Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co myślicie?

Polecane posty

Gość gość

moja teściowa jest na emeryturze, ale z niej taka babka z ikrą jak to się mówi. dużo narzeka na zdrowie ale gdzie zwietrzy pieniądz tam chętna :p no i przyjechała do nas bo w domu nie ma co robić. chorowała nasza kotka a my z mężem codzien od rana w pracy więc bardzo to było pomocne. może się nie dogadujemy ale tak ogólem i ugotuje i pranie rozwiesi i posprząta. i tak się zastanawiam czy skoro ona i tak w domu siedzi [nie ma zbyt wielu znajomych] i ma tą rencinke czy emeryturke tylko to czy by tak nie pomieszkiwala z nami co 2 miesiace powiedzmy po 2 miesiące i nam się domem zajmowała. oczywiście za pieniądze - z tym że nie wiem czy dobrze tak się wpakować bo brzmi to pięknie a jak w realu wyjdzie a dwa za ile??? nie mamy dzieci dodam, chodzi o takie codzienne sprawy no i na wieczór nasze towarzystwo.

Gość gość
nie ryzykowałabym. Ja też miałam dobry kontakt z teściową, póki z nią nie zamieszkałam. Uciekłam po paru miesiącach. Potem parę lat musiałabyśmy się godzić i jakoś porozumieć. Dziś mamy normalne, poprawne stosunki. Każda sobie żyje swoim zyciem

Gość gość
w zasadzie nie potrafię tego kontaktu teraz nazwać poprawnym bo jesteśmy z dwóch różnych galaktyk wręcz z tym że mieszkamy bardzo daleko od siebie i tutaj nie chodzi w sumie o kontakt jej ze mną tylko jej z synem. jemu też bardzo odpowiada że ona bywa i bywałaby u nas - jest za tym - bo nie siedziałaby sama w domu na co ciągle narzeka a po drugie ma jakieś zajęcie u nas, interesujemy się nią i w ogóle z tym że straszna z niej malkontentka no ale to już jej się w naturę wpisuje więc z tym to się już chyba nic nie da zrobić. nie przepadam za nią ale zadnej krzywdy mi nie robi - gupio gada nie raz ale olewam to.

Gość gość
moje zdanie jest takie ze młodzi powinni mieszkac sami.musisz tez pomyslec o tym ze twoja teściowa moze zostac urażona poniwaz potraktowac moze twoją propozycje jako pomoc domowa no wiesz o co chodzi musisz zrobić loste za i przeciw i porozmawiać z nia na spokojnie

Gość gość
nigdy w zyciu! tez mam w porzadku tesciowa ale na odległość. nie pakuj sie w to. zaraz wyjda problemy. gwarantuje.

Gość gość
jak ty sobie to wyobrazasz? bedziez tesciowej mowic co ma dzis zrobic na obiad, jak i gdzie posprzatac? jak do służacej. bezsensu. nie sprawdzi sie. o innego jakby sie dzieckiem opiekowala i robila to przy okazji.

Gość gość
w zasadzie jest tak ze namawia mnie do tego mąż. nie ma mowy o zamieszkaniu z nami. poza tym wiem dobrze że by się nie obraziła gdyby jej zaproponować pieniądze wręcz by się ucieszyła bo ciągle słyszymy jak ona mało dostaje a jak nam się powodzi [nie wiem na jakiej podstawie ona ma takie wnioski no ale okej] i jak nam coś kupiła czy załatwiła to za każdy drobiazg się rozliczlaismy żartem komentowała: kochajmy się jak bracia a rozliczajmy się jak żydzi i wiem że w tajemnicy nie raz i nie dwa mój mąż jej jakieś tam pieniądze dał. co do towarzystwa to raczej w sensie że by nie siedziała ona sama bo ja tam nie za bardzo ani mam o czym z nią gadać ani w ogóle mało co.

Gość gość
ja nie zamierzam jej mówić co miałaby robić jeśli bym się zgodziła na takie coś to z pewnością załatwiłby to mój mąż bo ona wszystko robi pod niego i o wszystko jego się pyta zawsze nie mnie. ja tam sobie gdzieś istnieję owszem ale on jest najważniejszy. a nie powiem odciążyłoby mnie to w sumie przynajmniej co jakiś czas.

Gość gość
no nie mamy dzieci ale mamy chorującą kotkę no i o to tu chodzi a gotowanie, sprzątanie to tka przy okazji. w ogóle trochę uważam że jak by tak miała bywać to wypada jej zapłacić. ale nie mam pojęcia ile.

Gość gość
ktos się jeszcze wypowie?