienia nie czulam, nie zalowalam i nie zaluje ze tamta ciaze usunelam. Dzis mam 30 lat i roczne dziecko. Kocham je ale nie zaluje, ze wtedy ciaze usunelam. Nie mam w sobie w ogole zadnego zalu czy nawet refleksji i zastanawiam sie czy ten caly syndrom istnieje, strasza nas tym rozpamietywaniem, smutkiem, wyrzutami sumienia ze czlowiek to sobie chyba wmawiac zaczyna, bo ja naprawde nic podobnego nie czulam i nie czuje

Gość gość
10:19 no to chyba samo za siebie mówi jakim jesteś człowiekiem

Gość gość
ale mnie to denerwuje. wiesz ze i tak nie urodzisz bo nie chcesz tego dziecka, komus oddac nie bo ryzyko twojego zdrowia bo jakas choroba. to po jakiego pytasz o jakies rady na kafe... skoro i tak decyzje juz podjelas ze usuniesz zwlaszcza ze masz mozliwosci bo siostra z granica. obys nigdy nie zaszla wiecej w ciaze. nawet jak juz bedziesz gotowa na nie. oby nie bylo ci dane kiedykolwiek miec dzieci.

Gość gość
dziecko spyta matke MAMUSIU KOCHASZ MNIE?? CO ODPOWIESZ?? TAK ALE MYSLALM CZY CIE NIE WYSKROBAC JAK BYLAS JESZCZE W BRZUCHU. usun ta ciaze. biedne by bylo to dziecko z takim czyms jakim jestes autorko. weterynarzem tez dobrym nie bedziesz,bo lekarz ratuje a nie usypia od razu

Gość gość
Kochanka Franka co za sucz jak moze namawiac kogos na zapojstwo.

Gość gość
Zabójstwo miało być.

Gość gość
Co za idiotki,chyba bez sumienia!!!

Gość gość
autorko Ty skufiala zabojczynio!!!!!! Szkoda ze ciebie matka nie zabila tylko urodzila. Zaslugiwalas w takim razie na to samo!!!!!

Gość gość
jestem tego samego zdania co gosc wyzej